De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De vulkaan Etna op Sicilie is de grootste nog werkende vulkaan van Europa.

Voorpret

Haal het kookboek de Siciliaanse keuken van Mary Taylor Simeti bij de bib. Dit bevat veel leuke recepten uit de regionale keuken van Sicilie.

Sicilie

Sicilie, het prachtige eiland bij Italie, heeft heel veel te bieden voor een vakantie. Zon, witte stranden, de prachtige stad Palermo, heerlijk eten en een rijke geschiedenis en cultuur.

Siracusa was ooit één van de machtigste steden ter wereld en in Palermo stond ooit het rijkste hof van Europa. Wist je dat je tijdens een vakantie in Sicilie meer Griekse tempels kunt ontdekken dan in Griekenland?

Vakantie Sicilie? Charmant hotel of vakantiehuis!

Kijk voor actuele aanbiedingen van een vakantiehuis op Sicilie of een charmant hotel zeker bij Eliza's ontdekkingen op Sicilie. In Sicilie is een ruime keuze uit hotel accommodaties in alle prijsklassen beschikbaar. Natuurlijk kan je kiezen voor een hotel van een bekende internationale keten, maar er zijn ook veel leuke, authentieke hotels in historische landhuizen of appartementen in oude (wijn)boerderijen op het eiland. Bekijk daarom ook zeker een keertje de vakantiehuizen op Sicilie in onze special voor bijzondere ontdekkingen. 

Als je met kinderen op vakantie naar Sicilie gaat dan geef je wellicht de voorkeur aan een all inclusive hotel met veel activiteiten of een gezellig vakantiehuis in een leuke badplaats als Taormina ook die kan je bij de Jong Intra reizen vinden net als vliegvakantie en rondreis Sicilie aanbiedingen (v.a. circa 390,- voor 8 dagen).

Voor wie een leuk hotelletje zoekt in de hoofdstad van Sicilie, Palermo, kunnen we Trivago aanraden. Een kamer in een vier sterrenhotel, inclusief ontbijt, reserveer je al vanaf circa 80,- per nacht.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Sicilie

Met de auto vakantie in Sicilie? Overtocht informatie.

Van plan met de auto op vakantie naar Sicilie te gaan? Je hebt de keuze uit overtochten naar Catania, Palermo en Trapani. Vanuit o.a. Genua, Livorno en Salerno, de laatste is het kortste en duurt circa 9 - 11 uur. De overtocht naar Sicilie vanuit Genua duurt circa 20 uur maar daarmee bespaar je je natuurlijk wel heel veel kilometers!

Vakantie op Sicilie? Ontdek prachtig Palermo!

De hoofdstad van Sicilie Palermo werd al in de 8e eeuw gesticht. Naast het hierboven al genoemde archeologisch museum is er nog veel meer te ontdekken in Palermo!

Wandel door de straten van en over de pleinen van de oude binnenstad van Palermo. Op het Piazza Marina staan veel mooie oude palazzo's. Ook op het Piazza della Vittoria in Zuid Palermo staan twee mooie palazzo's, een leuk museum en een mooie basiliek.

De kathedraal van Palermo uit 1185 onderging in de loop der jaren talrijke wijzigingen en biedt daardoor interessante inzichten in Palermo's architectonische geschiedenis. Ook het Koninklijk Paleis in Palermo is interessant om te bezoeken. Niet zo zeer voor het exterieur, maar vooral vanwege het schitterende interieur!

Vakanties Sicilie? Top 10 things to do!

Wat mag je echt niet missen tijdens je vakantie op Sicilie? Onze top 10 things to do!

1. De hoofdstad van Sicilie, Palermo is een bijzonder sfeervolle stad die al je zintuigen prikkelt. Neem meerdere dagen om de unieke sfeer van Palermo in je op te nemen!

2. Het Archeologisch Museum in Palermo behoort tot de belangrijkste van Italie.

3. Noto wordt als de mooiste barokke stad van Italie gezien. Prachtige kerken, kloosters en palazzi in de lokale zachte honingkleur.

4. Een wandeling op de hellingen van de vulkaan de Etna is een must voor avonturiers tijdens een vakantie op Sicilie. De omgeving van deze vulkaan is schitterend groen en staat vol met olijf-, pistache- en citrusbomen.

5. De 9 tempels van Agrigento, bij de de Tempelvallei, zijn de mooiste Griekse overblijfselen buiten Griekenland zelf en erg indrukwekkend.

6. Ook de Villa Imperiale del Casale bij Piazza Armerina is zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze prachtige villa is gebouwd rond het jaar 300 en bevat een vijftigtal schitterende mozaieken die de levensfases verbeelden.

7. Taormina heeft gezellige stranden en een prachtig amfitheather uit de 2e eeuw voor Christus waar regelmatig voorstellingen worden gehouden.

8. Het archeologisch museum van Sicilie in Syracuse herbergt veel kostbare stukken uit de oudheid.

9. Het gezellige vissersplaatsje Cefalu met zijn prachtige Noormannen kathedral.

10. Het belangrijkste Normandisch - Arabische monument van Sicilie is het indrukwekkende kathedraal met klooster van Monreale, op ongeveer 7 km van Palermo. De mozaieken in deze kathedraal hebben een oppervklakte van 6.000 m2! Ter vergelijking: in de toch ook imposante San Marco in Venetie is dat maar 4.000 m2.

Sicilie vakantie tip: skieën op de Etna

De 3.262 meter hoge Etna is de hoogste vulkaan van Europa en ligt aan de oostkust van Sicilie niet ver van Taormina.

De Italiaanse dichter Sciascia beschreef de Etna ooit als een grote kat "die rustig ligt te spinnen en af en toe even wakker wordt". En dat klopt ook wel. Want hoewel de Etna haar laatste uitbarsting nog maar kort geleden had, in mei 2007, komen grote uitbarstingen maar eens in de paar honderd jaar voor.

Wil je de Etna beklimmen? Rij dan vanaf Taormina naar Casa Cantonier. Dan ben je al op 1882 meter hoogte. Vanaf hier kan je met een kabelbaantje verder (tot 2600 meter) en dat is al zeer de moeite waard! Wil je echt naat de top? Met jeeps kan je tot op 2942 meter komen en vanaf daar met een gids de laatste paar honderd meter klimmen. Absoluut indrukwekkend maar probeer dit niet alleen!

Een leuk detail wat weinig mensen weten is dat je 's winter op de Etna kunt skieën! Vanaf half december tot half april is de Etna bedekt met een dikke laag sneeuw. En omdat dit nog niet bij de massa bekend is, tref je heerlijk rustige pistes en skiliften! Ga je eind maart / begin april dan heb je de ideale vakantie combinatie; 's ochtends lekker skieën op de Etna en 's middags zonnen op het strand!

Vakantie Sicilie > facts

• Hoofdstad Sicilie - Palermo

• Aantal inwoners Sicilie - 5 miljoen

• Oppervlakte Sicilie - 25.000 km²

• Klimaat Sicilie - Middelandse Zeeklimaat. Sicilie heeft warme zomers en zachte winters.

• Hoogste punt Sicilie - de Etna vulkaan met 3.323 meter

• Taal Sicilie - Italiaans & Siciliaans

• Tijdsverschil Sicilie met Nederland - geen

• Kraanwater Sicilie - kraanwater kan je beter niet drinken in Italie

• Munteenheid Sicilie - Euro

• Telefooncode Sicilie - + 39

• Visum Sicilie - geen visum vereist voor Sicilie

• Inentingen voor Sicilie - voor vakantie op Sicilie zijn geen vaccinaties vereist

Vakantie Sicilie > meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over vakantie op Sicilie of een andere bestemming in Italie? Kijk dan ook eens op de volgende pagina:

Vakantie Italie tips

Vakantie Sardinie tips

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews