De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Papiamento letterlijk 'praten' betekent?

Voorpret

ANWB Extra heeft een mooie reisgids voor Aruba, Bonaire en Curacao. De gids heeft prachtige kleurenfoto's en achterin tref je alle hotspots en een kaart van Curacao.

Vervoer op Curacao

Vervoer op Curacao

Met de bus over het eiland of toch maar zelf een auto huren? Op deze pagina vind je tips m.b.t. de transfer per taxi naar je hotel en over het lokale vervoer op Curacao.

Openbaar vervoer op Curacao - de bus!

Op Curacao rijdt een lijnbus zoals we die in Nederland ook kennen. De bussen stoppen alleen bij de haltes, tussendoor in- en uitstappen is niet mogelijk. Ze rijden meestal best op tijd en vaak maar één keer per uur. De belangrijkste stations zijn te vinden bij het postkantoor in Punda en bij het viaduct in Otrobanda. Ga je veel gebruiken maken van de bus? Koop dan bij het busbedrijf een exemplaar van ‘Buki di Bus,' daarin vind je de routes en de tijdtabellen van de dienstregeling.

Naast de lijnbus heb je nog de kleine busjes in Willemstad, te herkennen aan het woord BUS op het nummerbord. De busjes kan je overal aanhouden en je kan je laten afzetten waar je wilt. Je kan beter niet bij een officiële bushalte gaan staan, omdat ze daar eigenlijk niet mogen stoppen loop je het risico dat het busje doorrijdt. Een enkeltje kost tussen de 1 en 4 NAF. Een goedkope manier van reizen dus! Vind hier meer budgettips.

Taxi's op Curacao

Taxi's op Curacao zijn gemakkelijk te herkennen aan de letters TX op het kentekenplaat. Taxistandplaatsen zijn zowel te vinden op de luchthaven, bij Punda, Otrobanda en natuurlijk bij alle grote hotels.

Let op: taxi's op Curacao hebben geen meter, vraag dan ook vooraf naar het tarief! Een transfer van de luchthaven naar de stad of hotels in de omgeving van Willemstad kost in de regel tussen de 20 en 40 NAF.

Curaçao Taxi, Dr. Maalweg, Curaçao N.A. +5999 465 9292

Autoverhuur op Curacao

Curacao is door de relatief korte afstanden gemakkelijk op eigen gelegenheid te verkennen. Een huurauto is handiger en sneller als je wat meer van het eiland wilt zien.

Wil je een auto huren op Curacao? Je dient tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 23 jaar oud te zijn. Je kunt een auto lokaal huren, want overal op het eiland zijn autoverhuurbedrijven te vinden. Afhankelijk van het type auto liggen de prijzen voor het huren van een auto tussen de 40 en 60 NAF per dag.

Aanbieders van autohuur op Curacao Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Dan is het verstandigste al in Nederland een huurauto te regelen.

Graag je eigen vervoer, maar geen auto? Een scooter huren kan overal op het eiland en ook fietsen is een optie!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews