De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Goedkoop Berlijn ontdekken? Maak een Berlijn stadstoer met bus 100 of 200 vanaf het station Zoologischer Garten naar Prenzlauer Berg. Onderweg passeer je de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn en je kan uitstappen wanneer je wilt!

Voorpret

Zoek online vast uit welke excursies je wit maken in Berlijn.

Berlijn budget tips

Berlijn budget tips
Goedkoop naar Berlijn? Een weekend Berlijn hoeft zeker niet duur te zijn! Lees onze tips om goedkoop Berlijn te ontdekken, van restaurants waar je voordelig maar lekker kunt eten, tot goedkope hotels in Berlijn en leuke uitstapjes die je bijna niets kosten!

Goedkoop Berlijn verkennen

Een leuke en relatief voordelige manier om Berlijn te verkennen is per fiets. De "Call a bike" service van de Deutsche Bahn is erg praktisch. Op bijna ieder belangrijk knooppunt in de stad zijn fietsen te huur voor 7 cent per minuut. Als je een creditcard bezit kan je direct op de fiets springen, anders moet je een week vantevoren reserveren.

Call a Bike, tel. + 49 (0)700 052 255 22. De call a bike service is beschikbaar van medio maart t/m november.

Goedkoop naar Berlijn reizen

Per trein ben je vanuit Nederland in minder dan 6, uur in Berlijn en bij NS International boek je al een enkeltje v.a €49,-.

Met het vliegtuig ben je er natuurlijk sneller. Er zijn een groot aantal maatschappijen waarmee je vanuit Nederland of Belgie kunt vliegen naar Berlijn, waaronder KLM. Maar het loont de moeite de tarieven van alle maatschappijen even te vergelijken want de prijsverschillen zijn vaak groot! Het snelste doe je dat bij online vliegticket specialisten als Een goed vertrekpunt hiervoor zijn sites als Tix.nl.

Maar kijk echter eerst nog even bij deze 6 supertips om goedkope vliegtickets naar Berlijn te vinden!

Gratis alles leren over de Berlijnse muur

De Berlijnse muur is het symbool van de Koude oorlog en de tweedeling in Duitsland. Van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989 werden oost en west van elkaar gescheiden. In het documentatiecentrum kan je een stuk van de muur zien inclusief het stuk niemandsland dat erbij hoorde. De toegang is gratis.

Dokumentations zentrum Berlijnse Muur, Bernauer Straße 111, Berlijn. Woensdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Metro: U8 Bernauer Straße

Goedkope hotels Berlijn

In Berlijn tref je hotels in alle soorten en maten, voor iedere smaak en ieder budget. Goedkope hotel aanbiedingen in Berlijn tref je op deze sites:

Bijzondere budget tip: overnachten bij locals in Berlijn! Voor wie zoekt naar een goedkoop alternatief voor slapen in een hotel in Berlijn, maar toch met net zoveel privacy het échte Berlijn wil ontdekken hebben we een tip: ontdek social travelling! Een nieuwe trend waarbij je in plaats van een dure hotelkamer, goedkoop een kamer of appartement van een particulier huurt (die je vaak de beste tips geeft voor de lekkerste restaurants, shopping adresjes en bezienswaardigheden etc!). Intermediair Wimdu.nl brengt je in contact met deze mensen.

Berlijnse specialiteiten voor een klein budget

Ga eens naar Brauhaus Lemke aan de Dircksenstraße in Berlijn Mitte. In deze brouwerij kun je onder het genot van een ‘Berliner Weisse’ echte Berlijnse specialiteiten proeven. Voor een klein budget kun je hier dus heerlijk genieten van echte Duitse gerechten, vergeet zeker niet om een verfrissend zelf gebrouwen biertje te bestellen! 

Goedkoop musea bezoeken

Met de 3-daagse Museumkaart kan je voor 15 euro gedurende drie opeenvolgende dagen onbeperkt meer dan 70 musea in Berlijn bezoeken. Verkrijgbaar bij de Berlin info stores.

Berlin Info Store, Neues Kranzler Eck Passage, Kurfürstendamm 21, Berlijn. Maandag t/m donderdag van 9.30 - 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 9.30 - 21 uur en op zondag van 9.30 - 18 uur. Metro: Kurfürstendamm

Gratis naar het Anti Kriegsmuseum

In het Anti Kriegsmuseum is een permanente expositie over de Eerste Wereldoorlog en daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke thema tentoonstellingen rondom 'oorlog'. Er is tevens een flinke collectie Duits propagandamateriaal op displays. De toegang is gratis.

Anti Kriegsmuseum, Brüsseler Straße 21, Wedding, Berlijn.
Dagelijks van 16.00 - 20.00 uur. Metro: U9 Amrumer Straße

Gratis naar het Martin Gropius Bau

In het mooie Martin Gropius Bau gebouw vinden bijzonder interessante tentoonstellingen plaats over de culturele geschiedenis van Berlijn. De toegang is gratis.

Martin Gropius Bau, Niederkirchnerstrasse 7, Berlijn. Dinsdag tot zondag van 10.00 - 20.00 uur. Metro: Potsdamer Platz, Anhalter Bahnhof

Voordelig op City tour

Wil je een city tour door Berlijn maken? Een leuke, alternatieve manier om de hoogtepunten van Berlijn te zien is een rit met bus 100 of 200 vanaf het station Zoologischer Garten naar Prenzlauer Berg. Onderweg passeer je de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn en je kan uitstappen wanneer het jou uitkomt!

Goedkope autoverhuur Berlijn

Vooraf in Nederland je autoverhuur reserveren is in 95% van de gevallen stukken voordeliger dan lokaal een auto huren.

Via autohuur vergelijker Alamo.nl kan je de prijzen van alle autoverhuur aanbieders in Berlijn stad en op de luchthaven van Berlijn, thuis makkelijk ineens opvragen en vergelijken!

Museum voor Hedendaagse Kunst

Een van de belangrijkste attracties van Berlijn is het museum voor hedendaagse kunst in een omgebouwd 19e-eeuws treinstation, het Hamburger Bahnhof. Je mag hier iedere eerste zondag van de maand gratis naar binnen! Hier zie je kunstwerken uit de laatste dertig jaar van onder andere Anselm Kiefer en Andy Warhol.

Hamburger Bahnhof, Invalidenstrasse 50-51, Berlijn. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur en in het weekend van 11.00 - 18.00 uur. Bus: 245, 248, 340

Gratis naar de Gedächtniskirche

Aan het begin van de winkelboulevard Kurfürstendamm ligt de beroemde Gedächtniskirche. Op de kerktoren na is deze kerk in zijn geheel stuk gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Men besloot de kerk niet te restaureren maar er een moderne naast te bouwen. Sindsdien is de Gedächtniskirche een belangrijk monument voor de vrede. De toegang is gratis.

Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Berlijn.
Metro: Kurfürstendamm

Gratis naar de Rijksdag

In de Rijksdag is de huidige regering van Duitsland gevestigd. De grote glazen koepel staat voor de moderne democratie. Bezoekers kunnen kijken wat er in het parlement gebeurt.

Tijd: De koepel en het dakterras van dit indrukwekkende gebouw zijn dagelijks van 08.00 tot middernacht geopend en de entree is helemaal gratis! Neem wel de tijd voor een bezoek want de wachttijden zijn soms heel lang of ga vroeg in de ochtend om de rijen te omzeilen!

De Rijksdag, Platz der Republik, Berlijn. Metro: Unter den Linden

Goedkoop reizen met openbaar vervoer

Verwacht je tijdens je bezoek aan Berlijn veel met het openbaar vervoer te reizen? Gebruik dan de Welcome Card. Met deze kaart krijg je korting op het openbaar vervoer en attracties. Verkrijgbaar bij de Berlin info stores.

Berlin Info Store, Neues Kranzler Eck Passage, Kurfürstendamm 21, Berlijn. Maandag t/m donderdag van 9.30 - 20.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 9.30 - 21.00 uur en op zondag van 9.30-18.00 uur. Metro: Kurfürstendamm

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews