De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wist je dat de kusttramlijn van Belgie de langste ter wereld is? Hij is 67 km lang, begint net over de Nederlandse grenst en eindigt 300 meter voor de Franse grens.

Voorpret

Een beetje flauw, maar de Belgische moppen zijn nog altijd populair. En we moeten zeggen, wij vinden ze best grappig..

Reizen langs de hele Belgische kust voor 5,-!

Reizen langs de hele Belgische kust voor 5,-!
Toen wij hoorden van de kust tram Belgie gingen onze oren klapperen. Je kunt namelijk met de kust tram Belgie, die net over de grens van Nederland begint, tot 300 meter voor de Franse grens komen voor maar €5,- per persoon!

Kust tram Belgie: Voor ¤5,- van Nederland naar Frankrijk!

Bijzonder maar toch om de hoek: Reis langs de kust van België met de kust tram. De ruim 2 uur durende tramreis kost je maar €5,- p.p. Je gaat van Noord- naar Zuid-Belgie en komt langs bekende badplaatsen als Knokke, Oostende en De Panne.

Je gaat van alles zien, zo heb je bij Oostende prachtig uitzicht over het strand en de zee. Wanneer je bij De Panne aankomt kun je doorreizen met de tram het binnenland in of uitstappen en een wandeling maken van ongeveer een uurtje waardoor je voor maar €5,- in Frankrijk zit.

Ga je met de tram het binnenland in? Dan kom je langs het station Plopsaland, een leuk pretpark voor kinderen. Maar er zijn naast Plopsaland nog veel meer activiteiten voor kinderen langs de kust tram!

Dienstregeling: In de piekuren rijdt de kust tram elke 10 minuten, in de daluren rijdt de tram elke 20 minuten. Je kunt dus eigenlijk elk moment opstappen!

Prijs kusttram Belgie

De prijzen voor de kust tram zijn ongelovelijk: voor de reis (die ruim 2 uur duurt) betaal je slechts €5,- p.p. Dit is voor volwassenen, zonder korting. Wel moet je je kaartje dan vooraf kopen, bij aangegeven verkooppunten. Wanneer je je kaartje in de bus of tram zelf koopt, kost deze €6,-.

Kinderen gratis - Wil je met kinderen de route van de kust tram Belgie afrijden? Kinderen t/m 6 jaar mogen gratis mee, voor kinderen van 6 t/m 11 jaar betaal je €1,50 in de voorverkoop en €2,- in de tram zelf.

Voor €6,50 zit je in Frankrijk!
Heb je een iets groter budget? Dan kun je voor €6,50 in Frankrijk zitten! Stap uit de kust tram in Adinkerke (het eindstation van de tram) en pak de bus richting Duinkerke, of op z'n Frans Dunkerque. Binnen een uur zit je in Frankrijk. Deze buslijn rijdt één keer in het uur en een enkele reis kost je €1,50 p.p.

Hoe kom ik bij de kust tram Belgie?

Er zijn meerdere mogelijkheden om in Knokke (het beginpunt van de kust tram) te komen. Je kunt er natuurlijk met je eigen auto naartoe tuffen, maar er zijn nog een aantal andere opties, die misschien wel veel avontuurlijker zijn.

Trein + Boot + Bus
Vanaf Nederland kun je de trein naar Vlissingen nemen en daar met de boot naar Breskens gaan. Deze boottocht kost je €2,65, je staat dan meteen naast het busstation, waar je bus vertrekt. Vanaf begin juli tot en met begin september rijdt de Zomerbus (lijn 14), die je direct naar Knokke brengt. Buiten het seizoen pak je bus 42 naar Brugge (dit duurt ongeveer 45 minuten) en vanuit Brugge pak je dan weer de bus naar Knokke of Blanenberge (waar ook een tramstation is).

Trein - Je kunt ook vanaf Antwerpen de trein naar Knokke nemen. Dit duurt ongeveer twee uur. Je hebt op deze manier minder overstappen, maar wel een lange rit. Wij zeggen: Optie één is veel bijzonderder!

Meer info?

Wanneer je meer info wilt over de kust tram Belgie, kijk dan op Wikipedia. Zij hebben een mooie pagina over de kusttram met daarin de route en elk station beschreven.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews