De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het Mohammed V plein het oude en nieuwe gedeelte van de stad Casablanca goed weerspiegelt?

Voorpret

Bekijk de romantische film Casablanca (1942). Deze film speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gelijknamige stad.

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in Casablanca

Tijdens je vakantie in Casablanca bezienswaardigheden bezoeken? De meest bijzondere plekken in deze stad ontdek je snel met onderstaande tips, want wij hebben de mooiste bezienswaardigheden in Casablanca alvast voor je op een rij gezet.

Bezienswaardigheden Casablanca

De stad Casablanca is gebouwd op de voormalige nederzetting Anfa. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is de stad een belangrijke havenstad die vroeger en vandaag de dag nog steeds belangrijk is voor de economie. Bovendien heeft Casablanca boordevol inspirerende bezienswaardigheden.

Ontdek zelf prachtig Casablanca en omgeving 
Wil je zelf de mooiste plekken in Casablanca ontdekken? Trek er dan zelf op uit in Casablanca! Hoewel het verkeer chaotisch kan zijn, is het absoluut een aanrader een auto te huren en Casablanca en omgeving te leren kennen.

Georganiseerde Groepsreis Koningssteden
Ga je liever op pad met een georganiseerde reis? Bekijk dan eens het aanbod van TUI, met een achtdaagse Rondreis langs de Koningssteden van Marokko.  

Bezienswaardigheden in Casablanca: Hassan II Moskee

De indrukwekkende Hassan II moskee is de trots van Casablanca. Met de afronding van de Moskee in 1933 kreeg Casablanca het trotse karakter terug die de stad vroeger van nature had. De moskee heeft een minaret van 200 meter hoog en behoort daarmee tot een van de grootste ter wereld. Bijzonder is dat de moskee een schuifdak heeft, waardoor het binnen drie minuten is veranderd in een openluchtmoskee. Een bezoek aan deze moskee mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Casablanca. De moskee is voor een deel gebouwd boven de Atlantische oceaan. Vanuit de gebedsruimte heb je dan ook een geweldig uitzicht over zee. Bijzonder is dat ook niet Moslims welkom zijn in deze moskee.

Casablanca bezienswaardigheden top 3

1. De oude Medina - In de oude medina is van alles te zien. Waan je door smalle straatjes en loop via Bab el Mersa (poort naar de zee) het heilige Sidi Kairouani. Aan de westkant van de medina op het Place de la Comedie tref je een gezellige markt met heerlijk geurende kruiden en specerijen.

2. Musea bezoeken - Er zijn twee musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Villa des Arts is in de loop der tijd uigegroeid tot een verzamelplaats van moderne kunst. Veel Marokkaanse kunstenaar exposeren hier hun eigentijdse kunst. Meer weten over de Joodse gemeenschap in Marokko? Bezoek het pas gerestaureerde museum met het interieur van een synagoge, joodse voorwerpen en kleding.

3. Cathedrale Sacre Coeur - Zoals je ziet zijn er ook Franse invloeden terug te vinden in Casablanca. Deze witte betonnen kerk is gebouwd door architect Paul Tournon in de neogotische stijlen met een Marokkaanse twist.

Natuurschoon in bezienswaardig Casablanca

Naast veel culturele bezienswaardigheden kun je in Casablanca ook genieten van rust en ruimte. Bezoek bijvoorbeeld het Parc de la Ligue Arabe. In dit grote park zorgen wuivende palmbomen voor verkoeling en ontspanning. 

Voor wie zin heeft om een duik in zee te nemen is Ain-Diab de aangewezen plek. Deze badplaats vind je tussen de El Hank vuurtoren en het plaatsje Sidi Bou Abderrahmane, dat alleen bereikbaar is bij laag water.

Meer Casablanca vakantietips

Ben je van plan om binnenkort naar Casablanca te reizen? Bekijk dan ook de volgende reisgidsen:

Vliegtickets Casablanca - tips en info voor het vinden van het goedkoopste vliegticket

Rondreis Koningssteden - bezoek de koningssteden Marrakech, Fez, Rabat en Meknes. En sluit af in Casablanca.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews