De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het hoogste bankbiljet in Zuid Korea 10.000 Won is? Dit is ongeveer 6 euro!

Voorpret

Een geheel verzorgde rondreis door Zuid Korea maken? Ga voor meer info over rondreizen door Zuid Korea naar de informatiedag van Shilla.

Reizen Zuid Korea

Zuid Korea is het land van springlevende tradities in een hypermoderne omgeving. Reizen naar Zuid Korea is veelzijdig, adembenemend en vooral heel anders dan anders. Weinig landen hebben zo'n roerige geschiedenis achter de rug als Zuid Korea. Een onontdekt vakantieland dat tussen de grootmachten Japan en China ligt.

Reizen naar Zuid Korea? Bezoek Seoul!

Seoul is de hoofdstad van Zuid Korea. Seoul staat standaard op iedere reisagenda als een must-visit! Lees hier alles over bezienswaardigheden in Seoul. Wil je weten welke je echt niet mag missen bekijk dan alle hotspots van Seoul. Heb je een klein budget en wil je toch je vakantie zo leuk en spannend mogelijk maken? Lees dan onze Seoul budget tips!

Reizen in Zuid-Korea? Ontdek Jeju Island!

Jeju Island is het meest toeristische en zuidelijke eiland van Zuid Korea. Het is een bijzonder subtropisch eiland met prachtige vulkanen, tempels en kratermeren. Het eiland is enorm geliefd bij pas getrouwde Koreaanse stelletjes, maar ook buitenlandse toeristen hebben dit eiland sinds kort ontdekt. Meer over dit tropische eiland, vind je op de pagina over Jeju-Island. 

Reizen door Zuid Korea? Naar bruisend Busan!

Busan is met 4 miljoen inwoners de tweede stad van Zuid-Korea. Het heeft een enorme haven, waar veel verse vis wordt verkocht. De restaurantjes rond de haven serveren verse Koreaanse sushi, genaamd Gimbap geserveerd met groenten en hete pepers. De luxe winkelcentra zijn bekende hotspots in Busan, maar de natuurlijke heetwaterbronnen mag je ook zeker niet missen!

Op reis in Zuid Korea? Must see: Geyongju

Duik wat dieper in de geschiedenis van Zuid Korea en bezoek Geyongju. Gyeongju was voorheen de hoofdstad van Zuid Korea maar is volledig in verval geraakt. Nu is het een openluchtmuseum, met een overweldigend aanbod van koninklijke paleizen, tempels, parken en graftombes. Het is een stad, waar je in verschillende musea alles leert over de heftige geschiedenis, die Zuid Korea heeft mee gemaakt.

Voor dappere dodo's: reis naar het grensgebied

Voor degene die het aandurven is het grensgebied tussen Noord en Zuid Korea een must-visit. Er heerst nog altijd een strijd tussen het geisoleerde Noord Korea en het al ver ontwikkelde Zuid Korea. Tussen de beide landen loopt een strikte lijn van 248 kilometer. Kom je uit Zuid Korea dan mag je niet over de grens naar Noord Korea en andersom. Er zijn vanuit Zuid Korea diverse touroperators actief, die toeristen naar het grensgebied brengen.

Vervoer in Zuid Korea

Zuid Korea is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De grote steden Seoul en Busan hebben een uitgebreid en zeer modern metronetwerk waar alle plaatsen ook in het Engels staan aangegeven. Een metrokaartje is 0,60 cent en brengt je overal in de stad waar je maar wilt. In de grote steden zijn busterminals aanwezig waar je met een bus goedkoop door het hele land kan reizen. Taxi's zijn er in overvloed en erg goedkoop, vooral als je met 3 personen reist.

Klimaat in Zuid Korea

De beroemde bloesemtijd in april tot en met juni en het najaar van september tot oktober zijn verreweg de mooiste maanden van het jaar met een mild klimaat, veel zon en weinig neerslag. In de zomermaanden kan het heel heet zijn met veel neerslag en in de wintermaanden heel koud.

Zuid Korea en veiligheid

Je gelooft het of niet, maar Zuid Korea is een van de veiligste landen ter wereld met de laagste criminaliteit. Vooral tegen buitenlanders zijn Koreanen bijzonder behulpzaam en gastvrij. Let wel op het verkeer in de drukke steden. De vele verkeers opstoppingen leiden tot grote frustraties bij veel Koreanen.

Zuid Korea praktische info en tips

Voor een verblijf in Korea is geen visum verplicht. Je paspoort moet bij terugkomst nog wel geldig zijn. Korea is een super hygiënisch land waar in principe geen inentingen nodig hebt. Ben je nu toch wel nieuwsgierig geworden over wat Zuid Korea nog meer te bieden heeft? Kijk dan even op onze pagina over de hoofdstad Seoul!

Actuele ticket aanbiedingen voor Seoul

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
China Southern Airlines € 25,00 - € 39,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews