De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Salem high school football team heet de Witches.

Voorpret

Wil je je alvast voorbereiden op een reis naar Salem? Lees dan nu salem possessed : the social origins of witchcraft, hierin staat alles over de geschiedenis van heksenvervolging in deze stad!

Salem Massachusetts

Ontdek de magische stad Salem in Massachusetts waar in 1692 heksenvervolgingen plaatsvonden.

Je kan o.a. het Salem Witch museum en een oude begraafplaats bezoeken, maar er zijn ook andere bezienswaardigheden uit de 18e eeuw waarin Salem als havenstad een belangrijke rol speelde.

Salem Massachusetts

Salem in Massachusetts ligt 22 km van Boston en is met name bekend van de heksenvervolgingen uit 1692. De stad heeft echter in de 18e eeuw ook een belangrijke rol als havenstad gehad en is een van de rijkste steden in de USA geweest en dat is nog steeds te zien in de oude statige gebouwen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Boston

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Salem in 1692

De aanleiding voor de heksenvervolgingen zijn de verhalen van Tituba Boyer. Zij was een Caribische/Indische slaaf die de kinderen Berry Parris en Abigail Williams in het geheim vermaakte. In de winter van het jaar 1692 begon zij met het vertellen van verhalen over haar leven in Barbados, maar ook over magie. Naar verloop van tijd werd Tituba steeds enthousiaster en ging ze de trucs ook demonstreren.

De meiden waren in het begin gefascineerd door deze trucs, maar kregen hier later schuldgevoelens over. Ze begonnen vreemd gedrag te vertonen en volgens de dorpsarts waren ze behekst door Tituba.

Dit was in het kort de directe aanleiding voor de executies die tussen 1692 en 1693 hebben plaatsgevonden. In mei 1692 werd een speciale rechtbank ingesteld om de 'heksen' te veroordelen.

Tot januari 1693 werden er heksen veroordeeld en vervolgd. Pas in het jaar 1954 werd de naam van nabestaanden van heksen gezuiverd. Tevens is in 1952 een boek geschreven over de heksenjacht door Arthur Miller: The Crucible. Miller zag een verband tussen de jacht op heksen in Salem en de jacht op de communisten ten tijde van de Amerikaanse Senator Joseph McCarthy.

Bezoek het Salem Witch Museum

Een van de grootste bezienswaardigheden in Salem is het Salem Witch Museum. Dit museum geeft je een impressie van Salem in de tijd van de heksenvervolgingen.

Open: het hele jaar van 10.00 tot 17.00 uur en tot 19.00 uur in juli en augustus. Gesloten: Thanksgiving, 1e en 2e Kerstdag en op Nieuwjaarsdag.

Ga voor meer informatie naar Salem Witch Museum

Andere bezienswaardigheden in Salem

Handelsschip 'Friendship'

Het schip de 'Friendship' is een replica van een handelsschip uit de 18e eeuw. Dit schip is het grootste schip dat ooit gebouwd is in New England in de 20ste eeuw!

Friendship, Salem Maritime National Historic Site.
Meer informatie: Friendship.

Peabody Essex Museum

Het Peabody Essex Museum is het oudste museum in Amerika dat nog steeds exposities heeft. In het museum vind je 2,4 miljoen kunstwerken en ook de gebouwen waar het museum gevestigd is, hebben historische waarde.

Peabody Essex Museum, East India Square (161 Essex St) Salem
Meer informatie: Peabody Essex Museum

Trolley tour

Verken de stad met een trolley tour. Een trolley tour is een bus die door de stad rondrijdt en op verschillende plekken stopt. Zo kan je gemakkelijk van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid hoppen.

Kijk voor meer informatie op de site van The Salem Trolley.

Burying Point

Dit is de oudste begraafplaats van de stad, hier ligt onder andere een van de rechters begraven die de heksen in de stad veroordeelden.

Burying Point, Charter Street, Salem.
Meer informatie op de website van Salem.

De omgeving van Salem Massachusetts

Boston

Salem ligt ongeveer 22 kilometer ten noordoosten van Boston de hoofdstad van Massachusetts. In deze voor Amerikaanse begrippen oude stad vind je vele musea en bezienswaardigheden, waaronder Harvard University!

Cape Cod

Cape Cod een regio in Massachusetts waar veel toeristen te vinden zijn. Cape Cod heeft een prachtige natuurrijke omgeving. Een onvegetelijke ervaring is een kayaktocht te maken!

Plymouth

Een andere plaats waar je ook prima kunt vertoeven, is Plymouth. Hier zijn genoeg bezienswaardigheden en attracties die ervoor zorgen dat je je niet snel zult vervelen!

Hoe kom ik in Salem?

Je kan Salem vanuit Boston bereiken met een taxi, trein of ferry.

Taxi 

Als je ervoor kiest met de taxi vanuit Boston naar Salem te reizen, houd dan rekening met een tarief van ongeveer 50 dollar.

Trein

Een goedkopere optie is de trein te nemen. Een enkele reis vanuit Boston kost je rond de 5 - 6 dollar.  

Ferry 

Vanaf eind mei t/m October kan je ook de Salem Ferry nemen die tussen Boston en Salem vaart. Handig is dat de trolley ook stopt bij de Ferry, zodat je in een keer doorkan voor een stadstour!

Amerika reizen > Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Amerika ook op onze Amerika reisgidspagina.

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket? Op onze Amerika vliegticketspagina vind je info & tips voor het boeken van een vlucht naar Amerika.  

Ga voor praktische informatie voor reizen naar Amerika naar onze Amerika pagina. Hier vindt je handige info en tips voor o.a. paspoort, beste reistijd, vliegtickets etc.

Actuele ticket aanbiedingen voor Boston

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews