De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de oevers aan de Donau bij Boedapest al door de Romeinen werden bewoond?

Voorpret

Met de Lonely Planet van Boedapest weet je zeker dat je niets mist in de prachtige stad aan de Donau.

Bezienswaardigheden Boedapest

Bezienswaardigheden Boedapest

Ontdek de mooiste plekjes in Boedapest. Bezienswaardigheden heeft deze hoofdstad van Hongarije genoeg. Er zijn een tal van leuke excursies te boeken in en vanuit Boedapest. Bekijk onze bezienswaardigheden Boedapest top 10 voor de beste tips!

Excursies en tours Boedapest boeken? Tips en city card!

Wil je tijdens je bezoek aan Boedapest veel van de stad zien? Plan je bezienswaardigheden dan vooraf en maak een selectie van wat je absoluut niet wilt missen.

Om tijd (en geld) te besparen regel je je tours en entree het beste voor je reis via online excursiespecialisten. Bij een organisatie als Viator.com kan je online de leukste citytours en attractie tickets boeken. Zo hoef je ter plekke niks meer uit te zoeken of te regelen en veel producten hebben een 'skip the line' voordeel (tijdsbesparing = meer zien!). Als je veel van Boedapest wilt zien is Budapest Card financieel voordelig. Deze kortingspas geeft je gratis toegang tot meerdere musea en korting op tientallen andere attracties.

Deze Card en heel veel andere toeristische trips en tickets, van fietstours tot folklore shows, boek je online bij excursiespecialist Viator.com/boedapest.

Excursie in Boedapest? Bezoek het Koninklijk Paleis

Op zoek naar mooie plekjes tijdens een stedentrip in Boedapest? Bezienswaardigheden vind je in deze hoofdstad genoeg. Wat mag je echt niet missen? Wij stelden een top 10 samen met must see's en must do's in Boedapest.

Tip no 1: ga naar het Koninklijk Paleis! Dit paleis wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Het ligt op het hoogste punt van Boeda en het uitzicht vanaf hier op de stad en de Donau is werkelijk adembenemend. Het paleis zelf is ook prachtig om te zien en dus absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Tegenwoordig zijn in het Koninklijk Paleis o.a. de Nationale Hongaarse Galerie en het Historisch Museum van Boedapest gevestigd. In Boedapest vind je nog veel meer interessante musea die het bezichtigen waard zijn. Kijk daarvoor in de Boedapest musea top 10.

Werelderfgoed van Boedapest! Ontdek de attracties!

Een groot deel van de bezienswaardigheden van Boedapest is te vinden in het wereldberoemde kastelendistrict. Dit deel van de stad is werkelijk beeldschoon en is benoemd tot werelderfgoed. Neem hier de kabelbaan naar de burchtheuvel met zijn prachtige gebouwen, door de smalle straatjes kan je uren slenteren en er zijn tientallen leuke cafés!

Niet alleen het kastelendistrict is benoemd door Unesco, ook de oevers van de Donau en de Andrassy. De Andrassy is de belangrijkste weg in Boedapest. Vind meer informatie over werelderfgoed in Boedapest.

Ook mooi! Het sprookjesachtige Vissersbastion, gebouwd tussen 1890 en 1905 op een plaats waar vroeger een vismarkt was, bestaat uit zeven ronde torens. De torens symboliseren de zeven Magyar stammen die 1000 jaar geleden Hongarije vormden. Het uitzicht vanaf dit bastion is fabuleus! Geen werelderfgoed, maar wel de moeite waard!

Heerlijk shoppen en eten in Boedapest!

Alle bezienswaardigheden in Boedapest gezien of even wat anders doen? Een absolute must in Boedapest is winkelen tot je erbij neervalt! De verschillende stadsdelen hebben goede shopping area's, dus lees eerst even alle shopping Boedapest tips voor je eropuit trekt.

Moe of hongerig geworden van al het shoppen? De Hongaarse keuken heeft een aantal heerlijke gerechten voor je in petto. In Boedapest vind je een tal aan restaurantjes waar je echt Hongaars kunt eten. Maar ook de internationale keuken is goed vertegenwoordigd. Wij hebben de leukste restaurantjes in Boedapest op een rijtje gezet op onze Stedentrip Boedapest pagina.

Even lekker relaxen in Boedapest & omgeving

Even heerlijk relaxen in Boedapest of daarbuiten? Dat kan! Relax tips:

  • Het badhuis van het Gellért hotel is het beroemdste badhuis van Boedapest en het mooiste Art Nouveau badhuis in Europa. Er zijn binnenbaden, buitenbaden, Turkse baden en je kan je laten masseren. Maak je geen zorgen als je in een andere accommodatie verblijft. Ook als je niet in dit hotel overnacht kan je het schitterende badhuis in tegen een klein bedrag.  
  • Het groene, geheel autovrije Margaretha eiland is eigenlijk een groot park en ligt midden in de Donau. Jaarrond is dit een heerlijke plek om te wandelen. Het eiland is gratis toegankelijk en in het park is o.a een mooi rosarium en ook een kleine dierentuin. Je kunt zelfs een hotel boeken op Margaretha eiland, het Danubius Grand Hotel Margitsziget.
  • Ben je iets langer in Boedapest? Huur een auto en rij voor een dagje naar het gebied ten noorden van de stad. Hier kronkelt de Donau door een prachtige vallei met mooie stadjes en een prachtige natuur. Dit gebied staat bekend als de Donaubocht en is een populair dagje uit voor de inwoners van Boedapest. Het leukste plaatsje in misschien wel Szentendre op 21 km te noorden van de stad. 

Kerken in Boedapest | St. Stephen & Matthias

Bezienswaardig? De mooiste kerken van Boedapest. Bekend van alle plaatjes is de schitterende St. Stephen Basiliek. Dit is, met 8.000 zitplaatsen, de grootste kerk van Boedapest. De bouw nam maar liefst een halve eeuw in beslag (1851-1905). Vanuit de koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad!

In de ruim 700 jaar oude Matthias kerk op de mooie burchtheuvel werden vroeger vele koningen gekroond. Deze neogotische kerk behoort tot de absolute ‘must see’ spots tijdens een stedentrip naar Boedapest.

Excursies in Boedapest | Parlament & Opera

De Opera van Boedapest is een prachtig voorbeeld van de neorenaissancistische architectuur. Beelden van de componisten Erkel en Liszt sieren de voordeur. Doorgaans zijn er Duitstalige rondleidingen.

Het imposante parlementsgebouw is een dominante factor in de skyline van de wijk Pest. Bij de bouw waren ruim 1.000 mensen betrokken en het parlement telt maar liefst ruim 700 kamers. Tip: je moet een legitimatiebewijs bij je hebben om toegang te krijgen!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews