De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De bouw van het beroemde Mosteiro dos Jerónimos klooster is betaald van 5% belasting op Oosterse kruiden.

Voorpret

Bekijk dit filmpje voor wat inspiratie!

Bezienswaardigheden Lissabon

Bezienswaardigheden Lissabon

Lissabon is een prachtige, historische stad waar je de meeste bezienswaardigheden te voet kunt bezichtigen. In de stad is heel veel te zien van prachtige paleizen tot mooie fonteinen!

Het zachte klimaat maakt Lissabon het hele jaar door een ideale bestemming voor een citytrip. Wil je weten welke bezienswaardigheden je tijdens je bezoek zeker moet bekijken? Hieronder onze top 10!

Bezienswaardigheden Lissabon? Tips voor excursies!

In Lissabon is zo ontzettend veel te zien dat je geen tijd wilt verdoen met het zoeken naar de leukste tours en excursies naar de hotspots; dat regel je gewoon online voor je reis! Dat is vaak nog voordeliger ook en je staat ter plekke niet in de rij.

Gespecialiseerde excursie organisaties bieden leuke routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden aan, maar ook wijnproeverijen en meerdaagse tours door de omgeving.

Bij Viator tref je veel aanbiedingen voor tours en attracties in Lissabon. Hier regel je online ook handig je airport transfer en je kunt er ook private tours reserveren. Voor een compleet overzicht bekijk je ook het aanbod van GuideAndGo waar je veel dag tours treft rond een een paar tientjes p.p.

Uitzicht vanaf de bijzondere Torre de Belém

Torre de Belém is het bekendste symbool van Lissabon. De toren is gebouwd tussen 1515 en 1521 en werd gebruikt als uitkijktoren om gevaarlijke schepen uit de haven te houden. De Toren van Belém is door de jaren heen verplaatst van het midden van de Taag naar de oever door het verzanden van de rivier. Vanaf het 35 meter hoge terras heb je een schitterend uitzicht over de Taag en de omringende wijk.

Torre de Belém, Av. de Brasilia, Lissabon.
Openingstijden: Mei tot september van 10.00 – 18.30 uur en oktober tot april tot 17.00 uur. Maandag gesloten.
Tram: 15 tot Largo da Princesa.

Het prominente Mosteiro dos Jerónimos

Het Hiëronymusklooster, Mosteiro dos Jerónimos, is gebouwd in de Manuelstijl. Het is een combinatie tussen gotische en renaissancistische stijl. De ontwerpers zijn geïnspireerd door verhalen van zeevaarders en hebben het klooster versierd met oriëntaalse ornamenten en versieringen. Bijzonder zijn de sarcofagen onder de gallerij van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama en de dichter Luís de Camões.

Mosteiro dos Jerónimos, Praça do Impero, Lissabon.
Openingstijden: Mei tot september van 10.00 – 18.30 uur en oktober tot april tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

Een open welkom: Cristo Rei

Het 28 meter hoge Christusbeeld, Cristo Rei, is volledig van beton gemaakt en verwelkomt de bezoekers met open armen. Vanuit Lissabon kun je dit beeld bijna overal zien! Gelegen aan de oever van de Taag heb je hier een prachtig uitzicht over Lissabon.

Cristo Rei, Pragal Almada.
Openingstijden: Dagelijks van 9.30 – 20.00 uur.
Ferry: vanaf Cais de Sodré naar Cacilhas dan
Bus: Lijn 101 naar Cristo Rei.

Gekleurd interieur in Basilica da Estrela

De stralend witte koepel van Basilica da Estrela is een opvallende verschijning aan de skyline van Lissabon. Vanuit de koepel, die toegankelijk is voor publiek, heb je een waanzinnig uitzicht. Bijzonder mooi is ook de voorgevel met vele marmeren beelden en als je even wilt pauzeren, kan je een rustig plekje zoeken in het tegenovergelegen park Jardim de Estrela.

Basilica da Estrela, Largo da Estrela, Lissabon.
Openingstijden: Dagelijks van 7.45 – 13.00 uur en 15.00 – 19.00 uur.
Tram: 28 tot Estrela.

De lucht in met de Elevador de San Justa

Elevador de San Justa is de mooiste van de vier liften in Lissabon. De lift brengt je 45 meter loodrecht omhoog van Baixa naar Chiado en omgekeerd. De gietijzeren constructie is sierlijk en imponerend. Boven is een uitzichtplatform met een café waar je kan genieten van een verse kop koffie.

Elevador de San Justa, Rua do Ouro (Baixa), Igreja do Carmo (Chiado), Lissabon.
Open: Dagelijks 9.00 – 21.00 uur.
Metro: Baixa/ Chiado.

Uitgaansleven en winkels in Bairro Alto

Bairro Alto is de hoogst gelegen wijk van Lissabon en heeft een levendig uitgaanscircuit. In de weekenden verandert deze doordeweeks kleine stadswijk in een bruisend feest. In de bars, cafés, restaurants en clubs kan je je mengen met locale bewoners. In deze autovrije wijk kom je ook kleine werkplaatsen en aparte winkeltjes tegen.

Bairro Alto, Lissabon.
Metro: Baixa-Chiado.

Diamantvormen op het Casa dos Bicos

Casa dos Bicos, Huis met de Punten, is bekend om de witte gevel dat bestaat uit op elkaar gestapelde diamantvormen. Het stadspaleis is gebouwd in 1522 in Italiaanse stijl.

Tip: op verschillende momenten van de dag kan je hier beeldige foto’s maken vanwege het spel van licht en schaduw op de diamantvormen speelt.

Casa dos Bicos, Rua dos Bacalhoeiros, Lissabon.
Tram: 18, 25 tot Rua Alfândega.

Het enorm oude Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge, het Kasteel van Sint-Joris, torent hoog boven Lissabon uit. Het imposante kasteel telt maar liefst tien torens en de oorsprong gaat terug tot de IJzertijd. Tijdens de indrukwekkende multimediavoorstelling in dit kasteel leer je meer over de geschiedenis van Lissabon en vanaf de burchtheuvel heb je mooi uitzicht over de stad.

Castelo de São Jorge, Castelo de São Jorge, Lissabon.
Openingstijden: Dagelijks 9.00 – 21.00 uur.
Tram: 12, 28 tot Miradouro de Santa Luzia.
Bus: 37 tot Castelo.

Monument Padrão dos Descobrimentos

Padrão dos Descobrimentos, Monument der Ontdekkingen, is een 50 meter hoog wit gedenkteken waarop de zoektocht van Portugese ontdekkingsreizigers naar nieuwe werelden staat afgebeeld. Vanaf het platvorm zie je op het voorplein de beeldschone wereldkaart met de voormalige koloniën van Portugal gemaakt van mozaïek.

Padrão dos Descobrimentos, Avenida de Brasília, Lissabon.
Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 9.00 – 17.00 uur.
Tram: 15 tot Centro Cultural Belém.

Pracht en praal in de Igreja São Roque

De Igreja São Roque kapel heeft een onopvallende buitenkant, maar des te meer pracht en praal aan de binnenkant. Koning João V liet de acht zijkapellen in de kapel van Johannes de Doper in 1742 bouwen in Rome. Geld speelde hierbij geen rol en de onderdelen werden vervolgens verscheept naar Lissabon. Je kan ook een kijkje nemen in het bijbehorende Museum voor Sacrale Kunst.

Igreja São Roque, Largo Trindade Coelho, Lissabon.
Openingstijden: Dagelijks 8.30 – 17.00 uur.
Metro: Baixa-Chiado.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews