De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden in Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn
Berlijn is een prachtige stad met een bewogen verleden. De attractie waar je als eerste aan zult denken is de Berlijnse muur (althans wat daarvan over is). Maar Berlijn heeft nog zoveel meer mooie plekken die het bezoeken waard zijn. Wil je weten welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je citytrip naar Berlijn? Bekijk de bezienswaardigheden Berlijn top 10!

Bezienswaardigheden Berlijn? Bespaartip!

Berlijn per fiets! Wist je dat je kunt de belangrijkste Berlijn in een paar uurtjes op de fiets kunt ontdekken o.l.v. een gids? Er zijn mooie stadsrondritten op de fiets beschikbaar en wandeltochten voor wie Berlijn liever in een rustiger tempo ontdekt. De prijzen zijn heel redelijk, een 4,5 uur durende excursie inclusief fietshuur en gids boek je al onder de 25,-.

Voordeeltjes met de Berlin Pass Wil je nog meer voordeel? Bestel dan online The Berlin Pass. Hiermee kun je wachtrijen overslaan en bij meer dan 50 attracties krijg je gratis toegang!

Bovenstaande fietstours, de Berlin Pass en veel andere toeristische tours door Berlijn vind je bij excursie-specialist Viator.com

Op excursie in Berlijn: De Berlijnse Muur

De Berlijnse muur is het symbool van de Koude oorlog en de tweedeling in Duitsland. Van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989 werden oost en west van elkaar gescheiden. In het documentatiecentrum kan je een stuk van de muur zien inclusief het stuk niemandsland dat erbij hoorde. De toegang is gratis. De Berlijnse Muur is een echte bezienswaardigheid!

Dokumentations zentrum Berlijnse Muur, Bernauer Straße 111, Berlijn. Woensdag tot zondag van 10.00 - 17.00 uur. Metro: U8 Bernauer Straße

De Berliner Dom

Voor velen is de Berliner Dom een van de mooiste kerken van Europa. In de kerk staat het wereldberoemde Sauerorgel dat 113 registers telt. Deze protestantse kerk ligt aan de Museumsinsel en is zeker een bezoek waard. De kerk is een echte attractie vanwege zijn imposante bouw.

Berliner Dom, Am Lustgarten 1, Berlijn. Maandag t/m zaterdag van 09.00 - 19.00 uur. Op zon- en feestdagen van 12.00 - 19.00 uur. Metro: station Friedrichstrasse

Brandenburger Tor, een oude stadspoort

De Brandenburger Tor is de enige stadspoort van voor de oorlog die bewaard is gebleven. Deze poort symboliseert de hereniging tussen oost en west Berlijn. De schitterende poort bestaat uit een 66 meter brede en 26 meter hoge zuilengalerij, met bovenop een strijdwagen met vier paarden.

In oktober vindt het Festival of Lights plaats in Berlijn, hierbij wordt de Brandenburger Tor ontzettend mooi verlicht. Een ware attractie om te fotograferen!

Brandenburger Tor, Pariser Platz, Berlijn. Metro: Unter den Linden

Eten met een prachtig uitzicht: de Berliner Funkturm

De 150 meter hoge Funkturm is een van de symbolen van Berlijn. Hier werden in 1929 de eerste tv-beelden ter wereld uitgezonden. Bij de toren is nu ook het radiomuseum gevestigd, dit is een leuke activiteit voor iedereen. Halverwege de toren zit ook een restaurant met een prachtig uitzicht over Berlijn.

Funkturm, Messedamm, Hammarskjöldplatz, Berlijn. Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00 uur. Maandag van 11.00 tot 21.00 uur. Metro: U2 of U12 Kaiserdamm

Uitzicht vanaf de Rijksdag

In de Rijksdag is de huidige regering van Duitsland gevestigd. De grote glazen koepel staat voor de moderne democratie. Bezoekers kunnen kijken wat er in het parlement gebeurt. Langs de glazen wand van de koepel loop je omhoog over een spiraalvormig looppad. Op het dak is een dakterras met een prachtig uitzicht. De Rijksdag is een leuke attractie voor jong en oud.

Neem wel de tijd voor een bezoek want de wachttijden zijn soms heel lang of ga vroeg in de ochtend om de rijen te omzeilen! Om de Rijksdag te bezoeken moet je je vooraf registreren, dit kan online of van tevoren bij de Visitors Service.

De koepel en dakterras van dit indrukwekkende gebouw zijn dagelijks geopend van 08.00 tot middernacht en de entree is helemaal gratis!

De Rijksdag, Platz der Republik, Berlijn. Metro: Unter den Linden

Het hoogste gebouw van Berlijn: de Fernsehturm

De Fernsehturm is de televisietoren van het oude Oost-Berlijn op de Alexanderplatz. Met 368 meter is de toren het hoogste gebouw van Berlijn. Een lift zoeft je in 40 seconden naar boven en vanaf hier geniet je van het mooist denkbare uitzicht over de hele stad! Ook is er een restaurant aanwezig in de toren. Dit restaurant draait langzaam rond. De Fernsehturm is een populaire attractie in Berlijn.

Openingstijden: Van maart tot en met oktober van 09.00 tot 24.00 uur geopend en van november tot en met februari van 10.00 tot 24.00 uur.

Fernsehturm, Panoramastraße 1a, Alexanderplatz, Berlijn. Metro: Alexanderplatz

Stadswandeling langs de Unter Den Linden

Het vaak bezongen Unter den Linden was de belangrijkste straat in het oude Oost-Berlijn. Aan Unter den Linden staan enkele wereldberoemde gebouwen, zoals de prachtige Staatsopera en het paleis van de Duitse keizer Wilhelm I.

Als je vanaf de Brandenburger Tor richting Alexanderplatz over de Unter Den Linden wandelt, kom je langs veel belangrijke bezienswaardigheden. Deze route is ongeveer 2 kilometer lang.

Opera in de Staatsoper

De Berliner Staatsoper is een van de meest indrukwekkende gebouwen van Berlijn en tevens een van de grootste operagebouwen ter wereld. Het operagezelschap draagt de naam Staatsoper Unter Den Linden. De Staatsoper is een bijzondere attractie in Berlijn.

Op maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 20.00 uur en zondag van 14.00 - 20.00 uur zijn er rondleidingen met gids door de Staatsoper mogelijk.

Staatsoper, Unter den Linden 5, Berlijn. Tel: +49 (0)30 20 35 540. Metro: Unter den Linden

Tentoonstelling in het Martin Gropius Bau

In het mooie Martin Gropius Bau gebouw vinden bijzonder interessante tentoonstellingen plaats over culturele geschiedenis van Berlijn. De toegang is gratis. Voor sommige tentoonstelling zijn er entreeprijzen, deze verschillen per tentoonstelling.

Martin Gropius Bau, Niederkirchnerstrasse 7, Berlijn. Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Metro: Potsdamer Platz, Anhalter Bahnhof

Bezoek het SchloƟ Charlottenburg

Schloß Charlottenburg is het grootste kasteel in Berlijn. Het is tussen 1695 en 1699 gebouwd als zomerresidentie voor Frederik de derde en zijn vrouw en ligt net buiten het stadscentrum. Dit schitterende paleis is omgeven door een prachtige tuin. Het kasteel is een leuke activiteit voor iedereen.

Het kasteel is geopend op dinsdag t/m zondag. De exacte openingstijden wisselen per seizoen en kasteelvleugel maar tussen 11.00-17.00 uur zijn ze allen toegankelijk. Gesloten op maandag

Schloß Charlottenburg, Spandauer Damm, Berlijn.
Metro: Richard-Wagner-Platz U7, Sophie-Charlotte-Platz U2

Meer tips voor je bezoek aan Berlijn

Hier tref je heel veel tips voor een weekendje Berlijn, van shopping tips tot de leukste uitstapjes die bijna niets kosten.

Goedkoop reizen naar Berlijn Zoek je informatie over de reis naar Berlijn per trein? De reis per trein is relatief voordelig en bovendien comfortabel en vlot (max. 6,5 uur en op de site van NS International boek je al een treinkaartje v.a 39,-). Een enkele keer lukt het je ook om voor dat bedrag een vlucht te boeken. Hoe? Lees onze tips om goedkope vluchten naar Berlijn te vinden!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews