Stadsstrand Wenen: chillen aan de Donau

stadsstrand Wenen

© Stadsstrand Wenen (foto: Wien Tourismus/Bernd Preiml)

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft aan een stadsstrand niet genoeg. In Wenen zijn verschillende, hippe stadsstranden ingericht.

Wenen beschikt sinds een paar jaar over een eigen stadsstrand aan de oevers van de Donau. Met de historische binnenstad als decor vind je op het stadsstrand van Wenen allerlei mogelijkheden om tijdens je stedentrip Wenen even uit te blazen. Hoewel, uitblazen? Daarvoor is op het stadsstrand van Wenen veel te veel te doen! Je kunt er onder meer zwemmen in een verbouwd schip dat in de Donau ligt afgemeerd of allerlei strandsporten bedrijven.

Meer stadsstranden in Wenen

Stadsstranden in Wenen zijn er niet alleen om te kunnen luieren in de zon en te kunnen zwemmen in de open air pools, maar ook zeker voor uitgaan en chillen in de hippe beach clubs. Zo vind je aan de Summerstage Strandbar Herrmann waar je uitstekend kunt eten, drinken en feesten. Cultuur, sport, maar ook lekker eten en drinken staan centraal bij de Summerstage, dat zich nabij metro-uitgang Rossauer Laende (lijn 4) bevindt. De Summerstage is eigenlijk een immens terras langs de Donau, een prima hang-out. Behalve eten en drinken kun je er ook genieten van talrijke optredens of lekker een potje beachvolleyballen. Je kunt er ook bij slecht weer terecht want het is deels overdekt.

Nog meer zand, strandstoelen en muziek vind je op het Tel Aviv Beach dat eveneens aan de Donau ligt, ter hoogte van metrostation Schottenring. Het Tel Aviv Beach wil een sfeertje uitstralen alsof je op het strand van de honderd jaar jonge stad Tel Aviv zit.

Sand in the City Wenen

Waarschijnlijk het grootste stadsstrand van Wenen bevindt zich niet in de buurt van water, maar aan de Lothringerstrasse, pal om de hoek van het Stadtpark. Sand in the City, zoals dit stadsstrand heet, bestaat uit 6000 vierkante meter stadsstrand met een beachvolleyabalterrein, bars, restaurants, een deel waar je je kunt laten masseren en een apart kinderstrand. Ligstoelen, palmbomen en tal van evenementen maken het plaatje compleet. Sand in the City is open tot en met 31 augustus.

Zin in een trip naar Wenen?

Als je zin hebt gekregen in een trip naar Wenen, kijk dan eens in onze stedentrip Wenen special in de reisgids. Hier vind je interessante aanbiedingen en tips voor reizen naar Wenen. Wist je dat je met de trein naar Wenen kunt en er vaak leuke aanbiedingen zijn voor vliegtickets en volledige stedentrips? Dus pak snel je koffers!