De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Alle eilanden van Hawaii van vulkanische aard zijn. Deze zijn ontstaan op een zogenaamde 'hotspot'. Op Big Island zijn nog altijd actieve vulkanen te vinden, dit eiland groeit nog steeds.

Voorpret

Op Hawaii is veel te zien en te beleven. De toeristeninformatie heeft een aantal impressies in verschillende filmpjes vastgelegd. Kijk naar vulkanisme, surfen, walvissen spotten, activiteiten op waikiki beach en Honolulu by night!

Bezienswaardig Oahu

Bezienswaardig Oahu
Het hoofdeiland van Hawaii is niet het grootste eiland. Op Oahu woont echter wel het grootste deel van de bevolking. De hoofdstad Honolulu heeft veel te bieden. Je kunt hier shoppen, je vind hier parken & musea, maar ook het enige Koninklijke paleis van Amerika. Naast de stad Honolulu biedt het eiland Oahu nog veel meer voor de natuur- en cultuurliefhebber. Vind op deze pagina alles over de bezienswaardigheden op het eiland Oahu van de eilandengroep Hawaii.

Bezienswaardigheden Oahu Hawaii

De eilanden van Hawaii hebben elk hun eigen schoonheden en bijzonderheden. Oahu is het meest bezochte en bekendste eiland van Hawaii. Goed om te weten wat dit specifieke eiland allemaal te bieden heeft!

Naast de hoofdstad Honolulu en het bekende Waikiki beach, vind je op Oahu veel bijzondere plekjes. Wereldberoemde surfstranden, uitzichtpunten in de natuur en de nodige cultuur en historie. Kijk snel verder voor de leukste bezienswaardigheden en ‘things to do’ op Oahu Hawaii!

Excursie Hawaii no. 1: Pearl Harbour

De marinebasis Pearl Harbour op Oahu, zo’n 11 km van Honolulu, is wereldberoemd door de tragische gebeurtenissen van 7 december 1941. De Japanse aanval op Pearl Harbour kostte 2403 mensen het leven, waarvan de meeste aan boord van de USS Arizona. Dit schip verging met man en muis waarbij 1177 mensen de dood vonden. Dit schip is nooit meer geborgen, maar bleef op de bodem van de haven. Boven het schip is inmiddels een oorlogsmonument gebouwd. Samen vormt het, het indrukwekkende USS Arizona Memorial. Boek je excursie naar Pearl Harbour snel en voordelig online.

Bezienswaardig paleis Hawaii bezoeken? Iolani Palace!

Het enige Koninklijke paleis van heel Amerika bevindt zich op het eiland Oahu midden in de stad Honolulu. Dit paleis is in 1881 gebouwd voor koning Kalakaua van Hawaii. Destijds was het paleis het politieke en culturele centrum van het Hawaiiaanse koninkrijk. Tegenwoordig is Hawaii één van de staten van Amerika en valt het bestuur dus onder de president. Gedurende de tijd heeft het paleis meerdere functies gehad. Tegenwoordig is het open voor bezoekers en kun je tours boeken door het paleis. Wil je een tour boeken door het paleis of misschien wel meer excursies doen? Hier vind je ook een- of meerdaagse passen voor als je veel tours wilt doen en geld wil besparen!

Bezoek de Diamond Head per hiketocht

Boven de stad Honolulu in de buurt van Waikiki rijst de top Diamond Head op. Dit nationale park is een oude vulkaan en dé landmark van Hawaii. De krater is zo’n 300.000 jaar geleden gevormd en is een zeer rijk aan dieren en planten. De vulkaan biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de oceaan. ’s Winters kun je vanaf Diamond Head zelfs walvissen spotten. De tocht naar de top is populair bij hikers. De tocht naar de top neemt gemiddeld zo’n 1,5 - 2 uur in beslag. Prachtige hiking tours zijn online gemakkelijk en voordelig te boeken.

Surfen op Oahu - Hawaii!

Een dagje surfen mag op Hawaii eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Er zijn veel verschillende plaatsen waar je kunt leren surfen. Met name Waikiki beach wordt veel gebruikt voor surflessen aan beginners. Ben jij een pro? Dan hoeven we waarschijnlijk niks meer uit te leggen over Hawaii, het Mekka voor surfers! Vooral aan de grillige noordkust kun je de professionals ’s winters op monsterhoge golven zien surfen. Favoriete bestemmingen aan de noordkust zijn Sunset beach, Waimea Bay en Banzai Pipeline. Deze spots zijn alleen toegankelijk voor de echte experts. Bekijk voor een impressie het surffilmpje van de Hawaii tourist board!

Walvissen spotten rond Oahu!

Rond het eiland Oahu zwemmen het hele jaar door verschillende haaien, dolfijnen en walvissen. Deze kunnen per boot worden gespot. Dit is wel allemaal seizoensgebonden. De meest bijzondere soorten vind je rond het eiland. Bultrugwalvissen komen naar Hawaii om hun jongen te baren en worden gespot van november – mei. Maar er worden veel meer soorten walvissen gespot. Je vindt er talloze haaien en verschillende soorten dolfijnen. Teveel om op te noemen! Kijk voor meer informatie op de pagina over Hawaiian Marine Life!

Meer tips over Hawaii

Interesse gekregen in alle bezienswaardigheden en things to do op Oahu en in de stad Honolulu? Kijk ook eens op de Hawaii pagina voor meer informatie over de eilandengroep!

Wil jij niet op 1 eiland verblijven? Kijk dan bij de Hawaii-eilanden pagina!

Ga niet onvoorbereid op vakantie en kijk van tevoren ook nog even bij alle praktische informatie over Amerika!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews