De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Uffizi is opgericht door de familie De' Medici een zeer machtige bankiersfamilie uit Florence. Twee leden van de familie werden zelfs Koning van Frankrijk en maar liefst drie schopten het tot Paus!

Voorpret

Neem alvast een voorproefje van de collectie op de website van het Uffizi museum!

Uffizi museum

Uffizi museum

Het beroemde Uffizi Museum in Florence, voluit de Galleria degli Uffizi Firenze, is gevestigd in een prachtig paleis en een van de belangrijkste musea ter wereld!

Hieronder tref je de nodige informatie & tips voor het bezoeken van de Galleria degli Uffizi Firenze. Ben je onder de 18 of ouder dan 65 jaar? Zorg dat je een id bij je heb, want dan mag je gratis het museum bezoeken!

De 45 zalen van het Uffizi Museum Florence

Het Uffizi museum behoort tot de belangrijkste musea van Florence en is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld met meer dan 1.000 meesterwerken! De collectie omvat vele wereldberoemde schilderijen als de geboorte van Venus door Botticelli en de aanbidding der wijzen van Leonardo da Vinci.

De collectie van het Uffizi museum is ingedeeld volgens een chronologische volgorde, van de 13e tot de 18e eeuw, in 45 zalen. De Corridoio Vasariano is een gang die het Uffizi met het Palazzo Pitti verbindt, met een unieke collectie kunstwerken en portretten. Hieronder de zalen met de beroemdste meesterwerken:

Zaal 2: Architect Giotto
Zaal 10/14: Botticelli (La Primavera, De Geboorte van Venus)
Zaal 15: Leonardo da Vinci (De Annunciatie, Aanbidding der Wijzen)
Zaal 20: Dürer (De aanbidding der wijzen)
Zaal 22: Vlaamse en Duiste schilderkunst tijdens de Renaissance
Zaal 25: Michelangelo (Tondo Doni)
Zaal 26: Rafael (Madonna, zelfportret)
Zaal 41: Rubens
Zaal 43: Caravaggio (Bacchus, Medusa)
Zaal 44: Rembrandt (zelfportret) en Vlaamse schilderkunst

Corridoio di Vasari en het Uffizi

De Corridoio di Vasari (letterlijk vertaald: 'gang van Vasari') is een gang van 1 km lang die van het Uffizi paleis via de Ponte Vecchio naar het Palazzo Pitti loopt. Zo konden de familie de' Medici ongestoord en zonder gevaar tussen de paleizen wandelen. Deze gang, ontworpen door Giorgio Vasari, huist een  unieke collectie van wel 1.000 schilderijen en is lange tijd verboden voor publiek geweest. Enkele maanden per jaar kon je toegangskaartjes kopen voor de Corridoio di Vasari welke dan ook meteen waren uitverkocht. Nu deze bijzondere gang opengesteld voor publiek, maar alleen te bezichtigen na reservering. Je vindt er onder andere zelfportretten van beroemde kunstenaars uit de 16e tot 20e eeuw, zoals Bernini, Da Vinci, Titiaan, Rubens, Delacroix en Chagall.

De Uffizi Contini Bonacossi collectie

De Contini Bonacossi collectie is ondergebracht in een gebouw nabij de Uffizi welke een aparte ingang heeft achter de Uffizi (Via Lamertesca). Deze collectie, die de kunsten en rijkdom van de Renaissance weerspiegeld, is in 1998 door het museum aangekocht en bestaat uit schilderijen, sculpturen, wapenstukken van Della Robbia, antieke meubelen en een prestigieuze collectie keramiek.

Uffizi Florence openingstijden en entree

Galleria degli Uffizi, Piazzale degli Uffizi 6, Florence.
Middenin het historische centrum grenzend aan Piazza della Signoria.

Geopend op dinsdag t/m zondag van 8.15 tot 18.50 uur. Tip: de wachtrij voor het Uffizi kan in het hoogseizoen erg lang zijn. Sla de rij over en koop nu direct online je Uffizi entree kaartjes (eventueel in combinatie met andere musea!).

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews