De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Groenland heeft een zeer vredelievende cultuur, het is een van de weinig landen ter wereld die nog nooit in oorlog waren met een ander land.

Voorpret

Lees het boek Niemand denkt aan Groenland.

Groenland

Groenland

Met zijn adembenemende natuur, interessante Inuit cultuur en slechts 55.000 inwoners op meer dan 2 miljoen km2 is Groenland bij uitstek een bestemming voor avontuurlijke reizen!

Voor diegenen onder ons die liever iets meer comfort en luxe zien tijdens een vakantie is een cruise naar Groenland wellicht de manier om te genieten van de schoonheid van het arctische gebied.

Vakantie Groenland > landschap en klimaat

Het eiland Groenland behoort officieel tot Denemarken, maar functioneert relatief onafhankelijk. Dit prachtige land in het arctisch gebied, ligt ten noorden van Canada en ten westen van Noorwegen in.

Groenland heeft een grillig poolklimaat en alleen de kuststrook is bewoonbaar. Circa 80% van Groenland is bedekt met ijs. Als je de schitterende fjorden en diepblauwe meren in het binnenland wilt bewonderen kan je wandelen of tochten per hondenslee maken. Wegen zijn er namelijk bijna niet!

Het grillige en strenge klimaat in Groenland zorgt ook voor een bijzonder natuurverschijnsel dat voor velen de primaire reden is om de reis naar het Noordpoolgebied te maken: de aurora boralis of het noorderlicht. De hele hemel wordt door de aurora, tussen oktober en november en tussen februari en april, sprookjesachtig opgelicht in tientallen prachtige kleuren!

Een bijzondere vakantie naar Groenland boeken? Kijk zeker bij Kras Reizen voor een wisselend aanbod voor o.a. cruises naar Groenland. Vaak moet je er vroeg bij zijn, ondanks de prijzen die vaak pas beginnen v.a. 2800 - 3000,- p.p.

Groenland cultuur en speciale evenementen

De oerbewoners van Groenland zijn de Inuit, die nog steeds circa 80% van de bevolking vormen. De belangrijkste inkomensbron is de visserij, daarnaast is ook de vangst van walvissen en zeehonden van groot belang voor de economie van Groenland. In veel restaurants staan zeehond en walvis ook op het menu; een specialiteit in Groenland.

In het zuiden van Groenland kan je meer dan duizend jaar oude ruines bezoeken van nederzettingen van de Vikingen. Wie wil kennismaken met de cultuur van Groenland moet zeker ook een bezoek brengen aan Ammassalik, een kleine nederzetting op een rotsachtig eiland. De bevolking op dit eilandje, leeft voor het grootste deel nog zoals vroeger.

Als souvenier an je vakantie in Groenland is het erg leuk om tupilaks mee naar huis te nemen. Dit zijn kleine figuurtjes uitgesneden van walrustand of rendiergewei die volgens de mythes tegen kwade geesten beschermen. Veel tupilaks zijn echte kleine kunstwerkjes en ze hebben allemaal een uniek karakter!

Begin januari is het feest in Groenland dan vieren ze het einde van de Poolnacht en de terugkeer van de zon. In Nuuk de hoofdstad van Groenland is in maart een fantastisch sneeuwsculpturen festival dat erg leuk is om te bezoeken. Een andere aanrader zijn de sledehondenraces, jaarlijks rond pasen.

Bijzondere Groenland reizen

Een aantal keren per jaar organiseert reisorganisatie Bureau Scanbrit bijzondere expeditiereizen naar Groenland voor reizigers met interesse in de Inuit cultuur die tevens de schitterende natuur van dit mysterieuze eiland willen ontdekken. Sneeuwschoenwandelen en een grote kans om het Noorderlicht mee te maken. Een unieke reis die je nooit zult vergeten!

Een sportieve vakantie in Groenland

Groenland is erg populair onder bergbeklimmers en wandelaars die in het zuiden van Groenland imposante bergtoppen van soms meer dan 2.000 meter hoogte treffen. Maar ook tijdens je wandelingen door het vlakkere binneland tref je een indrukwekkende natuur en een schitterend landschap.

Voor vissers is Groenland helemaal een paradijs. In de rivieren zit het barstensvol zalmforel aantreffen en op zee kan je gigantische heilbot en meerval exemplaren vangen.

Een unieke manier om de wateren rond Groenland te ontdekken is per kajak, het oorspronkelijke vervoermiddel van de jagers. Tijdens een tocht door de prachtige fjorden en archipels ontmoet je walvissen, drijvende ijsbergen en zeehonden!

Vluchten en tickets naar Groenland

Kijk hier voor informatie over vluchten naar Groenland en enkele supertips om goedkope tickets naar Groenland te vinden!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews