De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Chania Kreta

Het schitterende stadje Chania is volgens velen de mooiste stad van Kreta. Chania is al heel oud en de architectuur heeft zowel Turkse als Venetiaanse elementen. In de Minoische tijd was Chania, na Knossos, de belangrijkste stad van Kreta.

Begin 17e eeuw veroverden de Osmanen Chania. Dit eindigde met de onafhankelijkheid van Kreta in 1898. In 1913 werd Chania, met de rest van Kreta, deel van Griekenland.

Kreta, Chania stad

Wandel langs de haven van Chania en je ziet tientallen prachtige Venetiaanse huizen. Daartussen tref je smalle straatjes met gezellige winkels en restaurants.

Net buiten het historische centrum van Chania ligt de mooie wijk van Halepa. Hier staan schitterende patriciershuizen van het einde van de 19e eeuw en het Paleis van Prins Georgios.

Voor een vakantie op Kreta zijn de stad Chania en de dorpjes rondom de stad echt een aanrader. De stranden in de omgeving van Chania zijn aantrekkelijk, de natuur is er prachtig en er rijden regelmatig bussen tussen de verschillende dorpen en Chania.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Kreta

Kreta, Chania > de Samariakloof

In het departement Chania ligt de prachtige Samariakloof. De Samariakloof, of Samaria Gorge, is het natuurpark van Kreta. Deze indrukwekkende kloof is maar liefst 18 kilometer lang en de wanden gaan tot 500 meter hoogte! Hier groeien bijzondere planten en leven zeldzame dieren, zoals de bedreigde Kri-Kri geit. Een wandeling door dit prachtige park is echt een must tijdens je vakantie op Kreta!

Een andere bijzondere bezienswaardigheid op Kreta voor natuurliefhebbers is de zeeschildpad 'Caretta caretta'. Op de stranden van Chania komen deze schildpadden elk jaar weer om hun eieren te leggen.

Vakantie Chania tip: Vakantie in unieke windmolen!

Ben je altijd op zoek naar een ongewone manier van vakantie vieren? Denk dan eens aan een verblijf in het vriendelijke vakantiepark Kissamos Windmills! De accomodatie biedt een goede combinatie van de rustieke omgeving van Kissamos en de levendigheid van Chania.

Vakantie Chania Kreta > meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie voor je vakantie op Kreta? Je treft informatie over de leukste steden, stranden en belangrijkste bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Chania, Kreta.

Op zoek naar een goedkope vakantie? Lees onze zes tips om voordelige vliegtickets naar Kreta te vinden en de Praktische reisinformatie voor een vakantie op Kreta. 

Op zoek naar leuke uitstapjes in de omgeving? Bekijk dan de reisgids Kreta excursies.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews