De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Turkse keuken heeft plaats nummer 3 op de wereldranglijst!

Voorpret

Maak eens een culinair tripje naar de culinaire hoofdstad van Turkije: Istanbul.

De Turkse keuken

De Turkse keuken
De Turkse keuken is al heel oud en kent vele specialiteiten en zoete heerlijkheden. Informatie over typisch Turkse gebruiken rondom eten in Turkije en heerlijke gerechten zoals baklava vindt je op deze pagina!

Eten in Turkije - het ontbijt

Het ontbijt in Turkije lijkt enigszins op het Nederlandse ontbijt. Tijdens het ontbijt in Turkije eet je Turks brood met kaas, jam en verschillende groenten als tomaat en komkommer. Ook olijven worden niet vergeten bij een Turks ontbijt.

Typische gerechten uit de Turkse keuken

Enkele typische gerechten uit de Turkse keuken zijn:

Kebab

Kebab betekent gebakken vlees. De kebab in Turkije is niet de kebab zoals wij het kennen in Nederland. Er zijn veel variaties op kebab. Verschillende soorten gekruid vlees worden geserveerd, meestal met paprika, friet of een ander bijgerecht en sla.

Kofte

Kofte is ook een echt Turks gerecht en bestaat uit gehakt vermengd met knoflook, brood en andere smaakmakers. Het gehakt wordt gebakken en kan worden vermengd met een saus van tomaat.

Pilav

Pilav is een gerecht met rijst en verschillende groenten. De groenten worden gebakken en daar worden de rijst en bouillon bijgedaan. Het geheel moet dan nog een half uurtje koken.

De gerechten in Turkije worden veelal geserveerd met brood, friet, rijst, pasta of een combinatie van deze bijgerechten. Ook wordt er vaak een salade met sla, komkommer en tomaat bij je vlees- of visgerecht geserveerd.

Meze in de Turkse keuken

Meze is het Turkse woord voor voorgerechten. In restaurants kun je zowel van warme als van koude voorgerechten genieten. In Turkije komt het ook vaak voor dat Turken die uit eten gaan een menu samenstellen van voorgerechten. Zij eten dit in plaats van een hoofdgerecht.

Het lekkerste toetje: Baklava

Een van de meest bekende (en misschien wel het lekkerste) Turkse toetjes is Baklava. Deze zoete lekkernij bestaat uit laagjes bladerdeeg met daartussen gemalen pistachenootjes. Het gerecht wordt afgemaakt door een zoete siroop. Erg machtig, maar zo lekker!

Turkse koffie en thee

Koffie drinken heeft een speciale betekenis in Turkije. Als men met z'n allen koffie drinkt staat dit voor vriendschap, liefde en respect. De Turkse koffie wordt gemaakt in een speciale koffiemaker. De gemalen koffiebonen worden in het water gedaan en het onderste deel van je koffie drink je dus ook niet op, omdat hier nog gemalen koffiebonen in zitten.

In Turkije drinkt men Turkse thee, zowel koud als warm. Veelal wordt appelthee gedronken. De koude variant is erg lekker als het warm is!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews