De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Zakynthos

Bezienswaardigheden Zakynthos
Zakynthos is een prachtig eiland met erg veel mooie bezienswaardigheden. De Blauwe Grotten, Navagio Beach met een oud scheepswrak of schildpaddeneiland Marathonissi met de karetschildpadden mag je niet missen!

Lees snel verder en ontdek alle mooie plekjes van Zakynthos!

Bezienswaardigheden Zakynthos Stad

Zakynthos Stad is een bezienswaardigheid op zich! Een must see is het Solomosplein met daarop het Byzantijnse museum, waar je kunst uit de historische kerken van Zakynthos kunt bekijken. Op het plein staan ook het standbeeld van de nationale dichter en de openbare bibliotheek, waar meer dan 50.000 boeken staan!

De kerk van Agios Dionysios, de beschermheilige van het eiland is zeker een bezoekje waard! Evenals het Agios Markosplein met daarop de katholieke kathedraal en het museum van Solomos niet. En vergeet zeker niet het historische kerkje Agios Georgios te bekijken!

Het kasteel van Zakynthos (Kastro)

In de wijk Bocali, op ongeveer 3 km van Zakynthos Stad, ligt het kasteel van Zakynthos dat is opgebouwd in Venetiaanse stijl. Door de aardbeving in 1953 is ook het grootste gedeelte van dit kasteel vernietigd. Alleen de poort en de buitenste vestigingsmuren zijn nog te bewonderen. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de haven van Zakynthos Stad, het binnenland en de stranden.

Navagio Beach > Shipwreck Beach

Navagio Beach, ook wel Shipwreck Beach genoemd, is een prachtig wit zandstrand, omringd door hoge kliffen en een helderblauwe zee. Op Navagio beach kun je een oud scheepswrak bewonderen van een schip waarmee vroeger sigaretten werden gesmokkeld. Navagio Beach is een van de meest gefotografeerde plekken van het eiland en alleen per boot te bereiken!

Volimes

In het noorden van Zakynthos ligt het dorpje Volimes, waar je oude kerken met de mooiste fresco's uit de 12e en 14e eeuw kunt bekijken. Bezoek ook de Venetiaanse toren!

Keri Zakynthos

Keri is een prachtig bergdorpje in Zakynthos. Vanuit dit rustige dorpje heb je een prachtig uitzicht en kun je het eiland Marathonissi, dat voor de kust van Laganas ligt zien. Ook de zonsondergang is adembenemend mooi!

Giri

In Giri, het hoogstgelegen dorp van Zakynthos, werd vroeger intensief tarwe verbouwd. Dit is te zien aan de resten van windmolens en oude dorsvloeren. Ook hier heeft de aardbeving schade aangericht, maar veel minder dan op andere delen van het eiland. Een erg authentiek dorpje!

Schildpaddeneiland Marathonissi

Vanuit Laganas vertekken boottochten naar het schildpaddeneiland Marathonissi. Dit eiland ligt op een klein stukje varen in de baai van Laganas. Je kunt hier de karetschildpadden bekijken. Zakynthos is een van de weinige plekken in Europa waar deze schildpadden nog voorkomen.

Blauwe grotten

Met de boot vaar je van Zakynthos naar de de Blauwe Grotten, bij kaap Skinari. Deze blauwe grotten zijn erg beroemd en bestaan uit de grote grot en de kleine grot. De werking van het zeewater en de wind zorgen voor erosie, waardoor er bogen in de rotsen zijn ontstaan. Door het zonlicht ontstaan er reflecties op het prachtige blauwe zeewater, hier hebben de blauwe grotten hun naam dan ook aan te danken.

Bustour op het eiland

Je kunt ook een bustour maken. Onder leiding van een (Nederlandstalige) gids verken je Zakynthos en ontdek je de mooiste plekjes van het eiland!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews