De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Lisboa Card geeft recht op gratis gebruik van het openbaar vervoer en gratis toegang tot 26 mooie musea in Lissabon! Verkrijgbaar bij de Lissabon tourist office in het centrum.

Voorpret

Stippel je route alvast uit met de kaartgids van Lissabon!

Museum Lissabon Top 10

Lissabon is een stad met een rijke geschiedenis en tientallen prachtige musea. Wil je weten welke je echt niet mag missen? Bekijk hieronder de Lissabon museum top 10!

Museum Lissabon Top 10 > Museu de Calouste Gulbenkian

Museu de Calouste Gulbenkian is vernoemd naar een Armeense oliemagnaat die zijn privé kunstcollectie schonk aan Portugal. In het museum wandel je door de twee delen met meer dan 6000 objecten.

In het eerste deel kan je beeldschone oriëntaalse kunstnijverheid bewonderen zoals tapijten, aardewerk en tegels. Schilderijen en beelden van Europese meesters als Rembrandt, Degas en Renoir vind je in het andere deel.

Museu de Calouste GulbenkianAvenida de Berna 45a, Lissabon. Metro: São Sebastião of Praça de Espanha. Open:dinsdag tot zondag van 10.00 – 17.45 uur.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Lissabon

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Museum Lissabon Top 10 > Centro de Arte Moderna

In het Centro de Arte Moderna, het museum voor moderne kunst, is veel aandacht voor werk van Portugese kunstenaars. Schilderijen van Paula Rego en Almada Negreiros zijn een van de hoogtepunten. Je kan hier ook deelnemen aan cursussen en workshops.

Centro de Arte Moderna, Rua Dr. Nicolau de Bettencourt, Lissabon. Open: dinsdag tot zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu de Cidade

Bij het Museu de Cidade krijg je een overzicht van de ontwikkeling van Lissabon van de oudheid tot nu. Bijzonder is de maquette die Lissabon toont voor de verwoestende aardbeving van 1755. Het museum bevindt zich in het prachtige 18e eeuwse Palácio Pimenta waar de meubels en azulejos ook de moeite waard zijn.

Museu de Cidade, Palácio Pimenta, Campo Grande 245, Lissabon. Metro: Campo Grande. Open: dinsdag tot zondag van 10.00 – 13.00 uur en 14.00 – 18.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu Nacional de Arte Antiga

Museu Nacional de Arte Antiga wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea van Portugal. Klassieke schilderijen van toonaangevende Duitse, Spaanse, Vlaamse en Engelse grootmeesters kan je hier bezichtigen. Ook zijn hier keramiek, glas en meubels tentoongesteld. Museu

Nacional de Arte Antiga, Rua das Janelas Verdes, Lissabon. Tram: 15 Cais Rocha. Open: woensdag tot zondag van 10.00 – 18.00 uur. Dinsdag vanaf 14.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu Nacional do Azulejo

Azulejo zijn versierde tegels die je ziet op gevels, poorten, bankjes, winkels, paleizen en kerken in Lissabon. Het Museu Nacional do Azulejo bezit een bonte verzameling van tegels uit Portugal, Spanje en Nederland.

Tip: sta vooral stil bij de 35 meter lange panorama azulejo van Lissabon voor de aardbeving, pronkstuk van het museum.
 
Museu Nacional do Azulejo, Rue Madre de Deus 4, Lissabon. Bus: 104 en 105 tot Igreja Madre Deus. Open: woensdag tot zondag 10.00 – 18.00 uur. Dinsdag vanaf 14.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu de Marinha

Voor liefhebbers van scheepvaart is Museu de Marinha een geweldig museum. Je komt hier antieke en moderne modellen van vissersboten, fragetten, zeiljachten en oorlogsschepen tegen. Oude nautische instrumenten, landkaarten en logboeken spreken zeer tot de verbeelding.

Museu de Marinha, Lissabon. Tram: 15 tot CCB. Open: ‘s Zomers van 10.00 – 18.00 uur. ’s Winters tot 17.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu Nacional de Traje

In het Kostuummuseum, Museu Nacional do Traje, kan je een collectie van meer dan 30.000 kledingstukken uit verschillende eeuwen bekijken. Vele hiervan werden vroeger gedragen door leden van het voormalig Portugese koningshuis. Galajurken, smokings, plateauzolen, alles kom je hier tegen!

Museu Nacional do Traje, Largo Júlio de Castilho, Lissabon. Metro: Lumiar. Open: dinsdag tot zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Casa do Fado

In Casa do Fado ontrafel je de geschiedenis van de fado, de Portugese volksmuziek. Een veel bezongen onderwerp is de liefde. De stem en de typische 12-snarige Portugese gitaar zorgen voor de melancholische klanken.

Casa do Fado, Largo do Chafariz de Dentro 1, Lissabon. Bus: 28 tot Casa Conta.Open: dinsdag tot zaterdag van10.00 – 18.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu Nacional de Cohes

Bij Museu Nacional de Cohes kom je langs antieke koetsen uit de 16e tot de 19e eeuw. Het is een unieke verzameling dat je nergens anders ter wereld tegenkomt. Uitzonderlijk zijn de drie triomfkoetsen van de Portugese ambassadeurs in Rome uit 1716.

Museu Nacional de Cohes, Praça Afonso de Albuquerque, Lissabon. Tram: 15 tot Belém. Open: dinsdag tot zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Museum Lissabon Top 10 > Museu de Agua

Hoogtepunt van het Museu de Agua, ook wel Watermuseum genoemd, is de afdeling over het aquaduct Aquaducto das Águas Livres. Of een pompstation dat dateert uit 1880. Bezoek ook Mãe d’Água, een diep reservoir, aan het einde van het viaduct in het weelderige Amoreiraspark.

Museu de Agua, Rua da Alviela 12, Lissabon. Bus: 104, 105 tot Calçada Sta. Apolónia. Open: maandag tot zaterdag van 10.00 – 18.00 uur.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Lissabon

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
DeJongIntra.nl € 25,00 De getoonde prijzen zijn exclusief €2,50 calamiteitenfonds, €5 p.p. voor de SGR bijdrage en €25 reserveringskosten per boeking.
VakantieDiscounter € 12,50 De getoonde prijzen zijn exclusief 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en een bijdrage van 10.00 aan het SGR-fonds.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews