De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Schitterend Barcelona heeft een zeer ruim aanbod aan aantrekkelijke attracties en bijzondere bezienswaardigheden!

Wat mag je echt niet missen tijdens je stedentrip Barcelona? Bekijk onze bezienswaardigheden top 10!

Op excursie in Barcelona? Bezoek de Sagrada Familia!

De Sagrada Familia is het levenswerk van de beroemde architect Anton Gaudi. Al 120 jaar wordt er aan deze kerk gebouwd en tot op vandaag is de bouw niet voltooid. Toch is de Boetetempel van de Heilige Familie ook onafgerond verbazingwekkend.

Kijk bijvoorbeeld naar de bijzondere details op de Geboortegevel en de prachtige spitse torens. Het beklimmen van de 400 wenteltraptreden naar de top is een hele klus, maar het uitzicht is fenomenaal! Deze attractie is een echte must see in Barcelona!

La Sagrada Família, Plaça de la Sagrada Familia, Barcelona
Oktober t/m maart, dagelijks van 09.00 - 18.00 uur. Van april t/m september tot 20.00 geopend.
Metro: Lijn 2, Lijn 5: Sagrada Familia

Bezienswaardigheden Barcelona? Bespaartip!

Gratis langs de Barcelona hotspots! Ontdek Barcelona met de Barcelona Card. Daarmee kun je gratis meer dan 20 bezienswaardigheden en musea bezoeken én je reist gratis met het openbaar vervoer (incl. de airport trein naar het centrum)! Daarnaast krijg je veel korting in restaurants, bars, clubs en winkels en krijg je een gratis stadskaart van Barcelona bij de kaart. Je hebt de Barcelona Card voor 2, 3, 4 en 5 dagen, lees alles over de Barcelona Card of bestel deze gelijk online! 

Hop-on-hop-off Bus Tour door Barcelona Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bustour waarbij je zelf kiest bij welke hotspots je uitstapt. De Hop-on-hop-off bus kent ruim 40 stops en komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten in Barcelona!

Voordelig online boeken: zowel de Barcelona Card als de Hop-on-hop-off en talloze andere leuke toeristische trips boek je bij Guidandgo.nl/barcelona.

FC President Nunex museum voor voetbalfans

Het Museu FC President Nunex is een absoluut hoogtepunt voor liefhebbers van de topclub FC Barcelona. Het museum is gevestigd naast het voetbalstadion en kent een oppervlakte van maar liefst 1650 m2!

Voor echte voetbalfans is dit een ware attractie!

Museu FC President Núñex, Palau Reial, Barcelona. Geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 – 18.30 en op zondag van 10.00 – 14.00 Metro: 3 Palau  Reial

Tip: Een wedstrijd van FC Barcelona meemaken is helemaal een geweldige ervaring! Een actueel overzicht van matches van FC Barcelona en andere evenementen tijdens je verblijf in Barcelona tref je in ons Barcelona events overzicht.   

Langs de boulevard La Rambla

La Rambla is beslist de bekendste boulevard van Barcelona. Het is er altijd gezellig druk met mensen, marktkraampjes met vogels en bloemen, kunstenaars en straatartiesten. De Rambla bestaat uit verschillende delen, beginnend aan het levendige plein Plaça de Catalunya en eindigend 1,5 km verderop aan de haven.

La Rambla. Barcelona. Metro: 3 Liceu

Ook de moeite waard: Casa Mila!

Iets minder bekend dan de Sagrada Familia maar ook een bijzonder voorbeeld van het werk van Gaudi is Casa Mila, in Barcelona ook wel ‘La Pedrera’ genoemd. Ga zeker naar het schitterende, golvende panoramadak met de aparte betegelde schoorstenen. Binnen in Casa Mila is een boeiende tentoonstelling met interessante kunstwerken. Je kunt ook een rondleiding volgen in dit prachtige gebouw. Dit kan al voor 15 euro per persoon en kinderen tot 7 jaar zijn gratis.

Casa Mila, Carrer de Provença 261-5, Barcelona.
Dagelijks van 10.00 – 20.00 geopend.
Metro: Lijn 2: Passeig de Gracia

Een oase van rust: Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is de plek bij uitstek om even te genieten van de zon en mensen te kijken. Er zijn vaak straatmuzikanten en jongleurs in het park en je treft hier ook een mooie botanische kas, waar je iets lekkers kan eten of drinken. De ingang van het park is op de hoek van Passeig de Picasso en Passeig de Pujades. In het park zelf zijn ook verschillende attracties te vinden, zoals een dierentuin en musea.

Parc de la Ciutadella, Barcelona
Metro: Lijn 1: Arc de Triomf, Lijn 4: Ciutadella

Golfen op de Montjuïc

Het best bewaarde geheim van Barcelona is dat op de berg Montjuïc een golfbaan is. De baan heeft acht holes en tijdens je partijtje heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Golfen is niet de enige activiteit op de Montjuïc. Er zijn genoeg bezienswaardigheden en attracties te vinden op de berg. Bezoek bijvoorbeeld eens de Font Màgica (Magische Fontein) aan de voet van de berg.

Montjuïc, Barcelona.
Metro: Lijn 2, Lijn 3: Paral.lel en vanaf daar de 'Funicular'
Bus:61

Port Aventura: attracties voor jong en oud

Universal Studios Port Aventura is een van de grootste themaparken in Europa. Er zijn vijf verschillende landen binnen Port Aventura: Mexico, Mediterrania, Polynesia, Far West en China. Het attractiepark is een van de best bezochte parken in Europa. Absoluut een aanrader!

Montjuïc, Barcelona
Metro: Lijn 2, Lijn 3: Paral.lel en vanaf daar de 'Funicular'
Bus: 61

Kunstwerken in Parc Guell

In Parc Guell vind je prachtige werken van Gaudi. De mozaïekfiguren en zaal met 84 scheve pilaren zijn fenomenaal om te zien. Vanaf de kronkelbankjes op het dakterreas heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

In het bijbehorende park is een mooi museum over het leven en werk van Gaudi. Aardig detail: Gaudi's prachtige gebouwen zijn gemaakt van relatief voordelig materiaal. Zo werden voor de mozaïeken 'afvalscherven' van keramiekfabrieken gebruikt.

Parc Güell, Carretera del Carmel, Barcelona. Oktober t/m maart dagelijks van 10.00 - 18.00, van april tot september tot 20.00 uur. Bus: 24/25 of Metro lijn 3: Lesseps.

Meer werk van Gaudi: Palau Guell

Palau Guell is de eerste grote opdracht van Anton Gaudi. Hij maakte van dit oude stadspaleis een fantasierijke vesting met gietijzeren tralies voor de mooie hoge raampartijen, om ongenode gasten op een afstand te houden.
Een bezoekje aan dit prachtige gebouw is zeker de moeite waard. Op het dak kun je 22 schoorstenen met felle kleuren bewonderen.

Palau Güell, Carrer Nou de la Rambla 3-5, Barcelona.
Geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 – 18.15
Metro: Liceu

Bijzondere panden in Manzana de la Discordia

Manzana de la Discordia is een in architectonisch opzicht zeer interessant huizenblok aan de Passeig de Gracia. Drie prominente architecten, waaronder Gaudi, ontwierpen hier elk een totaal ander huis. Het gevolg is een bijzonder geheel van figuren, vormen en lijnen met als absolute blikvanger de drakenrug van Casa Batllo van Gaudi.

Manzana de la Discordia, Passeig de Gràcia 35-45, Barcelona.
Metro: Passeig de Gràcia

Barcelona Spanje > Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over een weekje in Barcelona of reizen naar andere bestemmingen in Spanje. Kijk op de volgende pagina's:

Citytrip Barcelona: reisinformatie & tips

Stedentrip Barcelona - aanbieders stedentrips en goedkope hotels 

Weekendje Madrid: reisinformatie & tips

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews