De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

er 3 golfbanen op Curacao zijn? De laatste is in april 2010 geopend!

Voorpret

Plannen om een rondje golf op Curacao te lopen? Reserveer al voor je vertrek online je starttijden voor je golfvakantie op Curacao!

Golfen op Curacao

Golfen op Curacao
Een golfvakantie op Curacao betekent golfen op fantastische banen met zicht op de prachtig blauwe Caribische Zee. Wat wil je als golfer nog meer?

Partijtje golf? Curacao is weer een golfbaan rijker!

Curacao heeft drie golfbanen tot zijn beschikking. Het Hyatt Regency Curacao Golf Resort, Spa & Marina, zoals dit vijf sterren resort officieel heet, heeft sinds 1 januari 2010 de golfbaan geopend. Het ligt aan het Spaanse Water op de voormalige Santa Barbara-plantage. De bijbehorende 18 holes golfbaan is ontworpen door Peter Dye en is prachtig aangelegd.

Golfbaan? Curacao heeft drie 18-holes banen

Naast de golfbaan bij het Hyatt resort vind je nog twee 18-holes golfbanen. Ga eens golfen op de AAA-championship baan van het Blue Bay Golf en Beach Resort en de in 2003 volledig gerenoveerde golfbaan van de Curacao Golf en Squash Club. Deze baan ligt in de villawijk Emmastad in Willemstad. Beroemd zijn de cactushindernissen. Toeristen kunnen hier 's ochtends golfen en hebben een golfvaardigheidsbewijs nodig.

Golfen op Curacao bij Blue Bay

De 18 holes Blue Bay golfbaan is volgens kenners de mooiste golfbaan in het Caribisch gebied en behoort tot de vijftig mooiste golfbanen ter wereld. De par 72-baan ligt op het grondgebied van de voormalige plantage Blaauw en is ontworpen door golflegende en baanarchitect William "Rocky" Roguemore.

De glooiende baan is prachtig ingepast in de tropische natuur en op Curacao is de zee natuurlijk nooit ver weg. Tijdens een rondje golf op Curacao kun je dus altijd genieten van spectaculaire vergezichten. Er zijn verschillende holes waarbij je strak langs of over de zee moet slaan. De Blue Bay golfbaan is toegankelijk voor iedereen met een Nederlands golfvaardigheidsbewijs.

Golfvakantie Curacao boeken? Bij TUI.nl Reizen tref je de beste aanbiedingen voor golfvakanties: o.a. naar het Blue Bay Resort!

Faciliteiten bij de golfbaan van Blue Bay

De golfbaan ligt naast het Blue Bay villapark, op slechts tien minuten rijden van het vliegveld Hato en Willemstad, de hoofdstad van Curacao. De Blue Bay golfbaan beschikt uiteraard over een driving-range, een puttingreen, een pro-shop, caddy-service en een fantastisch clubhuis. Je kunt starttijden online reserveren.

Golfen onder de zon

Golfen op Curacao betekent het hele jaar door afslaan in een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt in de zomer tussen de 26 en 31 graden en in de wintermaanden iets daaronder. De passaatwind zorgt voor een aangename verkoeling, waardoor het tijdens een golfvakantie op Curacao het hele jaar door uitstekend uit te houden is.

Meer tips? Lees dan onze 101 andere Curacao vakantie tips. Of ontdek hoe je de voordeligste vliegtickets naar Curacao vindt. Ook hebben wij een beach resort top 10 samengesteld!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews