De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Trein naar Luxemburg

hotels
Treinreizen Luxemburg
vanaf 128,-

Hotels in Luxemburg

hotels
Hotels in Luxemburg
vanaf 29,-

Wist je dat...

Ze in Luxemburg op kleine schaal ook Sinterklaas vieren?

Voorpret

Bekijk vast waar je in Luxemburg gezellig kunt shoppen!

Evenementen Luxemburg

Evenementen Luxemburg

In Luxemburg-stad worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijks terugkerende Printemps festival en het schueberfouer feest. Het is daarnaast zeker een aanrader om Luxemburg met kerst te bezoeken.

Hieronder vind je leuke tips voor een evenementbezoek in het bruisende hart van Luxemburg!

Evenementen Luxemburg | Printemps Festival Luxemburg

Ieder jaar vindt in de hoofdstad Luxemburg het Printemps Festival plaats. Dit behoort zeker tot de belangrijkste evenementen in Luxemburg. Op verschillende locaties in de stad worden dan muzikale optredens verzorgd door jazz- en wereldmuziek muzikanten van naam en faam!

Luxemburgs' nationale feestdag

22 juni is de vooravond van een Nationale Feestdag en dan barst het feest pas echt los in Luxemburg. Na zonsondergang gaat er een traditionele toortsenparade door Luxemburg-stad en boven de Petrusse Vallei wordt prachtig vuurwerk afgevuurd. In de stad is het erg gezellig en overal vinden optredens plaats. Er zijn ook heel wat kraampjes die de feestvierders van hapjes en drankjes voorzien. Op 23 juni gaat het feest verder en is het in Luxemburg nog steeds één groot feest.

Het Schueberfouer feest

Ieder jaar in augustus en / of september wordt er gedurende 2 weken het Schueberfouer feest gevierd, oftewel de parade met schapen. Dit feest herdenkt het ontstaan van de herdersmarkt in 1340. Overal in Luxemburg-stad worden voorstellingen en shows opgevoerd en feestelijke parades trekken door de stad.

Kerst in Luxemburg

Kerst in Luxemburg is ook echt een aanrader. In de aanloop naar kerst wordt Luxemburg-stad omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Overal vind je prachtig verlichte kraampjes waar je leuke kerstdecoratie en kerstcadeautjes kunt kopen. Geniet van de gemoedelijke sfeer terwijl een koor of live-band op de achtergrond de kerstmuziek verzorgt. Ook is in deze periode het Winterlichtenfestival. Er worden dan leuke evenementen georganiseerd met als hoogtepunt een dag vol theater, kunst, concerten en vuurwerk.

Carnaval in Luxemburg

In Februari is Luxemburg in de ban van Carnaval. Hierbij vinden kleurrijke parades, bruisende optredens, spetterende shows en andere vormen van festiviteiten plaats. De inwoners verkeren dan in opperbeste stemming en in Luxemburg-stad is het één groot feest.

Luxembourg Festival

Het jaarlijks terugkerende Luxembourg-festival wordt in oktober en november gehouden. Liefhebbers van opera, dans, theater, kamer- en wereldmuziek en jazz- en filmmuziek kunnen niet om dit evenement heen. In het Grand Theatre de Luxembourg en in diverse kleinere zaaltjes vinden optredens plaats op het gebied van dans, muziek en theater.

Bedevaart Octave

De derde zondag na pasen staat in het teken van de jaarlijkse bedevaart 'Octave'. Er wordt dan een pelgrimstocht gehouden richting de kathedraal van Luxemburg in Luxemburg-stad ter ere van de Onze-Lieve-Vrouw van Luxembourg.

Sinds 1628 komen de katholieken van het Groothertogdom en omstreken naar de kathedraal om de 'Troosteres van de Bedrukten' te vereren. Rondom de kathedraal zijn kraampjes uitgestald waar je voedsel en souveniertjes kunt kopen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews