Besparen met Expedia: vlucht en auto en / of hotel

Expedia is een geweldige site om goedkope vliegreizen te vinden en zelf je trip van A tot Z naar wens in te vullen. Maar hoe vind je daar echt de voordeligste aanbiedingen?

Het van oorsprong Amerikaanse Expedia.nl is een geweldige site om goedkope vliegreizen te vinden en zelf je trip van A tot Z naar wens in te vullen. De website zit echter zo bomvol met mogelijkheden en functionaliteiten dat het in het begin wat  lastig kan zijn om er je weg te vinden. Hieronder enkele tips die je helpen om de beste deals te vinden. Hier lees je hoe je kunt besparen met Expedia vlucht en auto of Expedia vliegtickets en hotel.

Besparen met de reisplanner: Expedia vliegtickets + hotels

Expedia is bekend geworden met de ‘alles in één reisplanner' waarmee je goedkoop een vliegreis op maat kunt samenstellen door aanbiedingen van vliegtickets, hotels en / of autohuur te combineren. Door het gecombineerd boeken van tickets + hotel kan je soms enkele honderden euro's besparen, als je weet hoe je het moet aanpakken.

Tip: vaak nog voordeliger uit met Bebsy Fly Drive (vlucht + hotel + autohuur)

Voor wie een leuke fly drive, rondreis of stedentrip zoekt raden we aan om ook even bij de sympathieke Nederlandse reisorganisatie Bebsy.nl . Deze website die recent nog de award voor stedentrip aanbieder van het jaar heeft gewonnen heeft een geweldige hotelselectie die je kunt combineren met huurauto en vluchten voor super lage prijzen.

Stap voor stap een vliegreis op maat goedkoop samenstellen

Ga eerst naar de Expedia reisplanner. In stap 1 heb je 4 keuzeopties;
• Vlucht + hotel
• Vlucht + hotel + auto
• Vlucht + auto
• Meer zoekopties: handig als je maar voor een deel van je reis (bijvoorbeeld de eerste nacht) een hotel wilt.

Let op: reis je met kinderen of is iemand in het gezelschap 65 jaar of ouder? Vul dit in, want dan houdt Expedia in de prijsvergelijking rekening met alle extra die sommige (maar niet alle) airlines en hotels geven. Vul je data in, klik op ‘search' en je krijgt tientallen tot honderden mogelijke combinaties! Expedia geeft standaard de meest geboekte aanbieding bovenaan weer. Vink in de blauwe balk ‘sorteren op prijs' aan en dan zie je de goedkoopste aanbiedingen eerst. Rechts onder de prijs zie je ook direct hoeveel je bespaart door je vliegtickets + hotel tegelijk te boeken en dat kan leuk oplopen.

Zoek nu de goedkoopste reisdata + blijf een extra nacht

Heb je een reis gevonden die je aanspreekt of vallen de kosten je in eerste instantie wat tegen? Vraag achter elkaar de prijzen voor je reis op met vertrek en vlucht terug op dezelfde vluchtdag. Probeer echt even alle dagen in de week van maandag t/m zondag. In sommige periodes of voor bepaalde bestemmingen kan het kiezen van een andere vluchtdag in de week meer dan 50% besparing opleveren!


Dan nog een tip voor de echt gehaaide boeker: de meeste mensen zoeken 7, 14 of 21 daagse reizen. Door heen en terug de goedkoopste vliegdag te kiezen en dus naar een 8-, 15- of 22-daagse reis te zoeken kan je op Expedia.nl vaak veel besparen - meestal heb je tenminste dat extra nachtje er gratis uit!

Wijzig nu eventueel je tickets

Als je een pakketreis boekt, wacht je nog wel eens een onaangename verrassing met betrekking tot je vlucht. Je blijkt dan ineens in het holst van de nacht te vliegen, met een derderangs maatschappij of als je eenmaal je tickets thuis krijgt blijkt dat je via Londen naar Berlijn gaat. Expedia.nl is hierin plezierig transparant. Onder de aanbieding zie je direct wat voor vlucht je krijgt en met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Klik hier altijd even op ‘vlucht wijzigen' want dan krijg je een mooi schema te zien met alle luchtvaartmaatschappijen waarmee je kunt vliegen, de alternatieve vertrektijden en eventuele prijsverschillen tussen een nonstop vlucht of een vlucht met een extra stop. Je kunt dan zelf bepalen of het gunstiger is om voor een andere Expedia vliegticket aanbieding bij je hotel te kiezen.

Extra bespaartip: zoek op grote kamers

In Nederland zijn we dit niet zo gewend maar in veel andere landen is het doodgewoon om een grote kamer voor 3 of 4 personen te boeken. Dit kan voor gezinnen met kinderen of goede vrienden die het prima vinden samen op een kamer te slapen heel veel schelen in de kosten. Maar check altijd even of het echt scheelt ten opzichte van een 2-persoonskamer, want soms kunnen de 4-persoonskamers in gunstig geprijsde hotels snel weg zijn. NB het aantal kamers moet je wel in stap 1 in de reisplanner ingeven!


Meer informatie: Expedia.nl

Bekijk ook: Top 25 vliegticket deals van deze week

En: themagids: goedkoop vliegen.