De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Rondreizen per auto in Cuba kan prima: buiten de stad is het heerlijk rustig - maar rij niet te hard want de wegen hebben nog wel eens een hobbel.

Voorpret

Bekijk de Cuba reizen top 10!

Auto huren in Cuba

Auto huren in Cuba
Goedkoop en betrouwbaar een auto huren in Cuba? Wat je ook gaat doen, Cuba is bij uitstek een land waarbij je de autohuur beter vvooraf Nederland kunt regelen. Lees de tips van onze redactie voor autohuur Cuba en vergelijk het autoverhuur Cuba aanbod!

Auto huren Cuba: autohuur is relatief duur!

Cuba is helemaal geen dure vakantiebestemming. Maar als je individueel door Cuba wilt reizen en lokaal een auto wilt huren dan is het verstandig thuis alvast goed je huiswerk te doen! De prijzen van autohuur in Cuba zijn lokaal vaak hoger dan je zou verwachten: reken met min. 60,- voor een kleine auto per dag. Ook tref je er weinig bekende autoverhuur merken (veel Amerikaanse bedrijven doen nog steeds geen zaken met Cuba).

Goedkoop een auto huren in Cuba Het veiligste is in Nederland een huurauto te reserveren. Dan heb je de zekerheid dat verzekeringen goed geregeld zijn en je kunt rustig alvast de prijzen vergelijken. De beste aanbieding voor autohuur in Cuba vonden wij via de Cubaanse Autoverhuur specialist Transtur Car Rental, de overkoepelende organisatie van Rex Car rental, Cubacar en Havanauto's. Dit is ook  het enige autoverhuurbedrijf dat wij konden vinden waar je online kunt boeken.

Ophaallocaties autohuur Cuba Transtur Car Rental is niet alleen het goedkoopste maar heeft ook de meeste ophaallocaties in Cuba om uit kiezen. Je kunt er een auto huren in Havana, maar ook in 40 andere plaatsen zoals Varadero, Caya Coco, Holguin, Pinar del Rio, Santiago de Cuba en nog veel meer. Je kan zowel kiezen voor een autoverhuur locatie op de luchthaven als in het centrum van de stad.

Besparen op je autohuur in Cuba? Een individuele fly drive rondreis met vlucht, de eerste nachten hotel en autohuur in Cuba is soms goedkoper dan alles los regelen. Voor reisorganisaties die dit type reizen aanbieden zie de tips voor rondreizen in Cuba

Autohuur Cuba: verzekeringen en toeslagen!

Voor verhuur op Cuba mogen autohuur bedrijven, vanwege lokale wetgeving, geen all-inclusive autohuur aanbieden. Als je risico's wilt vermijden is het feitelijk veel verstandiger om een fly drive vakantie te boeken dan ben je ook nog eens veel goedkoper uit (bij TUI.nl boek je bijvoorbeeld al een fly drive of individuele rondreis onder de 1500,-) .

Als je toch lokaal in Cuba je auto huurt maak dan duidelijke afspraken over wat al dan niet inbegrepen is en zorg dat je, als je geen Spaans kunt lezen, een Engelse vertaling krijgt van het contract dat het autoverhuurbedrijf je laten tekenen. Los van onbeperkte kilometers en toeslagen voor allerhande verzekeringen berekenen sommige autoverhuur bedrijven in Cuba een 'airport collection fee'.

Autoverhuur Cuba: check hoeveel benzine je krijgt!

Check voor het wegrijden in je huurauto altijd even of de tank vol is. Vaak zit hij maar voor 50-75% vol en bij het inleveren moet je hem wel afvullen om toeslagen te voorkomen.

Rondreizen door Cuba per auto? Meer tips!

In onze online reisgids tref je nog veel meer tips voor je vakantie in Cuba. Lees alles over bruisend Havana, de Unesco werelderfgoed stad Trinidad, het mooie, levendige Santiago of over de witte zanstranden van Varadero. Of bekijk de praktische tips voor reizen naar Cuba met een klein budget of hoe je de voordeligste tickets naar Cuba kunt bemachtigen.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews