De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op Barbuda leeft niet eens 2% van de bevolking met slechts 1500 inwoners.

Voorpret

Luister naar Calypso en reggea muziek.

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda

Foto's van Antigua & Barbuda gemaakt door: Geoff Howes

Antigua en Barbuda is een staatje bestaande uit drie eilanden in het Caribische gebied. De eilandengroep bestaat uit de eilanden Antigua, Barbuda en Redonda, die laatste is niet meer dan een onbewoonde rots. De eilanden zijn echt prachtig en liggen maar 90 vaarminuten uit elkaar. Twee eilanden in een dus!

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda zijn twee verschillende eilanden die samen tot dezelfde staat behoren en worden daarom ook in een adem genoemd. De hoofdstad van Antigua en Barbuda is Saint John's, gelegen op Antigua. De eilanden zijn met name een paradijs om te snorkelen en te duiken want de koraalriffen zitten vol met kleurrijke vissen. Ook voor andere watersporten, golf en cricket zit je op Antigua en Barbuda helemaal goed! Lees hier in het kort wat je nog meer op beide eilanden zoal kunt doen. 

Antigua: "The beach is just the beginning" is het motto op Antigua, er is namelijk veel meer te doen op Antigua dan alleen op het strand liggen. Op Antigua vind je namelijk ook een prachtig tropisch regenwoud. Bovendien zijn er tal van andere interessante bezienswaardigheden waaronder het Nationaal Historisch Museum, de St. Johns Kathedraal, Fort James en Nelsons Dockyard National Park. Ook vinden er regelmatig evenementen plaats zoals de Antigua race week. Op Antigua zul je je dus niet vervelen! 

Lees meer op onze Antigua pagina

Barbuda: Barbuda is een kleiner en rustiger eiland dan Antigua. Ook hier kan je heerlijk zwemmen, duiken en snorkelen! Ook golfen kan hier volop. Barbuda is geweldig voor natuurliefhebbers! Codrington is de enige stad op Barbuda. Van de 1500 mensen op Barbuda wonen de meeste dan ook hier. 

Excursietip Barbuda: Frigate Bird Sanctuary vogelreservaat
Iets wat je echt moet zien is het eiland vlakbij Barbuda waar 170 soorten vogels leven, waaronder de grootste kolonie (zo'n 5000) fregatvogels ter wereld. De fregatvogels zijn groter dan een meter en de vleugels zijn langer dan twee meter, erg bijzonder om gezien te hebben!

Antigua & Barbuda > Wedding on a bountyisland?

Antigua en Barbuda is niet alleen een populaire spot voor huwelijksreizen, maar ook om te trouwen. Antigua is tijdens de Carribean Travel Awards zelfs uitgeroepen tot het beste eiland om te trouwen in de Caribbean!

Samen op een parelwit strand, superromantisch, je hebt er vast wel eens stiekem over gedroomd, maar stel dat je het echt wilt? Hoe pak je het aan?

Het begint allemaal op de Queen Elizabeth Highway in Saint Johns, daar moeten jullie allebei de paspoorten laten zien en indien van toepassing de scheidingspapieren van vorige huwelijken. Vervolgens moeten jullie wat vragen beantwoorden en krijgen jullie een permit om te trouwen!

Ministry of Legal Affairs, Queen Elizabeth Highway, Saint John's, Antigua, tel: +1268 462 0017

Na ontvangst van de permit kunnen jullie je, bij het gemeentehuis op de Queen Elizabeth Highway, meteen laten registreren voor een bruiloft, de locatie voor de bruiloft kan je zelf kiezen. Als je buiten het gemeentehuis trouwt kost dat wel iets extra.

Queen Elizabeth Highway, Saint John's, Antigua Tel: +1268 462 0609

Veel hotels hebben speciale pakketen voor huwelijken of huwelijksreizen!

Praktische informatie en tips Antigua & Barbuda

Beste reistijd: Januari tot en met april

Taal: Engels

Valuta: Oost-Caribische Dollar, 1 Oost-Caribische Dollar (XCD) is 25 eurocent.

Tijdverschil: 5 uur eerder

Landennummer: Voor bellen naar Antigua en Berbuda: +1268

Vluchtduur: Afhankelijk van het weer, maar gemiddeld zo'n 10 uur

Visum: Niet nodig, je paspoort moet nog wel 6 maanden na aankomst geldig zijn!

Vaccinaties: Vaccinaties worden aangeraden voor DTP, hepatitis A en gele koorts. Informeer hiernaar bij je huisarts

Drinken van kraanwater: Het drinken van kraanwater wordt afgeraden

Voltage: 220 Volt

Meer info & tips

Antigua - Specifiekere informatie & tips over Antigua

Caribbean - Alles wat je moet weten over een vakantie in de Caribbean

Caribbean Cruise - De ultieme manier om te eilandhoppen!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews