De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

Praag is een prachtige historische stad met als kern de Praagse Burcht. Dit is als het ware een stad in de stad met een verzameling aan gebouwen en bezienswaardigheden.

Wil je weten welke bezienswaardigheden je tijdens je citytrip naar de hoofdstad van Tsjechie niet moet missen? Kijk dan hieronder in onze bezienswaardigheden top 10 Praag.

Bezienswaardigheden Praag? Citytour en tips!

Voor wie veel van Praag wil zien is de Praag City Card een tip! Je koopt deze toeristenkaart voor ongeveer vijf a zes tientjes bij onderstaande excursie specialisten, en hebt vervolgens 2 dagen lang gratis (skip the line) toegang tot meer dan tien belangrijke bezienswaardigheden in Praag! Bovendien maak je met de Praag Card gratis een City Tour en Vltava River cruise en krijg je tot 25% korting op autohuur en airport transfers.

Voor de Praag Card en nog veel meer leuke tours, voordelige attractie- en musea tickets in Praag kijk je bij onderstaande organisaties:
  • GuideAndGo: heeft veel citytours, attractie- en museum kaartjes in Praag
  • Viator.com hier tref je een bijzonder uitgebreid aanbod aan tours en excursie in historisch Praag en omgeving. 

Excursie in Praag? Kunst in de Sint-Nicolaaskerk

De prachtige Sint-Nicolaaskerk domineert met zijn 75 meter hoogte de Kleine Zijde in Praag. Het interieur met het fantastische, 1500 m2 grote, plafondfresco is absoluut de moeite waard om te bekijken! De Sint-Nicolaaskerk is gratis toegankelijk. Het is dus zeker een leuke activiteit om deze kerk te bezoeken.

Sint-Nicolaaskerk, Malá strana, Malostranské namesti, Praag.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur
Metro: Lijn A Malostranská
Tram: Lijn 22

Must see in Praag: de historische Karelsbrug

Als je in Praag bent kan je niet om de 14e eeuwse Karelsbrug heen. In totaal staan er 42 bijzondere standbeelden aan weerszijden van de brug, ieder kunstwerk is een cadeau aan de stad Praag en elk beeld heeft zijn eigen geschiedenis.

Beroemd en bruisend in Praag, het Wenceslasplein

Hét beroemde meest bruisende plein van Praag is het Wenceslasplein, vol met hotels, disco's, clubs en winkels en het Nationaal Museum. Het plein is het grootste van Europa en gaat eerder door voor boulevard dan plein vanwege zijn afmeting.

Op dit plein stak de 21-jarige student Jan Palach zichzelf in 1969 in brand om het volk bewust maken van de wanhopige situatie waarin het land verkeerde. Tijdens de Fluwelen Revolutie kwamen hier 1 miljoen mensen samen op te protesteren tegen de communistische regering. Sindsdien staat het plein symbool voor het Tsjechische verzet tegen het communisme. Oorspronkelijk was het plein bedoeld als paardenmarkt.

Wenceslasplein, Praag.
Metro: lijn A: Mustek of Muzeum

Bibliotheken van het Strahovklooster

Op de Petrinheuvel ligt het Strahovklooster, vanaf hier heb je schitterend uitzicht over Praag! Dit klooster beschikt over twee gigantische bibliotheken en een bijzonder interessant museum. De boekencollectie omvat meer dan 200.000 bijzondere titels!

Tip! Let op de mooie fresco's op de plafonds!

Strahovklooster, Praag.
Openingstijden: Gesloten op maandag. Dinsdag tot en met zondag van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur
Tram: Lijn 22 halte Strahovský klaster

Grootste omsloten burchtgebied ter wereld! Praagse Burcht

De beroemde Praagse burcht, bijgenaamd de ‘Heuvel der Goden’ vormt het grootste paleizencomplex ter wereld en moet je zeker gezien hebben tijdens je bezoek aan Praag!

Ga als je kan rond 12.00 uur naar de hoofdingang van het paleis. Dan worden de vlaggen opgehesen en speelt een muziekband. Tussen 09.00 en  22.00 uur kan je bovendien ieder heel uur het wisselen van de wacht meemaken. Kijk voor actuele informatie tijdens je verblijf op de site van de Praagse Burcht

Praagse burcht, Hradcany, Praag.
Metro: Lijn A Hradcanska.
Tram: Lijn 22

De bijzonder imposante St Vitus Kathedraal

Een onderdeel van de Praagse burcht is de St-Vituskathedraal. Dit is de grootste kerk in Praag en de bouw kostte maar liefst 600 jaar! De imposante kathedraal is circa 60 meter breed en de hoofdtoren is 99 meter hoog. In de kathedraal liggen de beroemde Boheemse koningen begraven, Karel IV en zijn zoon Wenzel IV. In de kathedraal kan je bovendien ook de kroonjuwelen bewonderen. Deze bijzondere kathedraal is absoluut een must see en een interessante attractie om te bewonderen!

 St-Vituskathedraal, Hradcany, Praag.
Metro: Lijn A: Hradcanska.
Tram: Lijn 22

Astronomisch uurwerk van Praag bij het Stadhuis

Aan de zuidelijke muur van het Stadhuis van Praag is de beroemde astronomische klok bevestigd. Deze bestaat uit een astronomische wijzerplaat die zowel de tijd als de stand van de zon en de maan aangeeft en de Parade van de Apostelen. Want elk heel uur gaan er twee kleine deuren in de klok open en komen de Apostelen voorbij. Dit prachtige uurwerk is een echte bezienswaardigheid in Praag!

Het stadhuis, Namesti Republiky, Praag.
Metro:lijn A: Staromestska

Beklim de 299 treden van de Petrin Toren

De Petrin Toren heeft als bijnaam de 'Kleine Eiffeltoren' en is een kopie uit 1891 van het exemplaar in Parijs. Beklim de 299 treden voor een prachtig uitzicht op de St.-Laurenzikapel met de mooie rozentuin en de burcht Hradsjin. De Petrin Toren in Praag is tegenwoordig een enorm populaire attractie voor toeristen.

Petrin Toren, Mala Strana, Praag.
Tram: Lijn 5, 9, 22

Bijzonder kerkhof: de Oude Joodse Begraafplaats

Het graf van Franz Kafka is waarschijnlijk het meest bezochte graf op de Oude Joodse Begraafplaats waar naar schatting zo'n 12.000 grafzerken staan. De Joden kregen geen toestemming om de begraafplaats uit te breiden waardoor ze genoodzaakt waren om lichamen op elkaar te stapelen. Waarschijnlijk liggen hier circa 100.000 mensen begraven.

Deze begraafplaats is erg bijzonder vanwege zijn kleine oppervlakte, slechts 1 hectare. Breng zeker een bezoekje aan deze begraafplaats.

Oude Joodse Begraafplaats, Zidovské hřbitovy; Izraelská 1, Praag.
Metro: Zelivského

Wandeling door het Gouden Straatje

Een wandeling langs de kleine kleurrijke 17e eeuwse huisjes in het mooie Gouden Straatje ‘Zlatá Ulicka’ is een aanrader voor iedereen die Praag bezoekt. Het straatje ligt direct onder de kasteelmuren van de Praagse Burcht.

Tip! Stop bij het voormalige huis van Franz Kafka op nummer 22. In deze woning tref je nu een kleine expositie en een aardige boekenwinkel aan.

Gouden Straatje, Zlatá Ulicka, Praag.
Metro: Malostranská

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews