De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er in Antalya verschillende mooie grotten zijn die je kunt bezoeken?

Voorpret

Als je alvast wilt kennismaken met de keuken van je bestemming bestel dan het boek Turqoise, een culinaire reis door Turkije. Een boek waarin je kennismaakt met de keuken, de cultuur en de mensen. Vol met prachtige afbeeldingen en lekkere recepten!

Informatie Antalya

Op vakantie naar Antalya? Hier tref je praktische informatie: Antalya reistips m.b.t. bijvoorbeeld de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum, vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Antalya > informatie over paspoort en visum

Voor reizen naar Antalya is een paspoort of Europees identiteitsbewijs vereist. Let op: deze dienen na thuiskomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Kinderen van alle leeftijden moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument.


Een visum is verplicht voor iedereen die op vakantie naar Turkije gaat. Dit schaf je voor 15 euro aan bij de visumbalie op de luchthaven in Turkije, hier kom je langs voordat je door de paspoortcontrole gaat. Wisselen lukt vaak niet dus zorg dat je die 15 euro los op zak hebt.


Tip:
het Turkse consulaat in Nederland verkoopt ook visa voor Turkije maar je betaalt ongeveer 5 x het bedrag van op de luchthaven, niet doen dus! Meer tips om je vakantie Turkije goedkoop te houden? Lees dan: Turkije budgettips


Het visum voor Turkije is na aanschaf overigens drie maanden geldig, je kunt dus meerdere keren naar Turkije reizen met een visum binnen die periode.


Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Turkije.

Informatie Antalya > geldzaken, valuta & fooien

Munteenheid: Turkse Lira Neem niet teveel Turkse Lira's mee, het is namelijk voordeliger om op je bestemming te pinnen. Toch is handig om in geval van nood al wat geld te hebben, je wisselt dit in Nederland het voordeligst bij het GWK. In Antalya worden vaak ook Euro's, creditcards en travellers cheques geaccepteerd. Let op: veel winkels hebben soms liever euro's dan Turkse lira's. Soms is iets in euro's daarom zelfs goedkoper!


Pinnen?
In Antalya zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Als je op excursie of dagtrip gaat zorg dan voor voldoende geld op zak. Banken in Turkije zijn in de regel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 t/m 12.00 uur en van 13.30 t/m 17.00 uur.


Fooien
geven is natuurlijk nooit verplicht, maar omdat de salarissen in Turkije lager liggen dan bij ons is het vrij gebruikelijk. Als je tevreden bent over de service van een restaurant of met je taxi dan kan je het bedrag met circa 10% naar boven afronden. Geef ook het kamermeisje een kleine fooi aan het begin van je vakantie. Je zult het zeker merken aan de service!


Afdingen!
Tot slot, voor ons blijft het wat wennen, maar op de markt en in winkels in Turkije is onderhandelen over de prijs heel gewoon.

Gezondheid & vaccinaties voor Antalya

Vaccinatie? Als je naar Antalya gaat worden een DTP-vaccinatie en Hepatitis A vaccinatie aanbevolen. Als je twijfelt of het voor jou verstandig is kan je het best even contact opnemen met je huisarts. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en de soort reis kunnen ook andere vaccinaties worden aangeraden.


Kraanwater
kan je beter niet drinken in Turkije. Let ook een beetje op met ijsklontjes in je drankje, in de betere restaurants zijn deze wel van bronwater gemaakt, maar dat is niet overal het geval! Veel toeristen lopen diarree op tijdens hun vakantie door het eten van rauw vlees. Doe dat dus liever niet.


Tot slot: zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor gebruikt, je verbrand ongemerkt sneller dan je denkt.

Informatie Antalya > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Turkije te bellen toets je eerst +90 en daarna het telefoonnummer zonder nul aan het begin.


Als je vanuit Turkije naar Nederland wilt bellen
kiest je eerst +31 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!


Enkele belangrijke alarmnummers in Turkije zijn: Brandweer 110, Ambulance 112, Politie 55.

Antalya > praktische informatie & tips

Beste reistijd April tot medio juni, september en oktober.

Tijdverschil met Nederland In Turkije is het 1 uur later.

Taal Turks, in de grote steden en badplaatsen spreken de meeste mensen redelijk Engels en / of Duits.

Voltage 220 volt.

Actuele ticket aanbiedingen voor Antalya

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
TUIFly.be € 0,00
TUIfly.nl € 0,00 De boekingskosten voor TUIFly vliegtickets bedragen €15.00 per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews