De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vakantie in Essaouira is bijzonder populair onder windsurfers. De condities voor windsurfen zijn hier jaar rond optimaal!

Voorpret

Bekijk alvast de Medina van Essaouira op de UNESCO Werelderfgoed site.

Essaouira

Essaouira
Vakantie in Essaouira? Deze mooie badplaats in het westen van Marokko, is heel sfeervol met zijn blauw met witte huizen, kleine straatjes, vele leuke winkels en gezellige terrasjes. Aantrekkelijk voor wie tijdens een zon- of surfvakantie toch iets van het echte Marokko mee wil krijgen! Bovendien is een Essaouira vakantie ook perfect te combineren met een paar dagen in magisch Marrakech!

Vakantie Essaouira

Essaouira is geweldig gelegen aan de Atlantische Oceaan op nog geen 200 km van Marrakech. De stad werd in 1760 gesticht door Sultan Mohammed ibn-Abdullah. Hoewel het toerisme tegenwoordig de belangrijkste inkomstenbron is en je keuze hebt uit hotels in alle soorten en maten, heeft Essaouira haar authenticiteit weten te behouden!

In het oude centrum tref je een kleine vissershaven. In de restaurantjes hier in de buurt kan je dan ook genieten van uitstekende vismaaltijden! Tip: wil je in juni naar Essaouira? Dan is het zaak tijdig te reserveren i.v.m. het populaire Gnawa en wereldmuziek festival.

Aanrader: combineer vakantie in Essaouira & Marrakech!

Marrakech is een van de meest facsinerende steden ter wereld en maar ongeveer 175 km van Essaouira. Het is dus prima mogelijk om een vakantie in Essaouira te combineren met een paar dagen Marrakech.

Combinatie vakanties Essaouria & Marrakech
Boek je liever een pakketreis? TUI.nl Reizen biedt zowel rondreizen door Marokko waarbij je Essaouira aandoet als combinatiereizen Marrakech en Essaouira en strandvakanties of wellness trips Essaouira. De reisduur verschilt van een week tot 15 dagen. Geniet aan de Atlantische kust!

Zelf je reis samenstellen?
Zelf voordelig je ideale combinatie vakantie in Essaouria en Marrakech samenstellen kan van A - Z door bij Trivago te kijken voor een fijn hotel. Hier vind je een paar honderd hotels in verschillende prijsklassen. Zoek vervolgens naar de goedkoopste vliegtickets Essaouira op Vliegwinkel.nl/Air-Maroc-aanbiedingen.

Van Marrakech naar Essaouira per bus
Vanuit Marrakech kan je meerdere keer per dag de comfortabele Supratours bus nemen naar Essaouira. De reis naar Essaouira duurt ongeveer 2,5 a 3 uur. Het Supratours busstation in Marrakech is naast het treinstation. Tickets kan je hier lokaal ook kopen. Tijdens de zomervakantie is het wel verstandig om dit bijvoorbeeld de dag van te voren al te doen.

Surfen in Essaouira

Gek op windsurfen? Dan is vakantie in Essaouira zeker iets voor jou, want met name in het voor- en najaar heb je hier geweldige golven (1 a 2 meter)!

Vliegen naar Essaouira

Als je in Essaouira vakantie wilt vieren dan kan je zowel kiezen voor vliegen naar Marrakech als Agadir (het vliegveld van Marrakech ligt op 157 km en dat van Agadir op 113 km.). Tip: voor beide bestemmingen kan je alle vliegticket aanbiedingen van zowel lijndiensten, charters als online reisbureaus supersnel vergelijken op Vliegennaar.nl.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews