De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Parijs is vernoemd naar het volk de Parisii. Zij woonden op eilandjes in de Seine.

Voorpret

Lees nog veel meer over Parijs in de online Parijs reisgids, met handige reistips en de beste aanbiedingen voor weekendjes naar Parijs.

Informatie Parijs

Informatie Parijs

Op vakantie naar Parijs? Hier tref je praktische informatie over Parijs o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige Parijs informatie & tips!

Informatie Parijs: informatie over reizen naar Parijs

Informatie over Parijs per vliegtuig Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Parijs duurt circa 1 uur. kijk hier voor een overzicht van airlines, informatie over vliegen naar Parijs + 6 tips om goedkope tickets te vinden.

Info: Parijs per trein Een goed alternatief voor vliegen naar Parijs is reizen per trein. De TGV trein brengt je in circa 3 uur en 20 minuten comfortabel naar Parijs en een enkeltje boek je online al v.a € 35,- euro bij NS International.

Informatie over Parijs: een voordelige vakantie

In Parijs valt van alles te zien en beleven zonder dat het je een vermogen kost. Wist je bijvoorbeeld dat je gratis kunt fietsen in Parijs en op verschillende locaties ook helemaal voor niets concerten bij kunt wonen? Kijk hier voor 12 Parijs budget tips met informatie over Parijs: hoe reis je er goedkoopste naartoe, waar vind je leuke & goedkope hotels en ontdek must do excursies die bijna niets kosten!

Parijs: informatie over bezienswaardigheden & winkelen

Informatie over Parijs modehoofdstad Parijs staat internationaal bekend als modehoofdstad van Frankrijk en je kunt hier dan ook geweldig winkelen! Voor meer informatie & Parijs shopping tips met o.a. een groot aantal van onze favoriete winkels, warenhuizen en leuke markten in Parijs kijk je hier!

Parijs informatie: top 10 bezienswaardigheden Natuurlijk mag tijdens je verblijf Parijs een bezoek aan een van de fraaie bezienswaardigheden als de Sacre Coeur en de Notre Dame niet ontbreken. Meer informatie over Parijs & de echte must sees, tref je in onze bezienswaardigen top 10 van Parijs.

Info Parijs > reisverzekering, geldzaken en fooien

Valuta, pinnen en banken in Parijs Tijdens je verblijf in Parijs kun je betalen met de euro, dat ook de nationale munteenheid van Frankrijk is. Je hoeft dus geen geld meer te wisselen. Je kunt bijna overal in Parijs geld pinnen bij een van de vele pinautomaten en creditcards worden geaccepteerd in vrijwel alle winkels. Banken in Parijs zijn van maandag tot vrijdag geopend van 9.00 tot 16.30 uur.

Fooien in Parijs In Parijs is het geven van fooi gebruikelijk. Meestal is dit bedrag al in je rekening opgenomen. Als dit niet het geval is, geef je meestal 10% fooi over het bedrag dat je hebt besteed.

Informatie over bellen in Parijs

Om vanuit Nederland naar Parijs te bellen, kies je 00 plus het landnummer 33 en daarna het telefoonnummer zonder nul aan het begin.

Als je vanuit Parijs naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk goedkoper dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter goedkoper dan bellen vanaf de telefoon in je hotel!

Enkele belangrijke alarmnummers in Frankrijk zijn: Brandweer 18, Ambulance 15 en Politie 17.

Reisinformatie Parijs met de trein

Als je geen goedkope vliegtickets voor een weekend Parijs kunt vinden of simpelweg geen zin hebt om bij aankomst lang te wachten op je bagage, dan is een reis per Thalys naar Parijs een uitkomst. Een reis met deze trein duurt slechts 4 uur en je kunt op diverse plaatsen in Nederland en Belgie opstappen. Lees voor meer informatie over Parijs per trein deze special.

Restaurants in Parijs waar je voordelig kunt eten

Genieten van de Franse keuken is toch wel een must tijdens je vakantie in Parijs. En als je de weg maar weet dan kan je in de Franse hoofdstad culinair genieten voor een prikkie. Lees de top 10 cafés in Parijs.

Parijs info over paspoort en visum

Voor een verblijf in Parijs is een paspoort of Europees identiteitskaart vereist. Let erop dat beide nog geldig moeten zijn bij thuiskomst. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig. Je hebt voor het reizen naar Parijs geen visum nodig. Voor meer informatie kan je terecht bij de Franse ambassade.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews