De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Maar liefst 48 procent van alle Zuid-Koreanen woonachtig is in de regio Seoul.

Voorpret

In het Gorcums Museum in Gorinchem kun je een prachtige tentoonstelling combineren met kleurrijke ervaringen over Korea en een Koreaanse markt.

Bezienswaardig Seoul

Seoulis een van de grootste wereldsteden met prachtige bezienswaardigheden als paleizen, musea, tempels en markten, die je zeker niet mag missen als je in Seoul bent!

Neem ruim de tijd om alle bezienswaardigheden in Seoul te bezoeken want de stad is met een bevolking van 10,7 miljoen inwoners een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Heb je niet zoveel tijd? Doe dan een City Bus Tour dat scheelt veel loopwerk.

Bezienswaardigheden Seoul no 1. National Museum

Begin je trip met het Nationale museum van Korea om meer over de cultuur en het land te weten te komen. Het Nationale museum van Korea is een prachtig museum dat de schatten en de trots van Korea laat zien. Het is heel geschikt voor kinderen. Bovendien kun je een interessante audio rondleiding volgen.

Let op! De meeste paleizen en musea zijn gesloten zijn op maandag of op dinsdag.

2. Gyeongbokgung

Je stedentrip gaat verder met de bezichtiging van Seouls grootste paleizencomplex Geyeongbokgung. Je vindt er indrukwekkende paleizen, die bijna net zo oud zijn, als de stad zelf. Helaas zijn er wel veel verloren gegaan door de heftige geschiedenis, die de paleizen met zich meedragen.

3. Olympic park

Even uitwaaien? Bezoek het Olympic Park in Jamsil. Dit is een groot park met veel meren, wat je het beste met de fiets kunt doorkruizen. In het park zit ook het Olympic Stadium, dat gebouwd is voor de Olympische Spelen 1998. Er zijn niet zoveel snacktenten aanwezig, dus neem een lekkere picknick mee!

4. War Memorial & Museum

Zeker de moeite waard is het War Memorial & Museum, dat de geschiedenis weergeeft van Zuid-Korea. Het is een reusachtig museum met veel schilderijen en videobeelden, die de geschiedenis van de oorlog goed laat zien.

5. Namsan Park

Midden in het centrum ligt het Namsan Park. Veel Koreanen beginnen hier hun ochtendwandeling. Naast het vele groen, bevindt zich ook het Nationale Theater en een openbare bibliotheek in Namsan. De Seoul Tower staat hoog op de heuvel, waar je met een kabelbaan kunt komen. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je werkelijk zien hoe groot deze stad is.

6. Jogyesa

Van de vele tempels die er zijn in Seoul, is Jogyesa zeker de moeite waard om te bezoeken. Jogyesa is een van de mooiste en grootste boeddhistische tempels in Seoul. Dichtbij de populaire straat Insadong, ligt deze tempel midden in het centrum.

7. Lotte World

Vergeet als laatste niet om Lotte World te bezoeken. Lotte World is een van de grootste en meest bezochte pretparken ter wereld. Elke dag is dit pretpark geopend tot 11 uur 's avonds. Niet alleen vind je er attracties zowel binnen als buiten, maar ook winkelcentra, Koreaans folklore museum, bioscoop en sportfaciliteiten, restaurants, parades en hotels. Je kunt het vegelijken met een Koreaanse versie van Disneyland. Iedereen kan lekker zijn eigen gang gaan in dit pretpark.

Actuele ticket aanbiedingen voor Seoul

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
China Southern Airlines € 25,00 - € 39,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 09 mei 2023
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews