De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de beste periode om Madrid te bezoeken de week voor Pasen is? Dan is het Santa Semana in Madrid met enkele van de meest indrukwekkende processies van heel Spanje!

Voorpret

Lees hier alles over de voordelen van de Madrid Card en bespaar op de leukste activiteiten.

Bezienswaardigheden in Madrid - de top 10

Bezienswaardigheden in Madrid - de top 10

Madrid is een trotse en uitgesproken Spaanse stad, met meerdere, schitterende musea, en prachtige, historische gebouwen.

Wil je weten welke bezienswaardigheden en attracties je niet mag missen tijdens je citytrip Madrid? Bekijk dan onze Madrid bezienswaardigheden Top 10 hieronder!

Bezienswaardigheden Madrid: tips en citypass!

Als je werkelijk niets van Madrid wilt missen kan het voordelig zijn om de Madrid Citypass aan te schaffen. Met deze pas heb je voor vier tientjes toegang tot meer dan 40 musea en bezienswaardigheden in Madrid! Ook een sightseeing bustour is hierbij inbegrepen. Deze bus reist tussen alle hotspots van Madrid. Je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt. Je bent dus verzekerd van vervoer gedurende je citytrip naar Madrid.

De Madrid Citypass en heel veel losse tours en excursies of de hop-on-hop-off citytours, kun je zeer voordelig boeken bij GuideAndGo.

Bijkomen in Estación de Atocha

Estación de Atocha is een van de mooiste treinstations in de wereld. In het schitterende gebouw bevindt zich o.a. een enorme tropische binnentuin van ruim 4000m² met gezellige terrasjes. Verder tref je hier leuke boetieks en cafés. Je kunt hier heerlijk bijkomen van de vermoeiende reis naar Madrid! Vooral de binnentuin is erg bijzonder om te zien.

Tip: Estación de Atocha was in april 2004 in het nieuws door de bomaanslagen. Als je jouw medeleven wilt tonen, kan je hier je handafdruk met een bericht achterlaten. 

Ter ere van de overwinning: Arco de la Victoria

De triomfboog Arco de la Victoria, naar het ontwerp van Arregui, werd in 1956 gebouwd ter ere van de overwinning van het Spaanse leger tijdens de burgeroorlog. Je kunt de triomfboog de hele dag door bezoeken. De triomfboog is makkelijk te bereiken en kun je dus goed meenemen in je reis naar Madrid.

Arco de la Victoria, plaza de la Moncloa, Madrid.
Metro: Lijn 3 of 6 halte Moncloa

Het imposante paleis van de Koninklijke familie: Palacio Real

Het Koninklijk Paleis van Madrid, het Palacio Real, dateert uit 1764 en is een bijzondere bezienswaardigheid. Het Palacio Real is op Versailles na het grootste paleis ter wereld en je kan iedere eerste woensdag van de maand de wissel van de wacht zien. Het paleis heeft wel 3418 kamers en een oppervlakte van 135.000 vierkante meter! Ook de tuin, Campo del Moro, en het interieur van het schitterende paleis zijn de moeite waard om te bekijken.

Tip: op woensdag gratis entree voor alle inwoners van de EU. Een tour met een gids is ook een aanrader!

Palacio Real, Plaza de Oriente, Madrid.
Metro: Ópera

Gezellig winkelen en eten op Plaza Mayor

Het bekende Plaza Mayor stamt uit de 12e eeuw en is een geliefde ontmoetingsplaats voor de inwoners van Madrid. Op het plein tref je veel leuke, kleine winkeltjes en zomers is dit een geliefde locatie voor feesten in de stad. Het plein is omringd door woonhuizen van vier verdiepingen. Je kunt op dit plein heerlijk rond slenteren en eten. Zeker even een bezoekje brengen aan deze attractie dus!

Tip: Er zijn vaak veel levende standbeelden en andere straatartiesten te vinden op dit plein!

Plaza Mayor, Madrid.
Metro: Halte Sol

Prachtige zonsondergang bij Templo de Debod

In de tempel Templo de Debod, daterende uit de 2e eeuw voor Christus, kan je prachtige hiërogliefen en bijzondere religieuze inscripties bekijken. Deze tempel was een geschenk van Egypte aan Spanje als dank voor de hulp van de Spaanse regering bij het redden van historische overblijfselen tijdens de bouw van de Aswan Dam. Het is erg leuk om hier een zonsondergang mee te maken, dit maakt de tempel een echte attractie!

Templo de Debod, Jardines del Paseo del Pintor Rosales, Madrid.
Dagelijks geopend van 10.00 - 14.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur
MEtro: Lijn 3, halte Plaza de España

Eerbetoon in Panteón de Hombres Ilustres

Het Panteón de Hombres Ilustres is een eerbetoon aan 13 beroemde politici, beroemde generaals en andere personen die een belangrijke rol hadden in de geschiedenis van Spanje. Binnen tref je prachtig werk van de beeldhouwer Benlliure. Het Panteón is gratis toegankelijk en zeker de moeite waard om even te bezoeken.
 
Het Panteón de Hombres, Julián Gayarre, Madrid.
De toegangstijden wisselen per seizoen.
Bel voor informatie +34 (0)91 454 87 00
Metro: Lijn 1 halte Atocha

Amusement en gezelligheid in Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro, of kortweg El Retiro, is het favoriete park van de inwoners Madrid. In het weekend tref je hier vele straatartiesten en een bijzonder detail: El Retiro is waarschijnlijk het enige park op aarde waar je een standbeeld tegenkomt dat de duivel eert! In dit park kun je bij het meer ook roeiboten huren, zodat je heerlijk op het water kan dobberen!

Parque del Buen Retiro, Madrid.
Metro: Retiro

De Kathedraal van Madrid: Santa María la Real de La Almudena

De bouw van de neoclassicistische “Catedral de Santa María La Real de La Almudena” duurde maar liefst honderd jaar. Het exterieur staat in apart contrast met het interieur dat zelfs popart invloeden heeft! Kortom een gebouw dat je absoluut gezien moet hebben. In de winter geopend en gratis toegang. Er is ook een museum aanwezig met kostbaarheden van de geschiedenis van het bisdom van Madrid. De crypte die aanwezig is bij de kathedraal is ook erg interessant!

Catedral de Santa María La Real de La Almudena, Calle Bailén, Madrid.
Metro: Sole of Ópera

Indrukwekkende gebouwen en attracties rond Plaza de Cibeles

Op het schitterende Plaza de Cibeles springt de prachtige fontein met het beeld van Cibeles, de godin van de vruchtbaarheid, direct in het oog. Rondom het plein staan schitterende paleizen, waaronder het stadhuis van Madrid wat voorheen het hoofdpostkantoor was. De fontein op dit plein is de plek voor fans van Real Madrid om een overwinning te vieren!

Plaza de Cibeles, Madrid.
Metro: Banco de España

Groots uitzicht over Madrid vanuit de Faro de Madrid

Het "Faro de Madrid" werd in 1992 gebouwd toen Madrid de culturele hoofdstad van Europa was. Om het jaartal te kunnen onthouden is deze toren precies 92 meter hoog.

Je kan de toren bezoeken voor weinig geld en het is echt de moeite waard. Op het panoramaplatform geniet je van een prachtig uitzicht!

Faro de Madrid, Av. de los Reyes Católicos, Madrid.
Metro: Lijn 3 of 6 halte Moncloa

Let op! De Faro de Madrid is een tijdje gesloten geweest en is sinds 2015 weer geopend. De toren zal af en toe nog gesloten zijn wegens werkzaamheden.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews