De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Caribisch Antigua is kleiner dan Texel.

Voorpret

Lees 'Annie John' een prachtig boek over een meisje dat opgroeit in Antigua.

Antigua Caribbean

Foto's van Antigua gemaakt door: Geoff Howes

"The beach is just the beginning" is het motto op Antigua en niet voor niets, er is namelijk veel meer te doen dan alleen op het strand liggen. Toch blijft strand de belangrijkste reden voor een vakantie naar Antigua. Er zijn 365 stranden met palmen, zonder palmen, breed, smal, druk en stuk voor stuk prachtig! Antigua komt daarom terug in onze Top 10 Caribische eilanden.

Naast de stranden kan je tijdens een vakantie op Antigua diverse watersporten beoefenen, een cricketmatch bijwonen of golf spelen. Er zijn ook aantrekkelijke tours te maken door het schitterende regenwoud.

Vakantie Antigua Caribbean

Het prachtige eiland Antigua maakt deel uit van de eilandstaat Antigua and Barbuda en het heeft echt alles in huis wat je verwacht van een Caribische droomvakantie. Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, je kunt er geweldig watersporten of een jungle tocht maken in het mooie groene binnenland!


Goedkope vliegtickets Antigua
vinden dat is een hele kunst. Vanuit Nederland worden maar weinig vluchten aangeboden. Het beste start je dan ook je vergelijk via in verre vliegreizen gespecialiseerde online reisbureaus als Tix.nl. Die hebben namelijk ook alle acties van Engelse airlines zoals British Airways en (het geweldige!) Virgin Atlantic die wel naar Antigua vliegen.

Bezienswaardigheden op Antigua

Nelson's Dockyard National Park
In dit park zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, die nog herinneren aan de tijd van de kolonies. De scheepswerf is voor een groot deel gerestaureerd. Verder vind je hier ook Clarence House, dat in de 18e eeuw gebouwd is voor een Engelse prins en Fort Barrington.


Ben je een liefhebber van scheepvaart dan is het Dockyard museum iets wat je niet kan missen! In het museum vind je van alles over scheepvaart van de 17e eeuw tot nu.


Shirley Heights

Wat je zeker niet mag missen bij Nelson's Dockyard is Shirley Heights. Vroeger was dit een militaire basis, waar je nu nog steeds delen van kan bekijken. Shirley's Height heeft een mooi uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht over de Engelse haven en het nationaal park. Op een heldere dag kan je zelfs kijken tot aan Guadeloupe.


Iedere zondag is er in Shirley's Heigths lookout een grote barbecue met live muziek, je hoeft niet perse deel te nemen aan de barbecue, ook als je alleen wilt genieten van de muziek ben je hier welkom! Ook op donderdagavond is er feest, erg leuk voor jonge gezinnen en wat minder druk dan zondags.


https://www.shirleyheightslookout.com/


Fort James

Er zijn meerdere forten op Antigua, maar met stip op een staat Fort James in St John's. Er zijn oude wapens en kanonnen te vinden, erg indrukwekkend!


St. John's Cathedral

Deze kathedraal is in 1683 gebouwd in het hout! De kathedraal is twee keer herbouwd, de eerste keer in steen en de tweede keer na een aardbeving. Voor veel bezoekers die per boot komen, zijn de torens van de kathedraal het eerst wat ze zien in Antigua!

Church Lane, St. Johns, Antigua

Watersport evenementen op Antigua

Antigua Classic Yacht regatta
In april vindt de Classic Yacht Regatta plaats op Antigua. Het evenement is begonnen met 6 deelnemende jachten, inmiddels doen er ieder jaar ruim 60 klassieke jachten mee, vanuit heel de wereld. Er zijn er ook verschillende feesten rondom het evenement.


https://www.antiguaclassics.com/


Antigua race week

Nog geen week na de Classic Yacht Regatta begint de Anitgua Race (mmestal laatste week april en 1e week mei) De Race week op Antigua is de laatste van de regatta's op Carribean. Naast de wedstrijden zijn er ook veel feesten bij Nelson's Dockyard, waar een speciaal ‘dorp' is opgezet voor deze zeil race week!


https://www.sailingweek.com/

Actief op Antigua

Door het regenwoud
Er zijn verschillende mogelijkheden om het regenwoud van Antigua te leren kennen. Zo kan je abseilend aan een touw door de jungle, wandelen over de touwbruggen of een gecombineerde tour maken. De langste tour duurt 2,5 uur.


Telefoonnummer: +1268 562 63 63

https://www.antiguarainforest.com/


Kitesurf Antigua

Kitesurfen is hier niet alleen voor professionals, maar ook voor mensen die willen leren hoe je moet kitesurfen of hun niveau willen verhogen. Je kan lessen nemen van een uur, maar ook een serie van 10 uur nemen, verspreidt over 3 à 4 dagen.


+1268 720 54 83, Jabberwock Beach (2 minuten van het vliegveld vandaan)

https://www.kitesurfantigua.com/


Jeepsafari

Wil je het binnenland leren kennen, dan is een jeepsafari heel geschikt. Je wordt meegenomen op een tocht door het regenwoud en komt op allerlei mooie plekjes van het eiland. Onderweg ga je ook lekker lunchen en maak je verschillende stops om foto's te maken.


Bij Tropical Adventures kan je ook een mini cruise boeken langs de kust, naar Barbuda en het koraal of een eco-tour. Er is ook een combinatietour te boeken met jeepsafari en boottocht.


Lower Redcliffe Street, St John's, Antigua, telnr: +1268 480 12 25

https://www.tropicalad.com/

Vissen op Antigua

Er zwemmen allerlei grote vissen in zee, fantastisch om te duiken en vissen dus. Je kan een bootje (inclusief kapitein) huren om op zee te gaan vissen. Van tevoren reserveren is het makkelijkst.


Overdraft & H2O, St. Jonh's, Antigua
Reserveren: +1268 464 49 54

https://www.antiguafishing.com/

Museum of Antigua and Barbuda

Weet jij hoe de eilanden zijn beïnvloedt door de macht van de Engelsen? Als je alles wilt weten over de geschiedenis van de eilanden, dan kan je dit museum niet overslaan. Alles wat je wilt weten van de geschiedenis vanaf 10.000 jaar geleden vind je hier. Adres: Market Street, St. Johns, Antigua

Carnaval op Antigua en Barbuda

Wil je graag eens een echt Caribisch Carnaval meemaken tijdens je vakantie? Ga dan van eind juli tot begin augustus naar Antigua of Barbuda, dan wordt er Caribisch carnaval gevierd. Al maanden van tevoren beginnen de voorbereidingen, best logisch dus dat het carnaval echt een spektakel is.

Het hoogtepunt van het hele carnaval is j'Ouvert op de eerste maandag van augustus. Nog voor zonsopgang gaan duizenden mensen de straat op om te dansen en carnaval te vieren. Zeer de moeite waard!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews