Weekendje shoppen? De 5 leukste winkelsteden in Europa volgens experts

Goedkoopstestedenstrip.nl ging in gesprek met bijna honderd Nederlandse modekenners en stijlexperts over de leukste steden voor een weekendje shoppen. Londen is the place to be voor een weekendje winkelen en met een goede tweede plaats mag Antwerpen zich de op één na beste shopstad van Europa noemen.

Shopliefhebber? Of misschien zelfs een beetje shopaholic - mag best? Of gewoon een weekendje weg, waarbij een dagje winkelen niet mag ontbreken? Wij weten wat de leukste winkelsteden zijn voor een ultiem weekendje shoppen.

Weekendje shoppen in Europa's beste shopstad!

Londen is the place to be voor de echte shop goeroes. Favoriet vanwege de grote diversiteit aan winkels, van exclusieve designerwinkels en grote warenhuizen tot vintage boetiekjes. Londen is dan ook niet voor niets de beste shopstad van Europa! Where to stay in Londen tijdens je shopping weekend? Bekijk ook onze Londen pagina en onze shopping tips!

Milaan, Rome, Parijs... Antwerpen?

Maar voor een ultiem weekendje winkelen, hoef je helemaal niet zo ver weg. En dat maakt de één na beste winkelstad van Europa alleen nog maar leuker! De hoogste shopping beleving ervaar je namelijk in Antwerpen. Slechts een klein stukje zuidelijk de grens over, maar toch in het buitenland.

Denk je aan mode, dan denk je al snel aan Italië waar veel van de bekende modenamen vandaan komen. Met de stempels 'hip en trendy' krijgt Milaan de derde plek. We blijven nog even hangen in Italië, want na Milaan volgt Rome als leukste winkelstad in dit rijtje. Ook Parijs hoort natuurlijk in dit lijstje thuis, op de vijfde plaats samen met Berlijn en Amsterdam.

Gratis shoptips van stijl- & mode-experts

Waar in deze steden je dan precies moet wezen voor de leukste winkels, vertelt Goedkoopstestedentrip.nl je ook. Download gratis de kant-en-klare shopkaartjes met de beste shoptips in Londen, Antwerpen en Milaan en je zult geen één shopspot meer missen tijdens je shop weekendje.

Lees meer over wat de experts zeggen over de beste winkelsteden van Europa. Het complete onderzoek en het originele persbericht vind je op de website van Goedkoopstestedentrip.nl