De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Venetie

Tijdens een citytrip naar romantisch Venetie, met zijn mooie kanalen en prachtige pleinen zijn er tientallen bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken!

Wil je weten wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek? Bekijk dan hieronder de Venetie bezienswaardigheden top 10!

Bezienswaardigheden Venetie tip no 1: Dogenpaleis

Het schitterende Dogenpaleis was eeuwenlang het regeringscentrum van Venetië en is een van de belangrijkste niet-religieuze gotische bouwwerken. In de raadszaal was plaats voor maar liefst 1.500 bestuurders!
 
Dogenpaleis, Piazza San Marco, Venetië
Open: Van april tot en met oktober van 09.00 – 19.00 uur en van november tot en met maart van 09.00 – 17.00 uur.
Ferry: San Zaccaria of Vallaresso

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Het mooiste plein van Europa: San Marcoplein

Het San Marcoplein vormt het hart van Venetië en wordt als een van de mooiste pleinen van Europa gezien. Aan het plein tref je de schitterende San Marcobasiliek, versierd met prachtige mozaïeken, Museo Correr en het beroemde 9e eeuwse Dogenpaleis met haar majestueuze klokkentoren. Het komt ook vrij vaak voor dat het hele plein onder water loopt!

Piazza San Marco, Venetië
Ferry: San Zaccaria of Vallaresso

Per gondel over het waanzinnige Canal Grande

De beste indruk van Venetie krijg je met een tocht per gondel over het mooie Canal Grande. Van de 177 kanalen in de stad is het Canal Grande, met de schitterende palazzi en een lengte van 4 km het meest indrukwekkend.

Tip: als een tocht per gondel je te kostbaar is dan is ‘busboot’ lijn 1 die vanaf Piazza Roma, over het Canal Grande slingert naar Lido, een uitstekend alternatief.

Mooiste monument: San Marcobasiliek

De San Marcobasiliek, met zijn prachtige mozaïeken, is een van de mooiste monumenten van Venetië. In de Schatkamer zijn schatten te zien die buit gemaakt werden tijdens de Vierde kruistocht in 1204, waaronder een prachtige collectie Byzantijns zilver, goud en glaswerk.

San Marcobasiliek, Piazza San Marco, Venetië
Open: Van april tot en met september op maandag t/m zaterdag van 09.45-17.00 uur en op zondag van 14.00 – 17.00 uur. Oktober tot en met maart van maandag tot en met zaterdag van 09.45-16.45 en op zondag van 13.00 – 16.45 uur. Ferry: San Zaccaria of Vallaresso

De beroemde Brug der Zuchten

De 'Ponte dei Sospiri' of ‘Brug der Zuchten’ verbindt het Dogenpaleis met de oude gevangenissen van de stad. De beroemde brug dankt haar bijnaam aan de gevangenen die na het horen van hun straf in het paleis ‘zuchtend’ naar hun cel werden teruggebracht.

Brug der Zuchten, Piazza San Marco, Venetië
Ferry: San Zaccaria of Vallaresso

Bezoek de Santa Maria della Salute

De Santa Maria della Salute werd gebouwd in 1631 door de inwoners van de stad als dank voor het verlost zijn van de pestplaag. Deze imposante koepelkerk is een karakteristiek element in het stadsbeeld van Venetië.

Dagelijks geopend van 09.00 – 12.00 uur en van 15.00 – 17.30 uur. 

Santa Maria della Salute, Campo dello Salute, Dordoduro, Venetië

Ferry: Salute

Miljoen boeken in de historische Biblioteca Marciana

De Biblioteca Marciana, ook wel de Libreria Sansoviniana genoemd naar architect Sansovino, heeft een wereldberoemde verzameling klassieke teksten. Daarnaast bezit de bibliotheek maar liefst een miljoen boeken, ruim 13.000 manuscripten en meer dan 2880 zogenaamde incunabelen (boeken van voor 1600).

Biblioteca Marciana, Piazzetta San Marco 13, San Marco, Venetië
Open: Rondleidingen om 10.00, 11.00 en 12.00 uur 
Ferry: San Zaccaria of Vallaresso

Grootste kerk: Sante Giovanni e Paolo kerk

De Sante Giovanni e Paolo kerk is een mooi gotisch bouwwerk en een van de grootste kerken van de stad. Je kan hier de graven van 25 dogen bezoeken en kunstwerken bewonderen van o.a. Veronese, Bellini en Tiepolo.

Sante Giovanni e Paolo kerk, Campo Santo Giovanni e Paolo, Castello, Venetië
Open: Dagelijks van 09.30 – 19.00 uur, zondag is de kerk pas vanaf 13.00 uur te bezichtigen
Ferry: Ospedale

Het mooie eiland Lido di Venezia

Het eiland Lido di Venezia, ooit het decor voor de film Death in Venice, heeft een typisch mediterrane sfeer. Lido is nu een exclusieve badplaats waar de Venetianen in de zomer graag een dagje naar het strand gaan. Eind augustus is het hier overigens razend druk vanwege het internationale filmfestival.

Lido di Venezia
Ferry: Lido

Huur een bootje & ontdek Venetië

Een erg leuke manier om iets van Venetië te zien is een motorbootje huren bij Brussa Boot. Heb je enige ervaring, bijvoorbeeld in de Amsterdamse grachten, dan kan dit zonder stuurman en dan kost het je circa 20 euro per uur. Met stuurman moet je op circa vijftig euro rekenen.

Brussa Boot, Ponte delle Guglie, Cannaregio, Venetië.
Open: Maandag t/m zaterdag van 07.30 – 17.30 en op zondag tot 12.30 uur
+39 041 715787
Ferry: Ferrovia, Guglie

 

Citytrip Venetie: meer informatie!

Zoek je meer informatie voor je citytrip naar Venetie? Kijk dan ook even op onderstaande pagina's!

Een weekend in Venetie - informatie & 101 tips! 

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 40,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 09 mei 2023
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews