Goedkoop vliegen? Insidertips van Vliegexperts!

goedkoop vliegen

© Easyjet

Voordelige vliegreis boeken? Waar je ook naar toe wilt, van Turkije of Turijn tot Tokyo, goedkoop vliegtickets boeken doe je zo met deze insidertips van onze vliegexperts!

Goedkoop vliegen? Lees onze tips om op alle aspecten van je vliegreis te besparen. Wist je bijvoorbeeld dat veel reizigers meer uitgeven aan parkeren op Schiphol dan aan vliegen naar hun bestemming? Precies: ook dat geld kan je tijdens je vakantie aan leukere zaken besteden!

Goedkoop vliegen? Gebruik meerdere sites en vergelijkers!

Het is is verstandig vluchtaanbiedingen te vergelijken op verschillende sites. En niet alleen bij luchtvaartmaatschappijen neem ook meerdere online reisbureaus mee in je vergelijk. Want hun tarieven zijn zeker niet allemaal gelijk! Een super handige site om je hierbij te helpen is VliegenNaar.nl waar per bestemming de aanbiedingen van bekende luchtvaartmaatschappijen naast de beste deals van de grote online reisbureaus staan. De onderlinge prijsverschillen lopen soms op tot meer dan 100%!   

Voordelig maar wel Hollands boeken Pas als je in de problemen komt merk je dat het wel prettig als je een reis bij een Nederlandse airline of Nederlands online reisbureau hebt geboekt (en dus op een normale manier je verhaal kunt halen).

Wij boekten vorig jaar een retour naar de Algarve met TAP - de nationale Portugese maatschappij. TAP dropte ons echter in Lissabon i.p.v. Faro: klagen hielp niet, schadevergoeding (ondanks aanzienlijke meerkosten) hebben we nooit gehad. Wees dus gewaarschuwd: soms kan een 10,- meer betalen wel veel ellende en uiteindelijk geld besparen. 

De voordeligste vlucht? Ontvang bericht als de tarieven op zijn laagste zijn!

Als je goedkoop vliegtickets wilt boeken is het de kunst om eerst uit te vinden op welke dagen van de week de tickets naar jouw bestemming het goedkoopste zijn. Dat is al een kunstje op zich. Hiervoor ontwikkelde vliegticket vergelijker VliegenNaar.nl een handige tool: de Flight Alert. Meld je aan met je e-mailadres, kies de gewenste bestemming, kies wat je vliegticket maximaal mag kosten en je ontvangt vanzelf bericht wanneer de prijs lager is dan je budget! Op deze manier vind je moeiteloos de goedkoopste dagen om te vliegen!

Goedkoopste vliegticket? Megasearchers: met hotel!

Een relatief onbekend fenomeen is dat grote megasearchers extra korting mogen geven op je ticket als je tegelijk ook een hotel bij ze boekt. Een prachtig voorbeeld hiervan is Expedia.nl. Op reizen naar New York, Londen, Barcelona of Parijs kunnen de combinatie kortingen bij het zoeken op vlucht en hotel oplopen tot 30%! Zie ook: besparen op tickets met Expedia.

50 km verder vliegen soms 50% voordeliger!

Vrijwel iedereen is zich er nu wel bewust van dat het kan lonen om de aanbiedingen voor vliegen vanaf Amsterdam te vergelijken met vliegen vanaf Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Dusseldorf of zelfs Keulen. Wat echter vrij weinig mensen doen is ook goed op de plek van bestemmingen kijken of er binnen een acceptabele straal goede alternatieven zijn!

Zo is bijvoorbeeld vliegen naar Orlando vaak goedkoper dan naar Miami. En als je naar Vancouver wilt kan je soms tot wel 25% besparen door te vliegen naar Seattle wat daar maar 2 uur rijden vanaf is. Dichter bij huis is een prachtig voorbeeld Alicante en Valencia op steenworp afstand van elkaar. Op specifieke vluchtdata kan de prijs soms tot wel 50% op een retour oplopen!

Goedkope vlucht, last minute, bestemming onbekend?

Als je snel weg wilt en je zoekt goedkope vliegtickets en maakt het je niet uit waarheen? Op deze pagina tref je een overzicht met de beste deals van alle grote online ticketverkopers voor een last minute vertrek in de komende weken: last minute vliegtickets Vliegennaar.nl. En wie zin heeft in een 'spannende vakantie' waarbij de bestemming onbekend is, kan natuurlijk ook een Surprise Me ticket boeken! 

Bespaar ook op bijkomende kosten bij je vliegreis!

Maxi van de Ham stuurde ons de volgende budgettip: 'ik kijk altijd vrienden met een leasauto lief aan want ik heb echt geen zin in die parkeerkosten'. Als je dat te ver gaat dan zijn er echter nog meer manieren om te besparen op die dure (Schiphol) parking.

Zeker als je verder van de luchthaven afwoont is een sleep, park en fly arrangement ideaal. Je begint uitgerust aan je vlucht en mag je auto gratis parkeren.

Vlieg je lowcost? Neem lekkere broodjes mee van huis. Toegegeven het is een inkopper, maar doe je het al? Het eten dat je aan boord kunt kopen is vaak ronduit vies en ook nog eens duur. Dus wees slim, neem dat lunchpakketje mee!

Goedkope vliegtickets? Betaal met ideal!

Helaas rekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen en ook veel online reisbureaus forse toeslagen voor het gebruik van je creditcard. Hoewel er uitzonderingen op de regel zijn, bij Expedia.nl is bijvoorbeeld gebruik van je creditcard gratis, is het dus verstandig als je kan te kiezen voor betaling middels een bankoverschrijving met ideal.

Meer tips in de special van onze vliegexperts. Bekijk ook: de top 15 met goedkope tickets van deze week!