De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Schaatsen in Parijs? Op de Eiffeltoren!

schaatsen eiffeltoren,

Schaatsen op 57 meter hoogte met uitzicht op het dak van Parijs? Dat kan, want de ijsbaan op de eerste verdieping van de Eiffeltoren is weer geopend! Op meer plekken in Parijs tref je 's winters ijsbanen, maar schaatsen op de Eiffeltoren is toch het meest uniek �n nog gratis ook!

Parijs is magisch om in de wintermaanden te bezoeken. Als de twinkelende lichtjes en kerstversieringen van de Franse hoofdstad nog niet voldoende waren voor een weekendje naar Parijs, dan heb je er nu nog een reden bij, want wat is er bijzonderder dan een rondje schaatsen op het meest romantische en beroemdste plekje van Parijs: de Eiffeltoren!

Schaatsen op de Eiffeltoren is gratis voor bezoekers van de Parijse bezienswaardigheid. Je koopt een kaartje voor de Eiffeltoren (de toegang tot het eerste platform, waar de schaatsbaan zich bevindt, is circa. 7,-) en krijgt vervolgens gratis een paar schaatsen (maat 25 - 47). Voor een zwierig pirouetje of gewoon een beetje glibberen en glijden op het ijs kun je t/m 31 januari 2014 dagelijks terecht tussen 10.30 uur en 22.30 uur. Tip: Koop je kaartje online op de website van de Eiffeltoren, dat scheelt uren wachten! Helaas is de datum van 2015 nog niet bekend.

Schaatsen op de Eiffeltoren met uitzicht over Parijs by night

Vanaf de schaatsbaan heb je na zonsondergang een wonderschoon uitzicht over de sprookjesachtig verlichtte binnenstad. De winter is sowieso een mooi moment om een bezoek te brengen aan Parijs: je kunt er geweldig kerstshoppen! Het is een lust om je te vergapen aan de prachtig versierde etalages van bijvoorbeeld het luxe warenhuis Lafayette.

Op de ijsbaan van de Eiffeltoren met kerst of oud & nieuw!

De stad van de liefde is ook een van de spannendste locaties om kerst of Nieuwjaar te vieren. Begin de avond met schaatsen op de Eiffeltoren en geniet daarna van spetterend vuurwerk. Nieuwjaar in Parijs kent andere tradities dan wij: dompel je onder in de haute cuisine, drink een glaasje champagne van Franse bodem met oesters in een gezellige brasserie. Op de Champs-Elysees & Sacre Coeur wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. 

Waar ga jij dit jaar oud en nieuw vieren, wordt het een onvergetelijke avond in Parijs? Hier lees je alles over Oud & Nieuw in Parijs. Bonne Annee!

Meer to do wintertips Parijs:

Andere handige tips voor je bezoek aan Parijs

Een citytrip naar Parijs hoeft helemaal niet duurder te zijn dan nodig. Lees onze budget tips voor reizen naar Parijs om te weten hoe je voor een paar tientjes naar Parijs reist, wat er gratis (!) is in Parijs en hoe je korting krijgt op bezienswaardigheden en in restaurants.

Gerelateerde artikelen

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews