De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Casablanca

Casablanca

Op zoek naar een bijzondere stedentrip? Casablanca vakantie is hip! De stad heeft veel te bieden. Bezoek de stad als onderdeel van een rondreis door Marokko of boek een stedentrip Casablanca.

Stedentrip Casablanca | Vakantie in Marokko

In Marokko vind je een aantal prachtige steden. Steden als Marrakech, Fez, Meknes en Rabat behoren tot de Koningssteden, maar Casablanca doet er met alle historie en hippe plaatsen niet voor onder!

Stedentrip Casablanca Wil je graag een bijzondere stedentrip? Casablanca bezoeken is al mogelijk  voor een paar honderd euro. 

  • Zoek een hotel bij Trivago en bespaar soms tientallen euro's door het slim kiezen van de beste aanbieding voor je hotel.

Rondreizen Casablanca plus de andere Koningssteden Wil je graag Casablanca bezoeken als onderdeel van een reis door Marokko? Veel rondreizen langs de Koningssteden brengen je ook in Casablanca.

Vakantie Casablanca? Stedentrip of losse vliegtickets

Ga je op vakantie naar Casablanca dan kan je kiezen uit het boeken van een pakketreis of losse vliegtickets. Vanaf Amsterdam, Brussel en Dusseldorf vertrekken dagelijks vliegtuigen naar Casablanca. Wij hebben een aantal tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Casablanca.

Heb je een vliegticket geboekt en ben je op zoek naar een goedkope accommodatie? Kijk eens bij alle budgettips Casablanca voor het vinden van bijvoorbeeld een goedkope slaapplek, eten en goedkoop vervoer.

Must see's en do's tijdens je vakantie in Casablanca

Wat moet je gezien hebben tijdens je vakantie in Casablanca? Lekker genieten van de 300 zonnedagen aan het strand aan de Boulevard de la Corniche is natuurlijk een optie, maar cultuur snuiven en meer van de stad zien is een must. Casablanca is een stad boordevol variatie. Je vind een bruisend nachtleven, een gezellige boulevard vol restaurants en terrassen, maar ook een zee aan historische en moderne bezienswaardigheden.

Trek eropuit in de stad, maar ook buiten de stad! Het goedkope vervoer maakt het mogelijk om bijvoorbeeld het negentig kilometer ten zuiden gelegen plaatsje El Jadida te bezoeken dat door UNESCO benoemd is tot werelderfgoed. Bovendien is het nog steeds gratis te bezoeken!

Het weer in Casablanca, beste reistijd, veilig? Weetjes!

Wat is de beste reistijd voor Casablanca? De ligging aan de Atlantische oceaan en de ligging ten zuiden van Spanje (maar overigens ten noorden van de Canarische Eilanden), zorgen ervoor dat Casablanca een mediterraan klimaat heeft. In de winter is de temperatuur aangenaam, maar kunnen enkele buien vallen. De zomers zijn warm en droog. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 18 en 27 graden, maar in de maanden juli en augustus is er kans op zeer hete dagen. Casablanca is het hele jaar door goed te bezoeken, maar de beste reistijd is in de maanden maart t/m juni en september t/m oktober.

Is het veilig in Casablanca? Marokko is doorgaans een veilig land om in te reizen, maar de situatie in bepaalde gebieden kan altijd veranderen. Check voor actuele informatie altijd even de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nog enkele feitjes voor je vakantie naar Casablanca 

  • Munteenheid: Marokkaanse Dirham
  • Tijdsverschil: één uur vroeger dan in Nederland
  • Drinkwater: het kraanwater in Marokko is niet drinkbaar, koop flessen
  • Vaccinaties: kijk bij het reisadvies voor actuele informatie
  • Paspoort: voor reizen naar Marokko moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Je Europese ID-kaart is dus niet voldoende.

Meer Casablanca & Marokko vakantie tips

Al warm voor een vakantie naar Casablanca? Marokko heeft veel meer te bieden. Boek bijvoorbeeld een rondreis langs de Koningssteden.

Bezoek de oude paleizen in Marrakech of geniet van de zee in Essaouira.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews