De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het gehele grondgebied van Serfaus is verklaard tot voetgangersdomein?

Voorpret

In Serfaus is het gehele dorp voetgangersdomein, vervoer is mogelijk met de plaatselijke dorfbahn. Bekijk een kort filmpje van de dorfbahn.

Wintersport Serfaus

Wintersport Serfaus? Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis behoort tot een van de beste van Oostenrijk. Wintersport in Serfaus is dan ook erg populair bij Nederlanders. Lees alle info, tips en aanbiedingen voor een Serfaus wintersport vakantie.

Weinig skidorpen in de Alpen kunnen concurreren met Serfaus als het gaat om ideale bestemmingen voor gezinsvakanties naar de sneeuw. Het aanbod van vakanties naar Serfaus is erg groot, maar een verblijf is niet goedkoop. Als je alleen wilt skiën in het gebied, maar verder vooral meer op een voordelige rustige plek wilt zitten, dan is Ried of Ladis een betere keuze. Waar moet je kijken als je een reis incl. treintickets wilt? Waar kijk je als je een losse busticket wilt kopen en waar vind je een goedkope reis naar Serfaus? 

Wintersport Serfaus? Sneeuw- en zonzeker skien!

Een wintersport Oostenrijk boeken? Dan geven wij graag de tip voor het boeken van een wintersport Serfaus.Vlak voor de Italiaanse en Zwitserse grens ligt het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis in het Oberintal in Tirol. De gunstige ligging zorgt voor veel zon en de hoogte maakt het een sneeuwzeker gebied. Het dorp Serfaus ligt op een hoogte van 1427 meter, hier kun je dus vrijwel altijd tot het dal skien. Het mooie skigebied van Serfaus, Fiss en Ladis trekt van oudsher veel Nederlanders aan.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Serfaus

Wintersport in Serfaus? Per trein, bus, auto of vliegen?

Serfaus ligt op een afstand van 939 km van Utrecht. Met de auto is dit in ongeveer 9 uur te rijden.

Je kunt ook met het vliegtuig naar de wintersport. Voor Serfaus is het handigst om te vliegen naar Innsbruck. Vanaf de luchthaven gaan treinen naar Landeck, de rit hiernaar duurt ongeveer 1,5 uur. Ook kun je op de luchthaven een auto huren.

Met de wintersport trein vanuit Nederland is Landeck ook te bereiken. Vanuit Landeck kun je met de bus of taxi de laatse 25 km afleggen. Ook gaan er vanuit Nederland buspendels, waarvoor je losse tickets kunt kopen.

Het skigebied van Serfaus: 190 km piste

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis: hoogte: 1200 - 2800 meter

Skipistes (totaal 190 km):
In het skigebied zijn verschillende gemakkelijke skiroutes aangelegd en beginners kunnen terecht op zo'n 40 kilometer blauwe pistes en het zonnige plateau. Voor de gevorderden is er daarnaast nog zo'n 120 km rode en 30 km zwarte piste.

Langlaufen: 146 km loipen (sneeuwzeker!).

Snowboarden: in Serfaus vind je een Flight & Cross Park en in Fiss-Ladis nog eens een snowpark. Ook zijn de pistes erg breed, ideaal voor beginnende snowboarders en skiers!

Skipassen & prijzen in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is geopend van begin december tot en met eind april. De prijzen van skipassen kunnen aardig oplopen gedurende een wintersport vakantie. Nee legitimatie mee, want kinderen en senioren krijgen kortingen op de skipassen. Bij meerdaagse passen dalen de prijzen per dag. Kinderen tot 5 jaar zijn zelfs helemaal gratis in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis! Tip: zorg ervoor dat je bij het kopen van je skipas ook je Gästekarte laat zien voor extra korting. Die zijn te krijgen bij je hotel of appartement in Serfaus. Zonder zo'n kaart ben je net iets meer kwijt voor je skipas. Verder kun je voor de eerste en laatste week van het skiseizoen nog meer korting op je skipas krijgen.

Let op: ook voor skipassen gelden aparte hoog- en laagseizoen prijzen. Voor actuele skipas prijzen kijk je bij de bergbanen van Serfaus.

Meer activiteiten in kindvriendelijk Serfaus

Wintersportdorp Serfaus autovrij en speciale kinderspeel- / skiparken
Het autovrije centrum van Serfaus maakt het ideaal voor een wintersport met kinderen. Ook vind je er veel speciale speelparken voor de kids. Ook voor de niet-skiers is Serfaus een fijne bestemming. Zo zijn er speciaal voor wandelaars verschillende routes door de sneeuw aangelegd. Mooie uitzichten en gezellige berghutten maken het wandelen erg aangenaam! Houd je van spanning? In Serfaus kun je ook sneeuwscooteren of paragliden. Tot slot vind je in het hele gebied 10 km aan rodelbanen. 

Romantische tip: maak eens een tocht met een arrenslee!

Apres-ski Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend om de goede apres-ski. In Serfaus mag je de George pub en de Patschi pub niet missen! Ook in Fiss en Ladis kun je na het skien nog goed terecht. Bij de Hexenalm en Hackl's Kaller duurt het feestje nog even voort na een skidag!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews