De Turkse keuken
Top aanbieding
Wist je dat...
De Turkse keuken heeft plaats nummer 3 op de wereldranglijst!
Voorpret
Maak eens een culinair tripje naar de culinaire hoofdstad van Turkije: Istanbul.
De Turkse keuken
Enkele typische gerechten uit de Turkse keuken zijn:
Kebab
Kebab betekent gebakken vlees. De kebab in Turkije is niet de kebab zoals wij het kennen in Nederland. Er zijn veel variaties op kebab. Verschillende soorten gekruid vlees worden geserveerd, meestal met paprika, friet of een ander bijgerecht en sla.
Kofte
Kofte is ook een echt Turks gerecht en bestaat uit gehakt vermengd met knoflook, brood en andere smaakmakers. Het gehakt wordt gebakken en kan worden vermengd met een saus van tomaat.
Pilav
Pilav is een gerecht met rijst en verschillende groenten. De groenten worden gebakken en daar worden de rijst en bouillon bijgedaan. Het geheel moet dan nog een half uurtje koken.
De gerechten in Turkije worden veelal geserveerd met brood, friet, rijst, pasta of een combinatie van deze bijgerechten. Ook wordt er vaak een salade met sla, komkommer en tomaat bij je vlees- of visgerecht geserveerd.
In Turkije drinkt men Turkse thee, zowel koud als warm. Veelal wordt appelthee gedronken. De koude variant is erg lekker als het warm is!