De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de kerstvakantie helemaal niet de duurste en drukste periode is voor een wintersport? Die valt in februari: meer dan de helft van alle Nederlanders gaat skiën in de voorjaarsvakantie.

Voorpret

Naar de sneeuw in december: een gegarandeerd witte wintersport beleef je in Finland. Leuk: lever je kerstwensen persoonlijk in bij de kerstman in 'Rovaniemi, het dorp van de kerstman'!

Op wintersport in december

Op wintersport in december
Voor veel bestemmingen is december de opening van het skiseizoen. Denk je aan een skivakantie in deze maand? Dan wil je weten waar het in december al sneeuwzeker is en waar je de beste aanbiedingen vindt om te skiën met kerst en/of oud en nieuw 2018 / 2019: lees snel verder!

Wintersport december: de beste aanbiedingen

Ondanks dat het nog vroeg in het skiseizoen is, gaan veel wintersporters graag in december op skivakantie. Met name de kerstvakantie en de feestdagen met oud en nieuw zijn magische momenten om in de sneeuw door te brengen. Dankzij sneeuwkanonnen kan je eigenlijk overal skiën in december. In tegendeel tot wat veel mensen denken is december niet de duurste maand voor een wintersport vakantie. Dat is in februari, tijdens de voorjaarsvakantie wanneer het grootste deel van de skiliefhebbers op wintersport gaat. Begin december tref je aantrekkelijke aanbiedingen en zelfs de kerstvakantie is nog bijzonder betaalbaar, zeker als je tijdig boekt.

Skivakantie aanbiedingen in december
Waar het in de eerste helft van de maand nog rustig is, zijn de meeste accommodaties voor de laatste twee weken van december vaak al vroeg volgeboekt. De kerstvakantie is de populairste periode van de maand dus als je rond de feestdagen op de lange latten wilt staan moet je doorgaans verder vooruit boeken. Hieronder tref je nu de beste aanbiedingen voor skivakanties in december:

TUI - Wintersport vakanties inclusief skipas! Een heel groot aanbod aan wintersport vakanties met keuze uit meer dan 10 skivakantie landen v.a. circa 130,- voor een week in een appartement aan de piste in december!

Buro Scanbrit is de specialist voor winter(sport) vakanties naar het sneeuwzekere Scandinavië. Skivakanties naar Noorwegen, Zweden en Lapland boek je er al v.a. 120,- per week incl. overtocht & stuga!

Bizz Travel Hier vind je scherpe wintersport aanbiedingen - die altijd inclusief skipas zijn - naar o.a. Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Tip voor een sneeuwzekere wintersport vakantie in december! Kijk op waarligtdesneeuwwel.nl voor vakanties naar de sneeuw in december.

Skivakantie in december: waar is het sneeuwzeker?

Hoewel je in bijna alle skigebieden kunt skiën in december (op sneeuw uit de kanonnen), is het op veel plekken nog te vroeg voor natuursneeuw.

De populairste wintersport landen in december
De meeste mensen gaan nog steeds naar Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In deze landen zijn bijna alle skigebieden geopend in december maar je kunt nog niet overal even goed skiën. Het is er nog niet natuursneeuw zeker maar bijna overal worden sneeuwkanonnen gebruikt. Voor de grootste kans op verse natuursneeuw moet je echt naar de hooggelegen gebieden.
 
Zeker van een dik pak natuursneeuw en niet te druk?
Dan moet je in Scandinavië zijn. Het sneeuwzekere skiseizoen duurt van november t/m april! Noorwegen is echt een aanrader: de Noorse skigebieden liggen op enkele van de mooiste plekken van Europa. Je kunt er skiën tussen de Noorse fjorden en het land heeft de beste off-piste mogelijkheden van Scandinavië. Naast veel uitdaging voor de (ver)gevorderde wintersporter is het er ook geweldig voor families: er zijn veel kindvriendelijke gebieden met bijna alleen maar ski-in-ski-out accommodaties die steeds betaalbaarder worden.

December: vroeg donker op de pistes? Niet in Italië!
December heeft de  kortste dag van het jaar. Het is vroeg donker waardoor je rekening moet houden met het skiën in de schaduw. De zonnigste skigebieden tref je in de Noord Italiaanse regio Trentino. Val de Sole betekend ook zonnevallei; maar het zonovergoten Val di Fassa en mondaine Madonna di Campiglio zijn ook hooggelegen skiresorts voor een fijne wintersport in december. Deze skigebieden in de Dolomieten behoren bovendien tot de mooiste van Europa: werelderfgoed!

Meer tips: met kids op wintersport in de schoolvakantie

De kerstvakantie is verreweg de populairste periode voor een wintersport in de decembermaand. Veel gezinnen met kinderen zijn gebonden aan deze officiële schoolvakantie. De laatste twee weken van december zijn daardoor duurder dan de eerste en het is veel drukker in de skigebieden.

Zoek je een leuke, kindvriendelijke wintersport bestemming (niet te duur, rustig, veilig en met genoeg vertier) in deze periode? Lees dan onze tips voor de leukste skivakanties met kinderen of onze specials over skiën met kerst en met oud en nieuw.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews