De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Om bij de Sacre Coeur te komen kan je of 237 treden klimmen of de kabelbaan, Funiculaire de Montmartre, nemen.

Voorpret

Bekijk deze beelden van de Sacre Coeur & Montmartre.

De Sacre Coeur

De Sacre Coeur

De buitenkant van de mooie Sacre Coeur in Montmartre Parijs toont veel gelijkenissen met een roomtaart. Binnen wacht je nog veel meer moois in de vorm van een van 's werelds grootste en meest bijzondere mozaïeken!

De Sacre Coeur Montmartre in Parijs

De basiliek ligt op de heuvel Montmartre in Parijs en valt vooral op door zijn felwitte uiterlijk en glinsterende witte koepeldak. Aanleiding voor de bouw van de kerk tussen 1876 en 1914 waren de 58.000 doden die vielen in de Frans-Pruisische oorlog.

De architect van de Sacre Coeur was Paul Abadie. Hij stierf echter voor de voltooiing van de bouw die daarna onder leiding kwam van Lucien Magne. De bouw van de Sacre Coeur was niet eenvoudig en toen deze klaar was bedroegen de totale kosten maar liefst 40 miljoen Franse Franc!

Een bezoek aan de Sacre Coeur mag in ieder geval niet ontbreken tijdens een bezoek aan Parijs! Van binnen is de Romaans-Byzantijnse basiliek prachtig versierd met schilderijen, beeldhouwwerken en een immens groot mozaiek van Christus. Ook de crypte van de Sacre Coeur is open voor publiek!

Entree & openingstijden Sacre Coeur

Openingstijden Sacre Coeur De basiliek is dagelijks geopend, van 's morgens 6 uur tot 22.30 's avonds. Als je de dom en crypte wilt bezoeken moet je rekening houden met afwijkende openingstijden, namelijk van 09.00 uur tot 17.45 's middags.

Entreeprijzen Sacre Coeur Entree tot de basiliek en crypte zijn gratis voor iedereen. Als je een individuele rondleiding wilt dan kan dat, je betaald dan 5,-. Je kunt ook een rondleiding krijgen van een prediker of non! Je moet dat wel vooraf aanvragen.

Tip: vanaf de toren van de Sacre Coeur (circa 84 meter hoog) heb je een mooi uitzicht over een deel van Parijs.

Bezoek Sacre Coeur Parijs: praktische tips

Voor het beklimmen van de trappen naar de Sacre Coeur op de top van Montmarte is overigens een behoorlijk conditie nodig! Je kunt echter ook naar boven met een kabelbaan. De prijs is gewoon een metrokaartje. Tip: met minirok of in shorts kom je de kerk niet in.

Adres: De Sacre Coeur, Parvis du Sacré Coeur, Paris. Metro: Anvers of Abbesse.

Meer tips & informatie

Budget tip | Wil je meer bezienswaardigheden van Parijs ontdekken? Schaf dan de Paris City Pass aan. Daarmee bespaar je (wie veel van Parijs wil zien) al snel tientallen euro's op entree én reis je gratis met het OV in Parijs!

Sacre Coeur hotels / Hotels in Montmartre Parijs Een handig overzicht van alle hotels in de buurt van de Sacre Coeur vind je op Trivago.nl (je kunt filteren op 'afstand vanaf', waarbij je kunt kiezen voor een bezienswaardigheid of een plaats: handig!) Kijk voor meer info op: Trivago.nl

Handige reistips:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews