De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

99% van de inwoners van Dubai in de hoofdstad Dubai wonen.

Voorpret

Lees meer over veelzijdig Dubai in onze reisgids.

Informatie Dubai

Op vakantie naar Dubai? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Dubai o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Paspoort en visum Dubai info

Voor een reis naar Dubai dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort die tot 6 maanden na terugkeer geldig is. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen paspoort nodig.

Voor verblijf in Dubai korter dan 30 dagen heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je op het vliegveld een stempel in je paspoort. Maak je een excursie naar Oman, dan moet je wel tijdig (kan ter plaatse in Dubai) een visum aanvragen.


Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dubai

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Info Dubai valuta, fooien en andere geldzaken

In Dubai word betaald met de dirham (AED).


In restaurants, hotels en winkelcentra worden Visa en Mastercard creditcards vaak geaccepteerd. Heb jer er nog geen dan is Visa het gunstigste (het eerste jaar 0,- kosten) en bovendien krijg je er een gratis reisongevallen-, vlucht- en bagagevertragingsverzekering bij.


Banken zijn in Dubai meestal tussen zaterdag en donderdag geopend van 08.00 tot 13.00. Op vrijdag zijn de banken gesloten, dit in verband met de nationale rustdag.


Fooien zijn in Dubai gebruikelijk. In openbare gelegenheden hoef je geen extra fooi te geven als deze al is inbegrepen in de rekening. Is deze niet inbegrepen dan is het gebruikelijk om 10% fooi te geven. Taxi chauffeurs verwachten geen fooi, kamerjongens en bedienend personeel daarentegen wel.

Informatie Dubai > gezondheid & vaccinaties

Voor een reis naar Dubai worden de DTP-vaccinatie en Hepatitis A-vaccinatie aanbevolen. Als je langer dan 2 weken in Dubai verblijft dan kan een buiktyfus vaccinatie aanbevolen worden. Neem altijd even contact op met de GGD voor een persoonsgebonden en meest actuele advies over vaccinaties.


Om maag- en darmklachten te voorkomen is het verstandiger om geen kraanwater te drinken. Flessen mineraalwater zijn overal te koop en is een goed alternatief.

Informatie Dubai > telefoneren

Om te bellen naar Dubai vanuit Nederland kies je 00971 gevolgd door het netnummer.

Om vanuit Dubai naar Nederland te bellen kies je 0031 gevolgd door het netnummer zonder 0. Mobiel bellen vanuit Dubai kan maar goedkoper is om vanuit een telefooncel met een telefoonkaart te bellen. Bellen vanuit je hotel kan ook maar dan is mobiel bellen weer goedkoper.


Belangrijke telefoonnummers in Dubai zijn voor ambulance en politie 999, voor brandweer is het nummer 997.

Praktische Dubai reisinformatie & tips

Beste reistijd: November t/m maart

Tijdsverschil met Nederland:
3 uur later

Taal:
Arabisch & Engels

Voltage:
220 volt, neem wel altijd een wereldstekker mee.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dubai

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews