De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Cd’s met klassieke muziek en bladmuziek zijn in Boedapest relatief goedkoop.

Voorpret

Het Hongaars verkeersbureau biedt een tiental online brochure's aan. De Boedapest guide is een leuke en informatieve manier om alvast in de stemming te komen.

Shoppen in Boedapest

Shoppen in Boedapest

Boedapest is een heerlijke stad om te shoppen. Van grote sjieke warenhuizen tot leuke boetiekjes en gezellige cafés om even uit te rusten. Bekijk deze shoppen in Boedapest reisgidspagina voor de leukste tips voor winkelen in Boedapest.

Winkelen in Boedapest | Warenhuizen & shopping malls

Lekker winkelen? In Boedapest vind je een aantal grote warenhuizen. Voor als je het gemakkelijk vind om alle merken onder één dak te hebben.

Arena Plaza - Een nieuw en mega grote shopping mall. Hier kan je de hele dag winkelen, want het duurt wel even voordat je bent uitgekeken.

Corvin Áruház - In het grote warenhuis Corvin Áruház tref je een breed assortiment van dames- en herenkleding tot lingerie, speelgoed en levensmiddelen.

Luxus - Het oude, exclusieve warenhuis Luxus heeft een mooie collectie dames- en herenmode en een flinke cosmetica afdeling.

Fontana - Warenhuis Fontana verkoopt o.a. leuke kinderkleding, heren- en damesmode en sportartikelen.

Shoppen in Boedapest | Winkelstraten en wijken

De Váci utca - De belangrijkste winkelstraat van Boedapest is de Váci utca in Pest. Hier tref je chique boetieks met mooi design en elegante mode, antiekwinkels, juweliers en glaswerk. Metro: De M1 naar Vörösmarty tér

Belváros - In de wijk Belváros in Pest vind je gezellige cafés en boetiekjes en overal tref je straatmuzikanten aan. Ook in de avond is het hier erg gezellig, hier zitten vele van de de meest trendy bars en nachtclubs van Boedapest! Metro: Lijn M2 naar Kossuth Lajos tér

In Boedapest winkelen in de grote markthal

Op de populaire markt in de, meer dan honderd jaar oude, Grote Markthal van Boedapest, tref je een fantastisch aanbod aan levensmiddelen.Ook zijn er tientallen kraampjes waar je lekkere Hongaarse gerechten kan kopen. Een bezoek aan deze markt is een leuke manier om kennis te maken met het dagelijkse leven in Boedapest!

In Boedapest shoppen voor Engelstalige boeken

Voor Engelstalige boeken en tijdschriften is boekhandel Bestsellers een goed adres:

Bestsellers, V. Október 6 utca, 11, Boedapest.
Metro: Lijn M3 naar Arany János utca

Leuke souvenirs scoren in Boedapest

Folkart Centrum - Op Váci utca zit het grootste filiaal van het Folkart Centrum, verkooppunt van allerlei leuke kunstnijverheidsproducten.

Typisch Hongaars - Wat zijn nu leuke Hongaarse souvenirs? Met de uitstekende Hongaarse wijn, de Tokaj of een fles van de lokale abrikozenbrandewijn maak je iemand altijd blij.

Cd's met klassieke muziek zijn hier relatief goedkoop net als bladmuziek een cadeautje voor een muziekliefhebber is dan ook vaak snel gevonden!

Tot slot kan je in Boedapest prachtig Hongaars glaswerk en aardewerk vinden. Hiervan is de prijs / kwaliteitsverhouding erg aantrekkelijk!

Openingstijden van winkels in Boedapest

De meeste winkels in Boedapest zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur. Sommige winkels in het centrum zijn ook op zondagochtend open. Donderdag is het koopavond en sluit het merendeel pas om 20.00 uur.

Levensmiddelwinkels en supermarkten zijn doordeweeks geopend van 07.00 - 19.00 uur en op zaterdag van 07.00 - 13.00 uur.

De meeste winkels zijn op onderstaande nationale feestdagen gesloten:

1 januari - Nieuwjaarsdag.
15 maart - Op de Hongaarse Nationale feestdag is de herdenking van de opstand in 1848 tegen de Oostenrijkse overheersing feestdag.
Pasen
1 mei - Dag van arbeid.
Pinksteren
20 augustus - St. Stefansdag of Grondwetsdag. Tevens naamdag van de eerste Hongaarse koning István. Met een prachtig vuurwerk in Boedapest!
23 oktober - Dag van de republiek.
1 november - Allerheiligen
25 en 26 december - Kerstmis.
31 december - Oudjaar.

Openingstijden banken in Boedapest

Vrijwel alle banken in Boedapest hanteren de volgende openingstijden. Maandag t/m donderdag geopend van 08.00 - 15.00 uur en vrijdag van 08.00 - 13.00 uur.

Handig om te weten: de postkantoren bij de treinstations Nyugati en Keleti zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag open.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews