De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Ponte Vecchio de enige brug over de Arno was die tijdens de 2e wereldoorlog is blijven staan?

Voorpret

'Verleidster van Florence' is een roman over bedrog, moord, intrige, geloof en verfijning. Een boek dat zich afspeelt tijdens de Italiaanse Renaissance en de hoogtijdagen van de Indiase traditie!

Bezienswaardigheden Florence

Bezienswaardigheden Florence

Florence, de hoofdstad van Toscane, is een wereldberoemde kunststad. Je vindt hier tientallen interessante en beroemde bezienswaardigheden en attracties.

Wat dacht je van de De Dom, met zijn legendarische koepel, en de Ponte Vecchio, de oudste brug van de stad over de rivier de Arno?

Wil je weten welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen tijdens je citytrip? Bekijk onze bezienswaardigheden Florence top 10! 

Bezienswaardigheden in Florence: beste tips!

In Florence is ontzettend veel te bezoeken. Wil je graag zoveel mogelijk van de belangrijkste bezienswaardigheden zien? Kies dan voor de Hop-on-hop-off Bus Tour door Florence. Deze bus tour komt langs alle attracties van Florence en je kunt hem lekker op eigen tempo doen. 

De Florence Hop-on-hop-off tour bestel je net als heel veel andere leuke toeristische rondleidingen en attracties, online bij Guideandgo.nl.

Op excursie in Florence? Beklim de klokkentoren!

Naast de Dom bevindt zich de Campanile di Giotto. De toren is bekleed met verschillende soorten marmer, wat resulteert in mooie kleuren. Beklim de ruim 400 treden van deze prachtige klokkentoren van de Dom voor een fantastisch uitzicht en overzicht van de stad! Een ontzettend leuke activiteit om te doen. vergeet niet een mooie foto te maken van het uitzicht!

Dagelijks geopend van 8.30 tot 19.30 uur.

Campanile di Giotto, Piazza del Duomo, historisch centrum, noord

Het symbool van Florence: de Dom en Battistero

De reusachtige kerk de Dom, een van de grootste in Europa, heeft een legendarische koepel naar een ontwerp van Brunelleschi en is gebouwd in gotische stijl. Buitenmuren volledig met marmer bekleed. Binnen bijzondere fresco's. De Dom wordt ook wel Duomo Santa Maria del Fiore genoemd en is een populaire attractie in Florence.

De Dom is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 15.30 uur, zondag vanaf 13.30 uur

Dom, ofwel Duomo Santa Maria del Fiore, Piazza del Duomo, historisch centrum, noord, Florence.

Tegenover de Dom ligt Battistero, de achthoekig doopkapel in romaanse stijl (11e eeuw). Buitenmuren met marmer bekleed. Bronzen buitendeuren met reliëfs zijn adembenemend mooi.

Open: Maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur; zondag van 8.30 tot 14.00 uur

Battistero, Piazza San Giovanni, in het historische centrum van Florence tegenover de Dom.

Steek de Arno over via de Ponte Vecchio

De oudste overdekte brug van Florence over rivier de Arno, bekend van zijn vele winkeltjes die zich op de brug bevinden. Er zijn voornamelijk veel juweliers, de Ponte Vecchio is dus de plek om een bijzonder sieraad te kopen! Absoluut een must see in Florence!

Ponte Vecchio, Ponte Vecchio, historisch centrum, midden

Een gotische basiliek: Basilica di Santa Croce

Deze schitterende basiliek in gotische stijl is een van de belangrijkste en mooiste kerken van Florence. Hier vind je de graftombes van o.a. Michelangelo, Machiavelli en Galileio. In de basiliek zijn verschillende belangrijke bezienswaardigheden te vinden. Het is absoluut de moeite waard om deze basiliek bezoeken!

Dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30 uur, zondag van 13.00 -17.30 uur. Basilica di Santa Croce, Piazza Santa Croce, midden in het historische centrum.

Tentoonstellingen in het Palazzo Strozzi

Dit paleis van de machtige adellijke familie Strozzi is een architectonisch hoogtepunt van renaissance stijl. Er zijn nu diverse culturele instellingen in gevestigd. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen. Het gebouw heeft een prachtig binnenplein en een café waar je lekker kan genieten.

Palazzo Strozzi, Piazza degli Strozzi, historisch centrum, midden

Uitzicht vanaf de Piazzale Michelangelo

Dit plein ligt op een heuvel en biedt een schitterend uitzicht op heel Florence. Je kunt mooi zien hoe Florence is opgedeeld in tweeën door de Arno. Daarnaast heb je uitzicht op vele bijzondere attracties, zoals de Ponte Vecchio en de Santa Maria del Fiore. Ook 's nachts is het uitzicht van dit plein prachtig en een echte attractie!

Piazzale Michelangelo, Piazzale Michelangelo, Ten zuiden van de Arno

Picknicken bij het Forte di Belvedere

Het Belvedere Fort, in de vorm van een zespuntige ster, werd gebouwd in 1590. Het kasteelt heeft een prachtig uitzicht en de mooie tuin is ideaal voor een picknick! Een activiteit voor jong en oud!

Dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, zomers tot 19.00 uur. Forte di Belvedere, Via Forte di San Giorgio, ten zuiden van de Arno bij Boboli-tuinen.

Wandelen door de Boboli tuinen

Het Giardino di Boboli is een prachtig park met kunstwerken, fonteinen, amfitheater en koffiehuis. Een heerlijke plek om te wandelen. Een biglietto cumulativo geeft toegang tot alle musea van het Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen (3 dagen geldig). In het park zijn veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Deze tuinen bezoeken is absoluut een activiteit die je moet doen!

Open: Dagelijks van 8.15 tot 17.30 uur (zomers tot 19.30 en winters tot 16.30 uur)

Giardino di Boboli (park), tuinen achter Palazzo Pitti, historisch centrum, ten zuiden van de Arno

Tot rust komen in de Giardino dei Semplici

Giardino dei Semplici is een prachtige botanische tuin met meer dan 6.000 soorten planten. In deze tuin kun je mooi wandelen en genieten van alle soorten planten die er staan. De tuin wordt onderhouden door de Universiteit van Florence. Een heerlijke rustige activiteit om van te genieten en tot rust te komen!

Open: Dagelijks van 9.00 tot 13:00
Bus: Lijn 1, 6, 7, 11 of 17

Giardino dei Semplici (botanische tuin), Via Micheli 3, ten noorden van historisch centrum, dichtbij Museo di San Marco.

Citytrip Florence > meer informatie

Zoek je meer informatie voor je citytrip naar Florence? Kik dan ook even op onderstaande pagina's! 

Citytrip Florence - info & 101 tips

Museum Florence - Musea Top 10! 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews