De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Museum Miami

Museum Miami

Als je even geen zin hebt om op het strand te liggen, dan kun je in Miami een zeer divers aanbod van musea bezoeken. Een perfecte manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad en haar inwoners.

Museum Miami tips

Wil je weten wat de leukste musea in Miami zijn? Hieronder onze top 10!  Ook tijdens het rondwandelen in Miami kun je veel zien, zeker bij mooi weer is het geen slecht idee om de gebouwen, monumenten en dergelijke van buiten te bekijken. Bekijk ook onze special over de bezienswaardigheden van Miami!

Musea Miami tip no 1 Miami Art Museum

In het Miami Art Museum wordt moderne kunst vanaf de 20e eeuw van kunstenaars uit Noord- en Latijns-Amerika tentoongesteld. Ook tonen zij diverse exposities die in samenwerking met andere musea of zelf zijn opgesteld.

Art Museum, 101 West Flagler Street, Miami. Open: dinsdag tot vrijdag van 10.00 - 17.00 uur, donderdag tot 21.00 en zaterdag / zondag vanaf 12.00 uur.

Miami Science Museum

Het Miami Science Museum biedt tentoonstellingen voor jong en oud over dieren en het heelal. Het planetarium en het wildlife center zijn dan ook de belangrijkste attracties. Je kunt hier deelnemen aan één van de vele shows die dagelijks plaatsvinden.

Miami Science Museum, 3280 South Miami Avenue, Miami.
Open: dagelijks van 10.00 - 18.00 uur. Gesloten op Thanksgiving en eerste kerstdag.

Museum Miami > Museum of Contemporary Art

Het Museum of Contemporary Art streeft ernaar om moderne kunst toegankelijk te maken voor nieuwe doelgroepen door het in een brede culturele context te plaatsen. Naast tentoonstellingen hebben zij een permanente collectie van meer dan 400 kunstwerken.

Museum of Contemporary, Joan Lehman Building, 770 NE 125 Str., Miami. Open: dinsdag tot zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Museum Miami > Historical Museum of Southern Florida

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Florida, bezoek dan het Historical Museum of Southern Florida waar je aan de hand van verschillende objecten het verhaal van de inwoners door de eeuwen heen wordt verteld. Historical

Museum of Southern Florida, 101 West Flagler Street, Miami.Opem: maandag tot zaterdag 10.00 - 17.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. Gesloten op Thanksgiving, de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Museum Miami > Gold Coast Railroad Museum

In de Gold Coast Railroad Museum kun je een kijkje nemen in de geschiedenis van de Amerikaanse spoorwegen. Werkende stoomlocomotieven en diverse type wagons zijn hier tentoongesteld.

The Gold Coast Railroad Museum Inc., 12450 S.W. 152nd Street, Miami. Open: maandag tot vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en zaterdag/ zondag vanaf 11.00 uur.

Museum Miami > The Jewish Museum of Florida

Het Jewish Museum of Florida is gehuisvest in een opvallend geel gebouw. In het museum krijg je een beter beeld van de Joodse tradities en de manier waarop Joden leefden in Florida sinds 1763 leven. Ook is er een tijdslijn waarop je kunt zien in welke periode Joden uit welk land naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd.

The Jewish Museum of Florida, 301 Washington Ave, Miami Beach. Open: dinsdag tot zondag van 10.00 – 17.00 uur. Gesloten op maandag, Amerikaanse en Joodse feestdagen.

Museum Miami > Lowe Art Museum

Het Lowe Art Museum maakt deel uit van de Univeriteit van Miami. Hier kun je een uitgebreide collectie kunst bewonderen van de Romeinse oudheid tot en met de fotografie. Bijzonder is de collectie van Amerikaanse kunst waar voorwerpen van diverse indianenstammen te zien zijn.

Lowe Art Museum, University of Miami, 1301 Stanford Drive, Coral Gables. Open: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Donderdag van 12.00 – 19.00 uur en zondag tot 17.00 uur.

Museum Miami > Wolfsonian

Het Wolfsonian ligt in het hart van het Art Deco District. Tijdens een bezoek aan dit museum kun je een fantastische collectie voorwerpen bezichtigen van 1885 tot 1945. Ook wordt belicht hoe kunst en ontwerpen tot stand komen en wat voor invloed de mens hierop heeft.

Wolfsonian, 1001 Washington Ave, Miami Beach. Open: maandag, dinsdag, zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 uur. Donderdag en vrijdag tot 21.00 uur. Woensdag gesloten.

Museum Miami > American Police Hall of Fame

In de American Police Hall of Fame krijg je een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse politie. Hier worden ook jaarlijks omgekomen politieagenten herdacht bij een marmeren muur waarin hun namen zijn gegraveerd.

American Police Hall of Fame & Museum, 6350 Horizon Dr., Miami. Open: dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. Gesloten op Thanksgiving, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Museum Miami > Wings over Miami Air Museum

Het Wings over Miami Air Museum is de plek voor vliegtuigliefhebbers! Hier kun je vliegtuigen zien waarmee is gevlogen tijdens de Tweede Wereldoorlog en vind je informatie over de luchtvaartgeschiedenis van de Verenigde Staten.

Wings over Miami Air Museum, 14710 S.W. 128 Street, Miami. Open: donderdag tot zondag van 10.00 – 17.30 uur.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews