De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Budgettips Luxemburg

Budgettips Luxemburg
Wil jij op vakantie naar Luxemburg maar heb je niet de wereld te besteden? De redactie vond allerlei mogelijkheden om het maximale uit je budget te halen. Dus lees alle budgettips en ga goedkoop naar Luxemburg!

Goedkoop naar Luxemburg? Goedkoop reizen per trein

Reis je niet in een grote groep? Dan is de trein een comfortabele en tevens een goedkopere oplossing dan de auto. Vanaf 71 pp heb je al een weekendretour van Amsterdam centraal naar hartje Luxemburg-Stad.

Reis je wel in een grotere groep, dan is de auto vaak de goedkoopste optie. De afstand van Utrecht naar Luxemburg-Stad is maar 330 km.

Goedkoop tanken? Luxemburg heeft de laagste prijzen!

Veel Nederlanders zijn zich er al van bewust, maar in Luxemburg zijn de benzineprijzen aanzienlijk lager dan in Nederland. De accijnzen zijn dermate laag dat het per liter al gauw 30 - 35 cent scheelt!

Hoewel de prijzen voor de meeste boodschappen in Luxemburg vergelijkbaar zijn met Nederland, zijn ook de accijnzen op tabak en alcohol aanzienlijk lager. Geniet van een flesje Luxemburgse wijn! En van de prijs van een fles drank of een slof sigaretten hoef je in Luxemburg ook zeker niet te schrikken. Ga voor goedkope boodschappen of om te winkelen net even de grens over naar het Duitse Trier. 

Goedkoop hotel Luxemburg

In Luxemburg vind je veel verschillende overnachtingsmogelijkheden. Het goedkoopste is een verblijf op de camping. In Luxemburg vind je veel goede campings, in de Ardennen, dichtbij Luxemburg-Stad of in het ruigere gedeelte Klein-Zwitserland.

Een goedkoop alternatief zijn de vele pensions waar je bij de mensen thuis een kamer kunt boeken. Deze pensions vind je door het hele land en worden aangegeven met borden 'zimmer frei' of 'chambre'. In Luxemburg-Stad zijn verschillende hostels voor de backpacker.

Wil je toch een eigen hotelkamer? Vanaf 20,- per nacht heb je in Luxemburg al een kamer met eigen douche en toilet! Hotelspecials heeft een ruim aanbod in Luxemburg!

Budgettips voor Luxemburg-Stad

De hoofdstad van het groothertogdom is Luxemburg-Stad. Gaat u met de auto naar de stad? Parkeren is vaak duur en erg druk. Vlak buiten de stad zijn echter grote parkeerterreinen met pendelbussen naar de binnenstad.

Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld. Een dagticket kost slechts 4 euro en het 5e dagticket is gratis. Wil je gratis met het openbaar vervoer en gratis toegang tot 56 bezienswaardigheden? Schaf dan een Luxembourg Card aan! Dit is in verhouding veel goedkoper als je naar verschillende bezienswaardigheden wilt of met het hele gezin bent. Voor het hele gezin (2 volwassenen + 3 kinderen) kost de kaart 20 euro per dag. De kaart is verkrijgbaar bij de lokale VVV-kantoren, hotels, jeugdherbergen, campings, vakantiehuizen en op de stations.

Ontdek goedkoop Luxemburg!

Naast dat je goedkoop kunt winkelen en boodschappen kunt doen in buurland Duitsland, kan je op woensdag- en zaterdagochtend ook naar de bloemen- en groentemarkt in de stad gaan. De markt is te vinden bij het 'Knuedler' plein.

Ook is het erg leuk en goedkoop om Luxemburg per fiets te ontdekken. Op meerdere plaatsen in de stad, bij campings, jeugdherbergen en hotels zijn verhuurbedrijven te vinden. Tot slot kan je bij de lokale toeristenbureaus gratis wandelroutes verkrijgen.

Meer tips voor een vakantie in Luxemburg of elders dichtbij huis

Lekker weg dichtbij huis? Meer over Luxemburg lees je o.a. op  www.gouvernement.lu. Naast een vakantie naar Luxemburg kun je ook overwegen naar Belgie of Duitsland te gaan.

Iets verder weg, maar wel goedkoop? Kijk dan eens bij bestemmingen als Tsjechië of Polen! Deze nog minder ontdekte bestemmingen hebben erg veel te bieden voor een leuke vakantie! 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews