De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De drie ingangen van de Notre Dame hebben elk hun eigen naam: de meest linker is het Mariaportaal, de middelste het Portaal van het laatste Oordeel en het rechter het Anneportaal.

Voorpret

Lees het boek De klokkenluider van de Notre Dame de Paris van Victor Hugo. Het boek beschrijft de liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de mooie zigeunerin Esmeralda.

De Notre Dame

De Notre Dame

De kathedraal de Notre Dame is een imposant bouwwerk in het historische en geografisch hart van Parijs op een eiland in de Seine. Het behoort tot de top 10 bezienswaardigheden van Parijs.

Kathedraal de Notre Dame Parijs

Victor Hugo, de schrijver van het boek 'De klokkenluider van de Notre Dame', noemde deze kathedraal een 'symfonie uit steen'. De Notre Dame staat dan ook algemeen bekend als gotisch meesterwerk.

In 1163 werd de eerste steen van de Notre Dame door Paus Alexander III gelegd. Het duurde vervolgens maar liefst twee eeuwen om de bouw te voltooien! Maar dan heb je ook wat. Beklim zeker de 365 treden naar de top van de toren. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over heel Parijs!

Let in de Notre Dame ook op de schitterende ramen, vele schilderijen en mooie 17e eeuwse beelden. En wist je dat in deze kathedraal drie relikwieën van Christus worden bewaard? De doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de spijkers waarmee hij gekruisigd werd, zijn de bekijken in de schatkamer van de Notre Dame.

Notre Dame in Parijs bezoeken: openingstijden & entree

Notre Dame van Parijs bezoeken De Notre Dame is dagelijks geopend van 08.00 - 16.45uur. In de zomervakantie zelfs tot 18.00 uur. De schatkamer is geopend van 09.30 - 17.30 uur, maar is gesloten op zondag.

Entree Notre Dame Een bezoek aan de Notre Dame is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Ben je inwoner van de EU dan krijg je zelfs tot je 26e gratis toegang! Verder kan van oktober tot maart elke eerste zondag van de maand gratis naar binnen. Reguliere entreeprijzen voor de Notre Dame liggen op 8,- voor volwassenen en € 5,- voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

Gratis naar de Notre Dame?

Budget tip! Als je van plan bent om naast de Notre Dame ook meer bezienswaardigheden van Parijs te bezoeken, zoals o.a. de Eiffeltoren en Versailles, kan je veel geld besparen op entreekosten door de Paris Pass aan te schaffen. Daarmee kan je gratis 65 topattracties in Parijs bezoeken (ook de Notre Dame) én reis je gratis met het OV door de stad! Wie veel wilt zien heeft de investering er snel uit, bekijk ons rekenvoorbeeld.

Verder kan je van oktober t/m maart de Notre Dame gratis bezoeken op elke eerste zondag van de maand.

Meer must see's & tips

Hotel bij de Notre Dame? Droom je ervan om in een hotel te verblijven op loopafstand van de Notre Dame of zelfs met uitzicht erop? Kijk dan eens tussen de hotels van Trivago in Parijs. Je treft daar veel hotels in de wijk Le Marais (thuishaven van Notre Dame) en je kunt de resultaten filteren op accommodaties in de buurt van bezienswaardigheden.

Meer info & tips:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews