De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Glasgow heeft na Londen het grootste winkelaanbod van het Verenigd Koninkrijk.

Voorpret

Alvast een impressie van het winkelaanbod en funshoppen in Glasgow? Bekijk hier het filmpje.

Bezienswaardigheden Glasgow

In Glasgow ontdek je een schat aan bezienswaardigheden. Glasgow heeft een rijk aanbod van prachtige victoriaanse gebouwen in rode en honingkleurige zandsteen tot middeleeuwse en neogotische torenspitsen. Bekijk onze bezienswaardigheden Glasgow top 5 en zorg dat je niets mist!

Bezienswaardigheden Glasgow: de kathedraal

De kathedraal van Glasgow is van oorsprong rooms-katholiek en is één van de weinige kerken die de reformatie heeft overleefd. De kerk stamt uit de 13e eeuw. De patroonheilige van Glasgow, Saint-Mungo, is de stichter van de kerk en is inmiddels de bewoner van de tombe in de kathedraal. 

Glasgow Cathedral, Cathedral Square, Glasgow. Geopend april t/m september: maandag t/m zaterdag van 9.30 - 17.30 uur, zondags van 13.00 - 17.00 uur. Geopend oktober t/m maart: maandag t/m zaterdag van 9.30 - 16.30 uur en op zondagen van 13.00 t/m 16.30 uur. *Wijzigingen voorbehouden, laatst gecheckt April 2015.

Actuele ticket aanbiedingen voor Glasgow

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Toeristische attracties Glasgow? Bezoek het Science Centre

In het futuristische vormgegeven Glasgow Science Centre tref je o.a het IMAX theatre, een Planetarium en Virtual Science Theatre. Erg leuk met kinderen en voor iedereen met interesse in wetenschap en technologie!

Glasgow Science Centre, 50 Pacific Quay, Glasgow. Geopend van maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Bezienswaardige musea in Glasgow - top 5

Glasgow is rijk aan bezienswaardige musea, de tips van de redactie:
  1.  The Burrel Collection: Onder de meer dan 8000 kunstvoorwerpen van de Burrell Collection bevinden zich o.a schitterende schilderijen en beeldhouwwerken van Epstein en Rodin. Het museum is gratis toegankelijk.
  2. Saint Mungo Museum: Het Saint Mungo Museum of Religious Life en Art geeft een toelichting op godsdiensten aan de hand van kunstvoorwerpen. De missie van dit bijzondere museum is om onderling begrip en respect te bevorderen. Gratis toegankelijk.
  3. Kelvingrove art gallery: Een bonte, indrukwekkende verzameling! Van een Spitfire van het 602ste eskader en de Charles Rennie Mackintosh zaal tot een belangrijke collectie Egyptische schatten. Gratis toegankelijk.
  4. Peoples Palace & wintertuinen: Dit museum en de mooie wintertuinen vertellen de geschiedenis van Glasgow van 1750 tot op vandaag. Gratis toegankelijk.
  5. Gallery of Modern Art: De Gallery of Modern Art, een schitterende museum met een indrukwekkende collectie moderne kunst, is gratis toegankelijk.

Architectuur in Glasgow - The Lighthouse

Als je belangstelling hebt voor vormgeving moet je tijdens je citytrip beslist een bezoek aan The Lighthouse brengen. Dit centrum voor architectuur laat alles van deze beroepstak zien, Mackintosh is de inspirator. Bovenin deze vuurtoren zit het moderne doocot café met een fantastisch uitzicht over Glasgow!

The Lighthouse, 11 Mitchell Lane, Glasgow. Geopend Maandag t/m Zaterdag van 10.30 - 17.00 uur en op Zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Groen in de stad: de Botanische Tuinen in Glasgow

In de prachtige botanische tuinen, aangelegd in 1817, staan grote, glazen kassen uit de negentiende eeuw vol tropische planten en orchideeën. De toegang is gratis.

Glasgow Botanic Gardens, 730 Great Western Rd, Glasgow.

Beste park van Europa 2008 - Pollok Country Park

Pollok Country Park won in 2008 de prijs voor het beste park van Europa. Het park bezit een aantal bezienswaardigheden als een kudde Schotse hooglanders, prachtige tuinen en mountainbike circuits. Ook bevindt zich in het park de wereldberoemde Burrel Collection. Een bezoekje aan het park mag daarom niet ontbreken!

Het park is hele jaar vrij toegankelijk. Enkele attracties binnen het park zijn geopend op gezette tijden.

Meer Glasgow info & tips?

Wil je alles weten over Glasgow? Zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan en niets mist in deze mooie stad. Neem dan ook een kijkje bij onze Glasgow info en tips.

Actuele ticket aanbiedingen voor Glasgow

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews