De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Truffels zoeken doe je met speciaal getrainde honden of met een varkentje!

Voorpret

Lees ook deze gastronomische tips voor wie truffels wil zoeken!

Truffels zoeken in Italie

Truffels zoeken in Italie

Truffels zoeken in Italie? Alles wat je moet weten als je op jacht wil naar de zwarte of witte Truffel of de Tartufo zoals de italianen hem noemen. Van truffel gidsen tot truffel feesten!

Truffels zoeken in Italie? Naar Piemonte!

Beste plek om truffels te zoeken
Vlakbij en Barolo, waar de prachtige, gelijknamige wijnen vandaan komen ligt Alba. In de directe omgeving van dit mooie stadje in Piemonte kan je de beroemde witte truffel vinden. 

Beste reistijd
Vanaf 15 september tot 31 januari kan je via de plaatselijke VVV in Alba deelname aan een 'truffel jacht' naar de witte truffel regelen. Vanaf februari tot 31 maart en van mei t/m einde december zijn er speurtochten naar de zwarte truffel met een gids en zijn speciaal getrainde hond.

Wat kost een truffel excursie? 
Met een groep kost dit 210,- a 230,-- voor een groep van maximaal 25 mensen voor een truffel speurtocht van circa 2 uur. Tip: als je met een kleine groep of alleen bent kan je vragen of je bij een andere, grotere groep aan mag sluiten.

Truffelreizen naar Italie:
De meeste georganiseerde truffelreizen zijn belachelijk duur (vaak 550,- tot 1200,- p.p. voor een 4 daagse trip, vaak zelfs nog exclusief vlucht). En dat is echt niet nodig! Zie hieronder hoe je zelf je truffelreis kunt samenstellen.

Stel voordelig zelf je truffelreis naar Italie samen

  1. Vliegen naar dit deel van Italie doe je als je op tijd boekt al voor minder dan 200,- retour, je kunt namelijk kiezen uit drie luchthavens! Kies voor vliegen naar Turijn (Alba - Turijn is circa 80 kilometer) vliegen naar Milaan (Milaan - Alba is circa 150 kilometer) of vliegen naar Genua (ook circa 80 kilometer).
  2. In Alba boek je al een leuke B&B v..a €65,- per kamer.
  3. Je truffel gids regel je heel makkelijk zelf (zie onder).

Truffel excursie reserveren:
Tot 2 dagen vooraf per telefoon of e-mail via de VVV in Alba tel.  +39 0173 362 562.  Of loop binnen bij Tartufi op de Via Pertinace 12 in Alba waar je zowel truffel kunt kopen als deelname met een gids kunt regelen.

Extra tip! Combineer een bezoek aan Alba voor een truffel jacht met een dag of twee in Turijn, de culinaire hoofdstad van Italie voor een bezoek aan de grootste slow food markt ter wereld. 

Het grote truffelfeest: Fiera del Tartufo

De Franse acteur Gerard Depardieu vroeg zijn gewicht in Nutella en truffels voor het openen van het grote truffelfeest de Fiero de Tartufo. Dit evenement is meestal van medio oktober tot medio november op zaterdag en zondag in het oude centrum van Alba. Hoogtepunt is half oktober het truffel bacchanal. Een ander bijzonder moment is op de eerste zondag van oktober, dan is Alba's eigen Paleo (op ezeltjes). Meer info: Fiero del Tartufo.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews