De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

in Boedapest meer dan 200 musea en galerieën zijn?

Voorpret

Na het bezoeken van de mooiste musea van Boedapest kun je in de vele gezellige restaurants kennismaken met de Hongaarse keuken!

Museum Boedapest top 10

Museum Boedapest top 10

Boedapest heeft prachtige musea met collecties uit de Romeinse oudheid, renaissance en barok. Maar je kan in Boedapest ook een beeldentuin uit de Sovjet periode of een wetenschappelijk museum bezoeken. Nieuwsgierig? Bekijk onze Boedapest Museum Top 10.

Museum Boedapest Top 10 | Kunst in Boedapest

Musea Boedapest
In de hoofdstad van Hongarije vind je veel musea. Bij veel musea staan historie, kunst, wetenschap en geloof centraal. Ook vind je in Boedapest internationale werken. Ook eens wat anders dan een museum? Check dan de bezienswaardigheden in Boedapest. Tips voor de kunstliefhebber vind je hier:

  • De Hongaarse Nationale Galerie herbergt de belangrijkste kunstcollectie met werk van Hongaarse kunstenaars in Hongarije. Met name de kunstwerken uit de Renaissance en Barok zijn indrukwekkend.
  • De collectie van het Kunstnijverheidsmuseum gaat terug tot einde 18e eeuw en omvat naast meubels, zilver en keramiek ook kostuums van Hongaarse edelen. Het museum is gevestigd in een schitterend gebouw dat algemeen erkend is als een meesterwerk van de Hongaarse Jugendstil.
  • In het Museum voor Beeldende Kunst tref je de grootste collectie aan kunstwerken van niet Hongaarse kunstenaars. Er is een collectie Egyptische kunst en er zijn enkele kunstschatten uit het oude Rome, maar ook bezit het museum, op het Prado na, de grootste collectie Spaanse meesters ter wereld.

Musea Boedapest | Nationale historie in Boedapest

  • Het Hongaars Nationaal Museum is gevestigd in een prachtig classicistisch gebouw en is gewijd aan de geschiedenis van Hongarije. De oppervlakte van dit museum, ontworpen door Mihály Pollack, is maar liefst ruim 8000 m2 en daarmee is het Nationaal Museum het grootste in Hongarije.
  • De permanente exposities ‘Boedapest in de Middeleeuwen' en ‘het moderne Boedapest' in dit schitterende Historisch Museum geven een uitstekend inzicht in de ontwikkeling van deze stad.

Openluchtmuseum Boedapest & moderne kunst

Ben je in de zomer in Boedapest? Dan heb je vast lekker weer! Ga dan naar het Szoborpark. Dit is een openluchtmuseum met veel standbeelden uit de Sovjetperiode. Je kunt hier een belangrijk tijdsbeeld opmaken en genieten in het mooi aangelegde park.

Interesse in moderne kunst? Het Ludwig museum is een erg aantrekkelijk museum met een aardige collectie moderne kunst van over de hele wereld. Dit museum is tot stand gekomen na een schenking van de kunstverzamelaar Peter Ludwig.

Overblijfselen uit de Romeinse tijd | Aquincum

Overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn over de hele wereld te vinden. Voorwerpen uit de oude Romeinse stad Aquincum zijn in Boedapest te vinden in het gelijknamige museum. Voorwerpen en delen van deze stad, waaronder de Romeinse baden en het amfitheater zijn in dit museum te bewonderen.

Joods Museum in Boedapest

Het Joods Museum is gehuisvest in de Grote Synagoge van Boedapest die tot de drie grootste ter wereld behoort. Naast rituele voorwerpen is er een indrukwekkende fototentoonstelling over de Holocaust in Hongarije. De synagoge van Boedapest is al een bezienswaardigheid op zich.

Het Paleis der Wonderen | Ook leuk voor de kids!

Het Paleis der Wonderen is het wetenschapsmuseum van Boedapest en de meer dan 100 educatieve spelletjes en displays maken het bijzonder aantrekkelijk voor zowel volwassenen als kinderen.

Doorgaans ook in het weekend geopend!

Citytrip Boedapest > meer informatie

Zoek je meer informatie voor je citytrip naar Boedapest? Kijk dan ook even op onderstaande pagina's!

Stedentrip Boedapest - info & tips

Een bezoek aan een museum combineren met lekker eten of gezellig winkelen? De beste tips: shoppen Boedapest.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews