De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

onze commerciele zender RTL ooit in Luxemburg gevestigd was? Vandaar de naam: Radio Televisie Luxemburg.

Voorpret

Ontdek alvast de leukste winkels en beste shopstraten van Luxemburg Stad in onze reisgids Winkelen Luxemburg.

Bezienswaardigheden Luxemburg

Bezienswaardigheden Luxemburg

Luxemburg kent vele bijzondere bezienswaardigheden dankzij haar interessante geschiedenis. Kastelen, paleizen, cryptes en ondergrondse gangen, je vindt het allemaal in Luxemburg. Bezienswaardigheden vind je ook in de natuur, waar je rotsen, grotten, watervallen en bossen treft.

Hier tref je de mooiste Luxemburg bezienswaardigheden, met ook veel bezienswaardigheden in Luxemburg Stad.

Luxemburg bezienswaardigheden: tip!

Met de Luxembourg Card heb je toegang tot meer dan 70 attracties en activiteiten in Luxemburg! Deze pas kun je voor 1, 2 of 3 dagen aanschaffen. Je kunt met deze pas ook gratis reizen met de trein en de bus. Met deze pas ben je niet beperkt tot alleen Luxemburg Stad, maar kun je ook naar alle andere plaatsen in Luxemburg! Kortom, absoluut de moeite waard om deze pas aan te schaffen en optimaal te genieten van je vakantie in Luxemburg. Je kunt de Luxembourg Card online bestellen.

Budgettip: voor slechts 4 euro koop je een dagkaart voor het openbaar vervoer. Ook kun je een Luxemburg Card aanschaffen, dan kun je gratis met het ov reizen en 56 bezienswaardigheden (gratis) bezoeken. Meer info? Lees onze budgettips!

Op excursie in Luxemburg Stad? Bezoek de Kazematten!

Er zijn vele bezienswaardigheden die je kunt ontdekken in Luxemburg, maar één van de bijzonderste zijn toch wel de kazematten, de ondergrondse gangen die soms wel tot 40 meter diep reiken.

De bouw van de kazematten in Luxemburg begon tijdens de Spaanse overheersing (1644), als schuilplaats voor het geschut. Uiteindelijk bereikte de kazematten een lengte van 23 km. Vanaf toen waren ze ook een schuilplaats voor duizenden soldaten en paarden en ook bakkerijen en slagers vestigde zich er. UNESCO heeft de kazematten van Luxemburg opgenomen in de lijst van wereldcultuur. Voor publiek zijn er 2 kazematten toegankelijk, die van de Bock en die van het Pétrusse-dal. De kazematten zijn absoluut een leuke attractie, je kunt er prachtig rondlopen en genieten van de uitzichten over Luxemburg!

Kazematten Pétrusse: Place de la Constitution, Luxemburg
Kazematten Bock: Montée de Clausen, Luxemburg
Openingstijden: elke dag van 10:00 - 17:00

Kastelen, paleizen en kathedralen in Luxemburg

Villa Vauban: In een gezellig parkje, net buiten het centrum van Luxemburg Stad, vind je dit charmante kasteel. Het is niet alleen leuk om het kasteel te bezoeken, het doet ook dienst als kunstgalerie. Erg leuk om dus even heen te lopen (met daarna een picknick in het park?)

Villa Vauban, 18 Avenue Emile Reuter, 2420 Luxembourg
Openingstijden: elke dag van 10:00 - 18:00, vrijdag van 10:00 - 21:00. Op dinsdag gesloten.

Palais Grand Ducal: Dit paleis, wat op het eerste gezicht niet heel bijzonder is, moet je toch echt even bezoeken om de statig marcherende soldaten te zien. Deze soldaten zijn bezienswaardigheden op zich en bewaken dag in dag uit het paleis. Je kunt het paleis ook van binnen bewonderen, maar alleen in de zomer zijn er rondleidingen mogelijk.

Palais Grand Ducal, 17 Rue du marché-aux-Herbes, Luxembourg
Openingstijden: elke dag van 11:00 - 18:00, gesloten op woensdag.

Cathedrale Notre-Dame: Deze indrukwekkende kathedraal is gebouwd in de 17e eeuw en is beroemd om haar crypte, waar de familieleden van het groothertogdom zijn begraven. De kathedraal bevindt zich vlakbij het winkelhart van Luxemburg, je bent er dus zo!

Cathedrale Notre-Dame, Rue Notre Dame, 2240 Luxembourg
Gratis toegang.

Bijzondere natuur attracties Luxemburg

Het Mullerthal staat ook wel bekend als Klein Zwitserland. Je vindt er rotsformaties, grotten en watervallen, de perfecte plek voor een wandeling of mountainbiketocht.

In het Mulllerthal vind je ook de bekende waterval Schiessentumpel, de hoogste waterval van Luxemburg. Het water heeft 3 geulen in het zandsteen geschuurd, waardoor er 3 watervallen naast elkaar zijn ontstaan. Over de waterval is een brug gebouwd, waardoor je de waterval van alle kanten kunt bewonderen.

Wil je de hoogste berg van Luxemburg beklimmen? Dan moet je naar het noorden van het land, daar vind je de Kneiff, met 560 meter de hoogste berg van het land. De Burgplatz is bekender, maar 2 meter lager dan de Kneiff. Beiden zijn officieel geen bergen, maar heuvels. Maar dat mag de pret niet drukken, want het uitzicht is prachtig! Het is zeker de moeite waard om beiden te bezoeken.

Meer Luxemburg tips

Historisch museum Luxemburg - Luxemburg kent een bijzondere geschiedenis, van groothertogdom tot de ministaat van nu. In de 4 prachtige herenhuizen van Musée d'Histoire de la Ville de Luxembourg wordt je alles verteld over deze geschiedenis.

Adolfsbrug
- Deze prachtige boogbrug verbindt de wijk Gare met het centrum van Luxemburg Stad. Deze bezienswaardigheid staat symbool voor het groothertogdom van Luxemburg. Leuk weetje: toen de brug in 1903 geopend werd, was het de grootste stenen boogbrug ter wereld

Wil je alles weten over festivals, carnaval en kerstvieringen in Luxemburg? Lees dan eens onze reisgids Evenementen Luxemburg, met leuke tips over feesten, tradities en optredens.

Ontdek de leukste winkeltjes en beste shopstraatjes in Luxemburg Stad in onze reisgids Winkelen Luxemburg.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews