De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan maar liefst twaalf plekken in Polen!

Voorpret

In Wereldwijzer Polen vind je naast uitgebreide informatie over steden, berg- en merengebieden ook info over wandeltochten, nationale parken en bezienswaardigheden. Ook de joodse achtergrond van Polen word behandeld. Goede campings en wintersportmogelijkheden zijn ook in dit boek beschreven.

Bezienswaardig Polen

Bezienswaardig Polen

Polen heeft een rijke historie en je vind hier dan ook enorm veel bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan!

Wil je weten welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen tijdens je vakantie in Polen? Bekijk dan onze tips!

Bezienswaardigheden Polen > Historisch centrum Krakau

In tegenstelling tot Warschau, is Krakau bespaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Krakow vind je nog steeds gebouwen uit de 13e eeuw! Het oude centrum van Krakau staat vol met mooie historische gebouwen en er zijn ontzettend veel leuke cafés en restaurants te vinden. Ook het uitgaansleven in het historische centrum is niet mis!

Bezienswaardigheden Polen > Zoutmijnen van Wieliczka

Even buiten de stad Krakau, op ongeveer 15 kilometer, liggen de zoutmijnen van Wieliczka. Deze zoutmijnen zijn een van de oudste en grootste ter wereld! De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter! Op 100 meter diepte vind je zelfs een kapel die gehouwen is uit het zout, compleet met beelden!

Bezienswaardigheden Polen > Auschwitz-Birkenau

Op ongeveer 60 kilometer van Krakau, in het stadje Auschwitz (Oswiecim), ligt het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz Birkenau. Hier kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 1 miljoen mensen om het leven. Een enorm indrukwekkende belevenis, waardoor je een heel realistisch beeld krijgt van de gruweldaden uit het verleden. Het is aan te raden om de kampen met een gids te bekijken.

Bezienswaardigheden Polen > Historisch centrum Warschau

Nadat bijna heel Warschau in de Tweede Wereldoorlog was verwoest, is de stad in de jaren na de oorlog herbouwd. Stare Miastro is het deel van de stad dat aan de hand van foto's en schilderijen volledig in oude stijl is opgebouwd. De oude stad van Warschau staat bekend als ‘Het wonder van Warschau'. In het midden van de oude stad, op marktplein Rynek, kun je in een van de cafés even genieten van een drankje.

Bezienswaardigheden Polen > Zelazowa Wola

Frédéric Chopin werd geboren in dit dorpje, dat 53 kilometer ten westen van Warschau ligt. Chopin had een Poolse moeder en Franse vader. Toen hij naam had gemaakt als pianist in Polen vertrok Frédéric naar Frankrijk.

Begin mei treden er fantastische pianisten op in de salon waar Chopin vroeger zelf speelde. Je kunt dan voor het huis, op een terras in de zon, genieten van de prachtige muziekstukken.

Bezienswaardigheden Polen > De stad Zebrzydowska

In Kalwaria (calvarie) Zebrzydowska zijn een landschapspark en pelgrimsoord gevestigd. Deze zijn ontworpen door Feliks Zebrowski en moeten het landschap van Jeruzalem in de tijd van Jezus Christus voorstellen. De stad is een calvarie, een symbolische voorstelling van de kruisiging van Jezus.

Bezienswaardigheden Polen > Bialowieza Nationaal Park

Bialowieza Nationaal Park is het laatste oerwoud in Europa en dus uniek! Bijna een derde van Polen bestaat uit bossen. In de bossen leven veel wilde dieren, zoals reeën, dassen, hazen, wilde zwijnen, vossen en soms zelfs beren en wolven! In het Nationaal Park leeft een kudde van ongeveer 300 wisenten, dat zijn Europese bizons. Deze bizons zijn Europa's grootste zoogdieren. Een Poolse reddingsactie heeft ze voor uitsterven behoed!

Bezienswaardigheden Polen > Middeleeuwse stad Torun

Sinds 1987 staat de binnenstad van Torun op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Torun is de geboorteplaats van Copernicus, die later in Krakau op school zat. Sinds 1945 is Torun een echte universiteitsstad. De stad is kandidaat voor de titel "Culturele hoofdstad van Europa" in 2018. Het raadhuis en het Dabski Paleis zijn zeker een bezoekje waard!

Bezienswaardigheden Polen > Slot Marienburg in Malbork

Dit kasteel van de Duitse ridderorde in Malbork werd opgericht in 1274 en ligt aan rivier de Nogat. In de Dertienjarige Oorlog werd Mariënburg veroverd door de Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het slot voor een groot deel verwoest, maar na de oorlog werd het weer opgebouwd. Sinds 1945 is Malbork Pools. De Duitse inwoners zijn verdreven en gedeporteerd naar Duitsland. Het slot is nu echt een toeristische trekpleister.

Bezienswaardigheden Polen > Vredeskerken in Swidnica en Jawor

De grootste godsdienstige gebouwen van hout in Europa zijn de vredeskerken in Jawor en Swidnica. De kerken zijn gebouwd in de 17e eeuw en staan beiden op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. In Swidnica is het interieur barok en in Jawor zijn scènes uit het Oude en Nieuwe Testament geschilderd. De kerken zijn een zeldzame uitdrukking van de Lutherse ideologie en droegen bij aan de zoektocht naar religieuze vrijheid.
628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews